שאלות - flash/actionscript

שאלות - flash/actionscript

התחלתי ללמוד פלאש לפני כמה ימים מקריאה באינטרנט, ואני מנסה לפתח משחק.
ראיתי דוגמאות לדברים קטנים שאפשר לעשות בפלאש, אבל לא מצאתי דוגמה ל- design של משחק עם מספר שלבים, ואני רוצה לדעת מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה.

המטרה בשלב זה היא ליצור משחק שבו בהתחלה יוצג לשחקן מסך עם שתי אפשרויות לבחירה. לאחר שיבחר אחת מהאפשרויות, הוא יראה סרטון אנימציה קצר (אחד מבין שניים אפשריים בהתאם לבחירה) שלאחריו המשחק יתחיל.

יצרתי קובץ FLA עם 4 סצינות, אחת למסך הפתיחה, שתיים לסרטונים, והרביעית היא המשחק עצמו.
ראיתי שיש אפשרויות לשים את הקוד בתוך ה- FLA או להשתמש בקובץ AS חיצוני.

השאלות שלי הן:
1. האם הדרך הנכונה היא לעבוד עם סצינות שכל אחת מתאימה לשלב/סרטון אנימציה אחר?
2. האם שימוש בקובץ actionscript חיצוני עדיף (זה נראה יותר נוח שהכל מרוכז במקום אחד)?

אשמח כמובן לקבל הערות והארות נוספות

תודה

עדיף בכמה קבצים

לעשות קובץ אחד שהוא יהיה האינדקס ובו מסך הפתיחה, שם יבחרו באחת האפשרויות, יעברו לפריים הבאה, ושם ייטען הקובץ הבא, שיכיל את הסרטון. לאחר שהסרטון ייגמר, ייטען הקובץ של המשחק. תחפש פקודת loadMovie, אם אתה לא מוצא אסביר בפירוט יותר.

הסיבה לכמה קבצים - כך הכל יהיה קל יותר מבחינת משקל וירוץ חלק.

מסכימה שזה נוח יותר שכל הקוד במקום אחד, אבל אפשר שכל קוד יהיה בקובץ המתאים לו, בשכבת actions.

תודה, שאלות נוספות

הפרדתי את הקובץ המקורי למספר קבצים. קובץ אחד עם מסך הפתיחה, שני קבצים שכוללים את הסרטונים, וקובץ נוסף שמכיל את השלב הראשון של המשחק.
משני הקבצים של הסרטונים ייצרתי קבצי swf.
השתמשתי ב- loader ו addchild כדי לטעון את הסרטון המתאים, וזה עובד (הבנתי ש- loadMovie שייכת ל- AS2 ואני משתמש ב- AS3).

השאלות שלי הן:
1. הסרטון רץ בלולאה אינסופית. איך גורמים לו לרוץ עד הסוף רק פעם אחת?
2. לאחר שהסרטון מסיים לרוץ, אני רוצה לטעון את השלב הראשון של המשחק.
יש class שמכיל את הלוגיקה של השלב הראשון שנקרא Level1.
ניסיתי לשים בקובץ AS הראשי:

var l1:Level1 = new Level1()
addChild(l1).

אבל זה לא עבד.

שוב, תודה על העזרה

מנסה

1. תוסיף שכבת actions מעל כל השכבות, ושם, בקי - פריים האחרון תכתוב פקודת ;()stop. אם זה כבר קיים ולא עובד, יכול להיות שהבעיה היא כי יש שם גרפיקס ולא מוביקליפים? אם אכן כן תלחץ עליהם ותוודא שבאפשרויות לא כתוב loop.

2. האמת שאני יודעת לתכנת ב-AS2, ולא ב-AS3, אבל ניסית לטעון באותה דרך שטענת את הסרטון? אולי צריך לשנות את מיקום הפקודות? זה בקובץ as חיצוני, או באותו הקובץ?

למעלה