שאלות שעדיין מחכות

ארדונה

New member
טיפול בקוצר נשימה - אשמח לעזרה

הייתי בטיפול בתסמיני אלרגיה שבניהם היה קוצר נשימה קל, כשלושה חודשים אצל מטפל סיני. חלף כחודש מסיום הטיפול וצצו כאבים חדים ודוקרים בצידי הבטן, שהופיעו מעת לעת ונעלמו כמו שהופיעו. הלכתי לאותו המטפל לדיקור והוא איבחן זאת כגניקולוגי. כמה שעות לאחר הדיקור התחילו להופיע קשיים בנשימה (בנוסף לדקירות בבטן), שבמהלך הלילה התפתחו לקוצר נשימה משמעותי, בגלל שהמטפל לא היה זמין והמצב רק הידרדר פניתי לרופאה קונבניונאלית וטופלתי באינהלציות עד שהמדדים שלי חזרו לנורמלי. אני מטופלת בשני משאפים, כדורים לאלרגיה, סירופ לליחה ושיעול ויחד עם כולם עדיין משתעלת שיעול מפחיד ומתקשה לנשום בצורה נורמלית, שלא לדבר על הליכה למרחקים מהמטבח לסלון שגורמים לחנק זמני. שאלותי: 1. האם סביר להניח שהקוצר הנשימה הקיצוני הזה (מעולם לא חוויתי בעוצמתו) הוא תוצר של הדיקור? 2. האם הגוף יכול להתמודד עם זה ולתקן לבד או שיש צורך בטיפול מתקן? 3. האם מישהו יכול להמליץ לי על מטפל/ת סיני אמין/נה, אחראי/ת וזמין/נה שיכולו לעזור?

בירה עם גז צחוק

לא יודעת כמה מכם שמעו אבל יש המצאה ישראלית חדשה בירה עם גז צחוק... כתבתי יותר בפירוט על הנושא בבלוג שלי (למי שמעוניין להרחיב) ורציתי לדעת אילו סיכונים יש בהכנסה של גז צחוק לגוף? ומה דעתה של רפואה משלימה על כל נושא השתיה החריפה

uriregev1

New member
ראיה כפולה - כנראה מיאסטמיה גרביס

האם יש תשובה למחלה זו במסגרת הרפואה המשלימה ? ואם כן מי מכיר מטפל מומחה בנושא ?

ארדונה, שלום

אני חושבת שהסיבה לכך, שלא קיבלת תשובה עד עכשיו היא שאנחנו לא יכולים לדעת אם קוצר הנשימה היה תוצאה של הדיקור. דיקור עלול לגרום לתגובה כזאת בשני מקרים: 1. טיפול לא מתאים 2. טיפול שהעלה טריגר, למשל דיקור באזור שספג טראומה בעבר, לעיתים טראומה שאפילו לא מודעים אליה, או דיקור במקום שיש בו תקיעות רבה והגוף לא יודע איך להתמודד עם הריאקציה. פה יכול להיות שמדובר בטיפול מקצועי, ואפשרי שהטיפול היה לא טוב. כיום את מתארת מצב לא פשוט, ואני חושבת שכדאי לך מאוד להיעזר בטיפול. אני ממליצה לך קודם כל, שאם לא דיברת עם אותו מטפל, תדברי איתו ותספרי לו מה קרה. חשוב שהוא יידע, ואולי יהיה לו הסבר לעניין או שהוא ילמד מהטעות שעשה. שאלה חשובה היא האם בשלושת חודשי הטיפול חשת בשינוי לטובה במצבך. אם כן, את יכולה לשקול לחזור לאותו מטפל או למטפל אחר (צייני אזור מגורים ונדע להפנות אותך למישהו מתאים). באופן אישי אני בעד טיפולים ברפואה סינית, אבל חשוב לדעת שיש טיפולים נוספים שעשויים לעזור, כמו שיאצו, הומאופתיה ורפלקסולוגיה. אם את חוששת מהטיפול, אולי כדאי שתנסי תחומים אחרים. מקווה שאת מרגישה טוב יותר ובהצלחה.

ארדונה

New member
תודה מיכל

קיבלתי תגובות בפורומים מקבילים, טיפלתי בעצמי ואני מרגישה טוב יותר. חג שמח!

למעלה