שאלות שממש חשובות לי

שאלות שממש חשובות לי

היי כולם,
אני לא כותבת בפורומים אבל החלטתי לשתף כדי לדעת ובעיקר לשמוע מקרים דומים והאם זה קרה למישהו
באופן כללי השאלות מופנות בעיקר לגברים-כדי לדעת מה הם חושבים בכנות על הנושא-למרות שגם נשים עם ניסיון דומה אשמח לשמוע

העניין הוא שהיה לי חבר ב8 החודשים האחרונים. קשר מאוד רציני. שכלית זה עבד מצויין-הוא היה מגדיר את זה מושלם.
הבחור הוא בחור שתמיד זרק בחורות אחרי דייטים ראשונים. 7 שנים ללא קשר בכלל. הקשר היחיד והאחרון שלו היה בסוף תקופת ההתבגרות
בדיעבד נראה היה לי שזה להכניס ראש בריא למיטה חולה.
הגבר המושלם. מנתונים ורזומה חיצוניים לפחות
והוא נשר אליי. אולי לאט. אבל הדגיש במהלך השר שזה לא ברור לו מאליו החיבור. והוא לא מוותר על דבר כזה

הגענו לשלב רציני. והוא התחיל להיות קר בחודש האחרון בקשר. אבל הכחיש הכל. אמר שהכל בסדר. והמשיך לשלוח אהבהולבבות. לא חסך בפגישות גם במגע.
הרגשתי שמשהו מוזר. ושיתפתי. הוא אמר שמשהו נתקע לו ברמה הרגשית. והצעתי הפסקה. אחרי שבוע נפגשנו והוא אמר שהוא צריך לחשוב עוד על הדברים. שהוא מרגיש שהוא צריך לקבל החלטה אם לקדם את הקשר או לחתוך. ושהוא לא רוצה שאחכה אז אני יכולה להמשיך לצאת. והוא יחשוב.
זה היה מאוד מפתיע מבחינתי, כי הוא לא שיתף שנתקע לו הרגש. מה זה בכלל נתקע? לא עובדים על קשר? יוצאים לחופשה ובונים מחדש? הרי היתה אהבה חזקה לפני כן. שדעכה קצת ולא התפתחה

אחרי שבוע הוא שלח לי הודעה. שאני בחורה מושלמת. אבל הוא לא מסוגל להמשיך את הקשר
כן. בהודעה.
לא עניתי.
אחר כך שלח שוב הודעה שהוא מתנצל על הדרך-והוא פשוט האמין שככה זה יהיה יותר ברור. כי בשיחה הוא יתבלבל.

לא עניתי גם להודעה השנייה
חבר משות שלנו אמר לו שאני צודקת. ושגם הוא לא היה עונה.
בשיחה ביניהם החבר אמר לי שהאקס אמר שלפעמים היו פרפרים בבטן, ולפעמים לא. שכן היה רגש-אבל היה חסר מימד רגשי חזק יותר. ושבסופו של דבר זה עניין של תחושה. וזה או שיש אותה או שאין. ואי אפשר לעבוד על זה. מחפש משהו מהאגדות עדיין. הצתה קצת מאוחרת לדעתי-אבל מרגיש שהוא צעיר מידי בכדי לוותר על זה

התלבטתי אם לענות לו משהו מהלב. ואז הבנתי שההחלטה שלו מאוד סופית. ולא עניתי בכלל

השאלה שלי לגברים- האם פעלתי נכון? האם עצם זה שלא עניתי יכול ליצור לו געגוע ומצפון? איך המערכת הזו עובדת אצלכם? חח
חשבתי לכתוב לו הודעה כנה, על איך שזה לא דרך. על מה שחשוב בזוגיות. וגם על כך שאני בטוחה שיש פה פספוס וברור לי שזה יחזור.
אבל לשלוח אותה עוד שבוע/שבועיים. כי כך אולי הוא יהיה כבר פחות נחרץ וירגיש טיפה את הלבד
אשמח שתגידו מה דעתכם על הרעיון. ועל ההתנהלות בכללי
והאם גבר שחותך בגלל שרגשית לא היה לו מושלם יכול להסתכל אחורה? או שאני חיה בסרט?
קשה לי לוותר על כל התקופה הזו. וגם עליו. למרות שזה מזוכיסטי מצידי
אני גם יודעת כמה מצד אחד הקשר היה נדיר לו, כי באמת לא היתה לו מערכת יחסית בחייו הבוגרים חוץ ממני. אז נראה לי שאם יעבור קצת זמן לבד-או אפילו יצא לעוד מפר דייטים ראשונים-הוא יעריך מה שכן היה
או שאני טועה? והזיכרון היחיד שיהיה לו זה שהיה חסר לו רגש? וכל זה היה נכון אם מבחינה שכלית היתה לו בעיה?

