שאלות!!!!!15H

edeni1

New member
שאלות!!!!!15H

מצית:לכבות - 1.מזמרה:לגזום 2.פטיש:לשלוף 3.מסרגה:ללבוש 4.מעקה:ליפול פרק 4 כמותי-עמוד 27 מישהו יכול פליז להסביר לי את שאלות 7,15,19,22,23,24?.... התפאר:הילל 1.הצטרף:צירף 2.התפטם:אכל 3.התגשם:חזה 4.התקוטט:הכה לגלען:גלעין 1.לייבש:לחות 2.לאוורר:אוויר 3.להצפין:צופן 4.לקלף:פרי תודה רבה לכולם!

Tulip~

New member
תשובות לאנלוגיות

מצית זה מה שעושה ההפך מלכבות כמו שפטיש זה מה שעושה ההפך מלשלוף (2) התפאר זה הילל את עצמו כמו שהצטרף זה צירף את עצמו (1) לגלען זה להיפטר מהגלעין כמו שלייבש זה להיפטר מהלחות (1) בהצלחה בבחינה!

onlyhope1

New member
נסיון לענות

לכבות זה לעשות פעולה הפוכה ממה שעושה מצית לשלוף זה לעשות פעולה הפוכה ממש שעושה פטיש? התפאר= הילל את עצמו הצטרף=ציריף את עצמו ממ אין לי מושג מה זה לגלען .. יש מצב זה להוציא? אולי לגלען להוציא את הרגעין לייבש להוציא את הלחות?

edeni1

New member
תודה

אבל התפטם זה גם לא אכל בעצמו?.. ומישו פליז יכול לענות לי על השאלות בכמותי??...

התפטם...

זה האכיל את עצמו , ואז יש שינוי בבניין כי האנלוגיה המילה היא "אכל" הצטרף וצירף מתאים טוב יותר. תעלי את השאלות בכמותי ואני אענה בשמחה (אם אני אצליח כמובן :) ) שכחתי את הקלסר של המרכז אצל חברה

edeni1

New member
ממ

זה בעיה לכתוב את זה פה כי זה עם שירטוטים ..:( מישו פליז יכול לעזור לי ?...

ליטן א

New member
כמותי:

שאלה 7: אורך הרדיוס הוא חצי מאורך הצלע > 4/2=2. אורך הקו השני שם הוא חצי מאורך האלכסון > (4 כפול שורש 2)חלקי 2 = 2 שורש 2. נחבר אותם > 2 כפול 2 שורש 2. תשובה 2 נכונה שאלה 19: מצורפת כאן 22: ידוע שACB שווה 60, אז מכאן שAOB שווה 120 (זוית מרכזית כפולה מזוית היקפית שנשענת על אותה קשת) כלומר, השטח שאנחנו מחפשים הוא שליש משטח המעגל (120/360), וממנו צריך להפחית חצי מהמעגל הקטן. אם זוכרים איזה טריק קטן, אז זוכרים שמעגל שנמצא בתוך מעגל אחר, והרדיוס שלו הוא בדיוק חצי - אז כל השטח שלו הוא רבע משטח המעגל הגדול. לכן שטח המעגל הקטן הוא רבע משטח המעגל הגדול, וחצי מהמעגל הקטן הוא שמינית מהמעגל הגדול. בעצם, אנחנו מחפשים (1/3 פחות 1/8) של השטח של המעגל הגדול. אבל קודם נמצא את השטח של כל המעגל הגדול. רדיוס הוא 6, לכן השטח הוא 36*פאי. 1/3 מזה זה 12*פאי 1/8 מזה זה 4.5*פאי. נפחית אחד בשני, יוצא 7.5 פאי. תשובה 2 נכונה. אני אקח 2 דקות הפסקה, ועוד מעט אני אענה על השאר

ליטן א

New member
23, 24:

23: נסתכל אחד-אחד על התשובות a=7b. לא הגיוני > אם A הוא מספר ראשוני, הוא לא יכול להתחלק ב-7. תשובה 1 היא הנכונה (במבחן עצמו אפשר לסמן אותה ולרוץ הלאה, בלי להסתכל על השאר) 24: שני משולשים חופפים, שחותכים אחד מהם לחצי. כלומר, המשולש הגדול יותר עכשיו, גדול פי 2 מהמשולש הקטן שנוצר. (נקרא למשולש הקטן X, ולמשולש הגדול 2X, רק לצורך ההסבר) כלומר, בשביל למצוא את השטח האפור, נחסיר את המשולש הגדול פחות המשולש הקטן, נוצר לנו 2X-X, שווה ל- X. השטח הלבן הוא בעצם הגודל של המשולש הקטן, כלומר X. X/X=1. תשובה 1 נכונה.

edeni1

New member
תודה רבה!

אבל לא ממש הבנתי איך עשית את שאלה 22.. הבנתי שזה שווה לשליש מהשטח הגדול, אבל אז מה עושים?

ליטן א

New member
הסבר

בתמונה המצורפת. בעיקרון, את שטח המעגל הקטן אפשר גם לחשב לפי פאי*(3 בריבוע) = 9 פאי, ומכאן שחצי מהמעגל הקטן הוא 4.5 פאי.

למעלה