שאלות שמתעוררות אצלי.....

רוני471

New member
שאלות שמתעוררות אצלי.....

שלום ! אשמח להתייעץ איתכן וללמוד מניסיון .יש לי גוזלית קטנה בת שנה וחצי, אני איתה בבית בינתיים , ניראה לי שבגלל שזאת ילדה ראשונה עשיתי קצת טעויות או לפי הרופא וטיפת חלב שכל הזדמנות דואגים להרצאות לי שאני צריכה לשים גבולות וסדר יום ודיי להנקה. ביתי הולכת לישון ב12:30 בלילה בזמן האחרון זה הפך יותר לכיוון ה2:00 בליליה היא קמה ב5 בבוקר להנקה וממשיכה לישון עד 10 , הלילות סיוט היא רוצה לשחק לא מוכנה לישון כשאני מנסה להרגיע אותה ולהגיע למצב שינה בכי ומחאות.היא ישנה איתנו במיטה וזה התחיל להיות מסוכן כי ניראה לי שלא נוח לה אז היא בורחת לכיוון סוף המיטה ואני מפחדת שתיפול השאלה אם אפשר להעבירה למיטה גדולה משלה כי את מיטת התינוק היא פשוט לא אוהבת מרגישה כאילו שמו אותה בכלוב, יש את נושא האוכל היא לא אכלנית ולכן רוצה הנקות כל רגע וזה מתיש שאני מסרבת שוב בכי ומחאות ,היא ילדה חברותית מאוד וחכמה ומאוד מפותחת לגילה .הרופא תמיד אומר שבגלל זה היא מצליחה להשיג את מבוקשה . אני רוצה לגדל אותה בצורה הטובה ביותר וניראה לי שאני טועה בחלק מהדברים ,אני מותשת.... סליחה על האורך ותודה למי שקרא עד פה אשמח לשמוע מה יש לכם לומר...... רוני

אפרתש

New member
אנסה לענות על כמה מהדברים.

דבר ראשון - להנקה אין קשר לדברים האחרים. אם היא לא היתה יונקת, היא היתה עושה לך את אותן סצינות בדרישה לשוקולד, או למשהו אחר. את כן צריכה לדעת לעמוד על שלך ולא להיניק כל הזמן. את צריכה להחליט כמה מבחינתך זה יותר מדי. הילדה ישנה בצהריים? נראה לי חבל שהיא ישנה עד עשר, כי זה אומר שאת מפספסת את השעות בהן נעים בחוץ. תנסי להזיז את סדר היום בהדרגה. כל יום להקדים את שעת השינה, ולהעיר אותה מעט יותר מוקדם ממה שהיא רגילה. אפשר לתת לה לישון על מזרון, שיכול להיות גם מונח ליד המיטה שלכם, אם אתם רוצים אותה בסביבה. אני לא הייתי מעבירה למיטת נוער בגיל כזה, אבל זה תלוי בילד ומידת הפעלתנות שלו.

זואירדן

New member
המזרון הוא פתרון! ../images/Emo6.gif

(ואו, מתאים לסטיקר, אה?
) ועכשיו ברצינות, לגבי השינה: אני גם מאמינה שזה מאוד לא בטיחותי שהיא תישן במיטתכם (מבחינת נפילה ארוכה ובלתי נעימה), אך גם הפשוש שלנו מעולם לא הסכים אפילו להסתכל לכיוון מיטת התינוק שלו. אז עד גיל 4 חודשים הוא ישן איתנו אבל אז למד להתהפך והרס את שנתי היקרה
. מה שעשינו, הנחנו מזרון גדול זוגי בחדר שלו (גידרנו אותו כמיטב יכולתנו, אך קרוב לגיל שנה וחצי הורדנו את המחסומים). אני גם ההנקתי די הרבה זמן (עד גיל שנה ושלוש) ופשוט הייתי נשכבת לידו ומרדימה אותו בהנקה, בכל פעם. לפעמים כאשר היה ישן גרוע הייתי גם נשארת לישון אצלו את רוב הלילה. זהו מצב מאוד נוח בשבילנו, כי לא נאלצנו ללכת איתו ראש בראש, אך מהצד השני השגנו את עצמאותינו והוא לא מעלה בדעתו שאפשר להתגנב אל מיטת הוריו ולהתכרבל לצידם (לשניינו מאוד חשובה הפרטיות שלנו). המזרון גם ממש לא הורס את חדרו (מאז הורדו המחסומים כמובן
) ולהפך מוסיף משטח קפיצי נעים להשתולל גם במהלך היום, לבד או עם חבריו. לגבי שאר העניינים, אני גם בעד שיגרה יציבה של שעות שינה לפחות. לדעתי תשתדלי לייצב את זה. כאשר הקטן שלי לא ממש מתלהב לישון צהוריים אני סוגרת את דלת חדרו (כך שלא יוכל להמלט
), נשכבת במיטתו ואומרת שהאמא הולכת לישון ובאמת משחקת אותה ישנה, אז הוא מוחה קצת, משתולל קצת, אך לבסוף בלת ברירה ומרוב שעמום נשכב לידי ונרדם (יכול לקחת עד חצי שעה). כמו שאת רואה השיטות שלי די רכרוכיות, אבל כל עוד זה משיג ת'מטרה
... בהצלחה

רוני471

New member
תודה לגבי דבריך....

חשבתי על ענייין המזרון , אבל ניראה לי הוצאה מיותרת לקנות מזרון ובעוד חצי שנה לערך לקנות מיטה ,ולצערי הבית שלי קטן ואין לי מקום גם וגם. אצלי היא עדיין יונקת לפני שינה אבל ברגע שהיא מסיימת לינוק מתחילה המסיבה,לא משנה מה השעה.ניסיתי את עניין עושים חושך בחדר אמא הולכת לישון זה יכול לקחת גם שעה וחצי ואין תוצאות היא רוצה לשחק לא מוכנה לישון. רוני

אפרתש

New member
למה גם וגם? מזרון ממילא תצטרכו

קנו כבר עכשו מזרון שמתאים למיטת נוער, וכשתקנו את המיטה - תשימו את המזרון עליה. או - תקנו כבר עכשו את המיטה, תשימו אותה במקום מיטת הסורגים, ואת המזרון - על הרצפה. ככה גם הקטנה תוכל לתרגל טיפוסים על המיטה.

למעלה