אשמח לשמוע מכם!
כל תגובה מהלב או סיפור דומה יעזרו לי לעבור את התקופה הרעה הזו

נוסעת27

New member
שלום לך

אני אמנם לא גבר :) אבל יש לי כמה תובנות בשבילך.
&nbsp
דבר ראשון, כל אחד ואחת, לפחות הרוב, בתהליך האבל אחרי שנפרדו מהם, מתחיל עם מיקוח עם המצב. כרגע את עסוקה באיך תתנהגי כדי לגרום לו לחזור (האם לשתוק יחזיר אותו? או לתת לו קצת לצאת לדייטים כדי שיעריך אותי? או לשלוח הודעה?).
&nbsp
אני מאוד מבינה את צורת החשיבה שלך. אני גם מבינה ממה שאת מספרת שהבחור שלך היה דיי ילדותי וכנראה לא העריך את מה שיש לו והאמין שאם זה לא הסתדר לו בול למשוואת הפנטזיה אז זה "לא זה" (אם להסתמך על מה שאת מספרת).
&nbsp
מרבית הקשרים שלא באמת עובדים נופלים סביב הזמן הזה, בין 6-8 חודשים. אחרי שכבר עברו מספיק חודשים וההתאהבות הראשונית דועכת ונכנסים לשגרה. גם אצלי מרבית הקשרים נפלו בערך התקופה הזאת. קשר צריך לשרוד שגרה, ונשמע שהבחור שלך לא יודע להתמודד עם שגרה, ומבחינתו זה נחשב דעיכה. או שבאמת דעך לו. גם אפשרות.
&nbsp
העניין שהוא שלא משנה אם את חושבת שהוא טועה או לא רואה נכון, ואם גם אני וכל הפורום נחשוב ככה, זה לא רלוונטי, כי זה המקום שבו הוא נמצא, ובגרות נפשית זה משהו שנרכש באופן עצמאי וזה שאת יודעת משהו אחר זה לא משנה.
&nbsp
אני במקומך לא הייתי עושה כלום. את צודקת שהודעת טקסט להיפרד זאת דרך מכוערת והשתיקה שלך מובנת. גם אני לא הייתי מכבדת התנהגות כזאת בתגובה. הוא צריך להתחרבש עם עצמו, ויש סיכוי שהוא יתחרט בהמשך, ויש גם סיכוי שלא. אבל הוא נשמע לי ילדותי באיך שהוא מתנהג, לא הייתי יושבת ומחכה במקומך. לקקי את הפצעים ותמשיכי הלאה, ואם בהמשך הדרך הוא פתאום יתעורר, אז תבחני אם זה מתאים לך.

תודה על התגובה המדוייקת :)

ראשית, ממש תודה על הניתוח והיחס. האמת שיש נקודות שממש הרגשתי שכתבת דברים נכונים שלא הוספתי לכתב בעצמי.
<3
אני כן רוצה להמשיך הלאה. אבל גם לא רוצה לסגור לו את האופציה להתקשר בעתיד. לכן בעיקר שוקלת האם לכתוב עוד שבועיים הודעה פגועה שמסתכמת בנחמדות תפתח לו לדעתך בעצם אופציה לדבר בעתיד?
אגו הוא חלק מאוד מהותי מהאישיות שלו. לאורך כל הקשר ידעתי על זה כחיסרון שלו, לכן אני מתלבטת אם זה יוזיל אותי בעיניו, לא יהיה רלוונטי, או ישחרר אותי וייתן לו אופציה לכתוב עוד חודשים אפילו. הרי בכל זאת, נראה לי שהשקט המוחלט ממני יפחיד אותו בכלל לנסות במידה וכן
אשמח לשמוע את דעתך :)

נוסעת27

New member
למה את צריכה לכתוב הודעה?

