שאלות שמציקות :)

שאלות שמציקות :)

שלום אנשים יקרים!

1. חנייה בפתח תקווה- מה דין האפור? האם צריך תו חנייה? איזיפארק? חלק מהאנשים שחונים באפור בפ"ת אומרים לי שזה חופשי וחלק אמרו לי שצריך איזי פארק ובגלל שהתחלתי לעבוד שם אני מגיעה לעיתים קרובות ולא בא לגלות על בשרי דוח. אגב, לא ראיתי שום שלט שמורה על זה החל מהצומת הקרובה לאיזור המדובר.

2. נשים דתיות ששמות פאה- זה לא קצת פרדוקס? הרי כל הקטע זה לשמור על צניעות ושלא יראו לך את השיער, אז את שמה שיער של מישהי אחרת? איך אנשים זרים יכולים לדעת שזה פאה ולא השער שלך? זה לא כמו לשים שמלה עם הדפס של הגוף העירום שלי? הרי זה לא באמת הגוף שלי, זה רק הדפס שלו... בדיוק כמו שפאה...

3. אם התפטרתי מעבודה לאחר 5 שנים, האם מגיע לי פיצויי פיטורים או רק במידה ופיטרו אותי?

חג שמח!!!

herouth

New member
לגבי השאלה השניה

האיסור של אישה נשואה ללכת בשיער גלוי איננו שייך לצניעות. הרי גם אישה רווקה אמורה ללכת בצניעות. כלומר, יש כאן משהו ספציפי לגבי שיערה של האישה הנשואה.

אז קיימת מחלוקת האם המצווה באמת נוגעת ל"תוספת צניעות", שאז גם פאה אסורה, או שהמצווה נוגעת להסתרת שיערה הפרטי של האישה הנשואה - שאז הפאה מותרת. מה שקורה במקרה כזה אצל הדתיים זה שהם מחפשים סימוכין מתקופות קדומות. אמנם אין פסיקה ספציפית לנושא הזה בתלמוד, אבל מסיפורי רקע נראה שהיה נהוג ללכת עם פאה בתקופת המשנה. יש ויכוח על הסיפור הספציפי בין רבנים שונים.

בשורה התחתונה, ישנן קבוצות של דתיים שמתירות - הסרוגים ולפחות חלק מהחסידויות - וקבוצות שאוסרות - המתנגדים ("ליטאים") והספרדים. ובלי כל קשר, מי שמתיר פאה דורש שהיא תהיה צנועה כמו שכל יתר הבגדים צנועים.

שתי תשובות

2. כן, זה פרדוקס. העניין הוא שאסור לראות את השיער של האישה הנשואה אבל ברגע שהן חובשות שיער של אישה אחרת שקשה מאד להבחין אם זה השיער המקורי שלה או שלא כל העניין הופך ללא אמין ומן הסתם גם לא תואם להלכה.

3. בעקרון לא. אבל אתה יכול לראות כאן מה התנאים המיוחדים שבגינם אפשר לקבל פיצויי פיטורין.

krina

New member
אפור הוא חינמי אלא אם כתוב אחרת.

עכשיו גם הפכו הרבה רחובות במרכז העיר לאפורים וללא תשלום.

BloodyRose

New member
בנוגע לשאלה השלישית

מלבד מקרים חריגים (שצויינו בהודעה קודמת), *בעיקרון*, אם התפטרת, לא מגיעים לך פיצויים.

היום די נהוג להכניס סעיף לחוזה (סעיף 14? לא זוכרת בדיוק), שאומר שדין מתפטר כדין מפוטר. כלומר, שגם במקרה שאת מתפטרת, מגיעים לך הפיצויים שהיית מקבלת אם היו מפטרים אותך.
שווה להעיף מבט בחוזה ולראות אם קיים בו סעיף שכזה.

trilliane

Well-known member
מנהל
חידוד לגבי סעיף 14

הכסף שהופרש שלך בכל מקרה, אבל הזכאות למשוך אותו היא רק במקרה של פיטורין. עבור מי שהתפטר מיוזמתו (ולא מסיבה שנחשבת לפיטורין) הכסף נצבר בקרן הפנסיה.

למעלה