שאלות שקרנים

SHARON 103

New member
שאלות שקרנים../images/Emo132.gif

היי, אני לומד לב את הנושא של שאלות שקרנים והייתי אומר שאני די מתבלבל בנושא הזה..... הייתי מאוד שמח אם אפר היה לקבל הסבר על שיטת פתרון קלה מהירה ושימושית כדי לחסוך זמן ולמנוע בלבול............איך אתם ניגשים לשאלות מסוג כזה? אני מצרף לכם שאלה לדוגמא שהיא בלי ספק מבלבלת והייתי שמח לקבל עזרה לגבי דרך עבודה : " לבית המשפט הגיעו 4 נאשמות ברצח. 3 מהן שקרניות ואחת דוברת אמת , וידוע שרק אחת מהן היא הרוצחת. נרקיס: סנונית היא הרוצחת" חבצלת: נרקיס אינה הרוצחת" סנונית: נרקיס היא הרוצחת" דגנית: חבצלת אינה הרוצחת מי היא הרוצחת: 1. חבצלת 2. נרקיס 3. סנונית 4. דגנית תודה לעוזרים

olgazi

New member
ניסיון

תשובה נכונה 1 חבצלת הרוצחת. ניתן לראות בברור שחבצלת או סנונית אחת מהן דוברת אמת (כיוון שהן סותרות אחת את השניה). במידה וסנונית דוברת אמת ->נרקיס רוצחת->יוצא שגם דגנית אומרת אמת חבצלת אינה רוצחת. אפשרות זו נפסלת כיוון שיש רק דוברת אמת אחת. לכן, חבצלת דוברת אמת וכל השאר משקרות->חבצלת רוצחת (מפני שדגנית אמרה שחבצלת אינה רוצחת ודגנית דוברת שקר).

NivMi

New member
הנקודה היא

הנקודה באופן כללי לחפש סתירות,כאן זה בין הנתון השני לרביעי. לנסות באופן היפותטי את אחד מהמצבים(דגנית/חבצלת דוברת אמת/שקר) ולבצע התאמות. חבצלת כאן היא דוברת האמת והרוצחת.

למעלה