אם את חשה שאת ממש חייבת כי נורא נפגעת וזה יעזור לך, תשלחי. ולא מעניין אף אחד אם זה יוזיל אותך או לא. אם את מתלבטת אם לשלוח כדי להפעיל מניפולציה ולנסות להזיז אותו, מה שנראה לי שהמקרה כאן, אז לא. לא לשלוח.
זה שאת שולחת הודעה לא פותח או סוגר שום אופציה. יש לו את המספר שלך ואם הוא ירצה ליצור קשר, הוא ייצור קשר. עם או בלי הודעה.

.

מאמינה ששוב את צודקת.
זה שילוב בין העניין של לסגור פרק בחיים, כי חבל להשאיר קצוות פתוחים
אבל אולי בעיקר, אם אני כנה עם עצמי, להשאיר לו חבל למקרה של התלבטות. כי בדרך הסיכום עכשיו-הוא יפחד. גם בגלל האגו הבלתי נתפס שלו.
מצב שהוא כל כולו ירצה לחזור הוא אפסי לדעתי. וזו האופצייה היחידה למצב שפעם באמצע הלילה יהרהר עם עצמו ויתלבט

שוב תודה על תשובתך :)

נוסעת27

New member
את לא צריכה להשאיר לו חבל

והודעה נעלבת מצידך לא בהכרח תעשה זאת.
אל תחליטי החלטות בשבילו או תניחי ש"אם לא אעשה ככה, הוא לא יפעל כי האגו שלו הוא כזה". אני מבטיחה לך שאם הוא ירצה לחזור את עוד תשמעי ממנו.
את פשוט בשלב ראשוני של פרידה ומספרת לעצמך סיפורים, אל דאגה, כולנו היינו שם.
בהצלחה :)

אייבורי

New member
אני חושב

&nbsp
שאת מחפשת טקטיקה לצוד את הגבר חזרה
והייתי ממליץ לשכוח את עלבון האגו, לקבל את הפרידה
ולהחזיר את חייך למסלול בלעדיו.
גם ככה הוא נשמע בחור דפקט

תגובה

כגבר חשוב לי לשמוע, אם לדעתך בחור עם אגו יעז לכתוב אם לא אתן לו פתח עוד שבוע שבועיים בהודעת תגובה מאוחרת על ההודעה ממנו? או שזה יוזיל.
אני בחורה דווקא מאוד רציונאלית, לכן לא רוצה למצוא את עצמי עוד חצי שנה תוהה האם התנהגתי ילדותי כמוהו, והייתי צריכה להיות שכלית יותר ולהשאיר לו חריץ
אפילו שהוא דפקט ;)

אייבורי

New member
תלוי

&nbsp
יש בחורים שירימו טלפון ויש כאלו שיחנקו למוות עם האגו.
אין דין אחיד לכולם.
אני לא חושב שאת מתנהגת באופן ילדותי, יותר כמו בחורה שנפגעה ומנסה
לשמור על הכבוד העצמי שלה ומצד שני, הפגיעה צורבת.
הדבר האידיאלי, שהוא ירצה לחזור ואחרי שבועיים תזרקי אותו בעצמך.
(אבל החיים הם לא סרט כזה לרוב)
&nbsp
אולי זה כלכך טבעי ולנסות להשיג את מה שלא קל להשגה
(בקיצור, קוויאר זה נורא יקר, אבל בסופו של יום, זה ביצי דגים לא טעימים במיוחד)

חרטה

הרי ברור לי שבקשרים יש מימד של חרטה. במיוחד כשהקשר סוכם באימפולסיביות וצעד פזיז לטעמי. כף שאני לא מוציאה מכלל אפשרות שאחרי עוד 2-3 בחורות איתן יגיע גם לשלב דייט ראשון שני בלבד הוא יעריך יותר את מה שאיבד

