ניסים11111
New member
שאלות - flash/actionscript
התחלתי ללמוד פלאש לפני כמה ימים מקריאה באינטרנט, ואני מנסה לפתח משחק.
ראיתי דוגמאות לדברים קטנים שאפשר לעשות בפלאש, אבל לא מצאתי דוגמה ל- design של משחק עם מספר שלבים, ואני רוצה לדעת מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה.
המטרה בשלב זה היא ליצור משחק שבו בהתחלה יוצג לשחקן מסך עם שתי אפשרויות לבחירה. לאחר שיבחר אחת מהאפשרויות, הוא יראה סרטון אנימציה קצר (אחד מבין שניים אפשריים בהתאם לבחירה) שלאחריו המשחק יתחיל.
יצרתי קובץ FLA עם 4 סצינות, אחת למסך הפתיחה, שתיים לסרטונים, והרביעית היא המשחק עצמו.
ראיתי שיש אפשרויות לשים את הקוד בתוך ה- FLA או להשתמש בקובץ AS חיצוני.
השאלות שלי הן:
1. האם הדרך הנכונה היא לעבוד עם סצינות שכל אחת מתאימה לשלב/סרטון אנימציה אחר?
2. האם שימוש בקובץ actionscript חיצוני עדיף (זה נראה יותר נוח שהכל מרוכז במקום אחד)?
אשמח כמובן לקבל הערות והארות נוספות
תודה
התחלתי ללמוד פלאש לפני כמה ימים מקריאה באינטרנט, ואני מנסה לפתח משחק.
ראיתי דוגמאות לדברים קטנים שאפשר לעשות בפלאש, אבל לא מצאתי דוגמה ל- design של משחק עם מספר שלבים, ואני רוצה לדעת מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה.
המטרה בשלב זה היא ליצור משחק שבו בהתחלה יוצג לשחקן מסך עם שתי אפשרויות לבחירה. לאחר שיבחר אחת מהאפשרויות, הוא יראה סרטון אנימציה קצר (אחד מבין שניים אפשריים בהתאם לבחירה) שלאחריו המשחק יתחיל.
יצרתי קובץ FLA עם 4 סצינות, אחת למסך הפתיחה, שתיים לסרטונים, והרביעית היא המשחק עצמו.
ראיתי שיש אפשרויות לשים את הקוד בתוך ה- FLA או להשתמש בקובץ AS חיצוני.
השאלות שלי הן:
1. האם הדרך הנכונה היא לעבוד עם סצינות שכל אחת מתאימה לשלב/סרטון אנימציה אחר?
2. האם שימוש בקובץ actionscript חיצוני עדיף (זה נראה יותר נוח שהכל מרוכז במקום אחד)?
אשמח כמובן לקבל הערות והארות נוספות
תודה