אם לדבר בכנות, הוא הקשר הראשון שזרק אותי. ובקשרים הקודמים (2 מתוכם) אני חתכתי ולאחר מכן התחרטתי. לכן אני תוהה אם גבר יכול להתחרט כשהזיכרון שלו הוא שהיה חסר לו דווקא מהפן הרגשי
תודה רבה :)

אייבורי

New member
אני מניח שכל קשר שנגמר

&nbsp
ואם לא הכל היה רע, אז יש רגעי געגוע וחרטה.
&nbsp
אבל איך זה עוזר לך?
&nbsp
עזבי אותך משטויות, הבחור יתגעגע ועוד יום אחד תהיי האקס המיתולוגית שלו
אבל למה לך להכנס לקשר דפוק כזה, עם אדם שלא מסוגל להיות בקשר ריגשי
לא יציב וגם מסיים את הקשר מכוער

נוסעת27

New member

השאלה האמיתית שצריכה להשאל היא

למה את קוראת לבחור שלא מסוגל אפילו להפרד בצורה מכובדת מבחורה שהיתה משמעותית ב8 החודשים האחרונים לחייו "בחור מושלם"??
&nbsp
איפה המושלמות שלו??
הוא מפחד מאינטימיות וחושב שיחסי זוגיות הם סוג של אגדת סינדרלה.
&nbsp
תגידי תודה, תחשבי מה את יכולה ללמוד מהקשר שלכם, ותתקדמי לאהבה הטובה הבאה שלך!
&nbsp
אגב, אני חושבת שגם את מאוד עסוקה באגו שלך שהוחמא עד מאוד מהבחור שלא היה שנים עם אף בחורה ועכשיו את בהתרסקות קשה- כי התווספת גם את לרשימת ה"פסולות" שלו.
שחררי את האגו הפגוע ותאחלי לעצמך בחורים שיעשו לך טוב בדרכים אחרות

מריוס זכריה

Member
מנהל
תהום בין חשיבה גברית לחשיבה נשית

99% ממה שכתבת (כלומר הכל, חוץ מסימני הפיסוק) לא רלוונטי לגבר צעיר.
תכתבי לו מכתב או לא תכתבי לו מכתב.
תסבירי או שלא תסבירי.
תתני לו פתח לחזור או לא.
כל זה דיבורי בנות.

אני אגיד לך איך גברים (בגיל הזה...) חושבים:
אני רוצה אותה? אם כן, יאללה לשלוח לבבות וסמיילים.
אם לא, נגמר.
נקסט.

אם אני משום מה רוצה לחזור אליה, אני אתקשר/אסמס/אפסבק/אטווטר/אשלח יונת דואר - בין אם היא אמרה לי שמותר לי ובין אם היא אומרת שאסור. [למה מי מת?]

זה מאוד מאוד פשוט בצד שלנו.
אם הוא יראה אותך עם גבר אחר, הוא יקנא,כן.
ואז הוא יזיין שלוש בנות בבר וירגיש יותר טוב.
אל תסתבכי עם עצמך.
אין לאן לחזור.

ואני גם אגיד לך שלא היה מלכתחילה לאן ללכת. בחור שלא היה באף קשר רומנטי רציני (למעט הילדה עם הצמות בגן חובה) - בחור שמסיים קשר בסמס - לא בנוי לקשר. איך אומרת ג. יפית? נ-ק-ו-ד-ה.

היה ניסיון נחמד, אבל נגמר. חזרה לחופש.

אכזרי, אבל עדיף שתביני את זה פשוט ולא תבלבלי את עצמך בסיפורי בנות.

[ולכל מי שהפוסט שלי מרגיז אותו: זה פוסט על בני 20 וטיפה. לא על בני שלושים וחמש ולא בני ארבעים]

.

תודה לך על התגובה הכנה!
נראה לי שבכל זאת אשאיר פתח בהודעה עוד שבועיים. כי זה נקטע מאוד לא יפה מבחינתי. יותר בשביל המצפון שלי..
אם כבר גבר שמדבר בכנות-עדיף משהו קצר וחותך?
וכמה זמן לוקח לגבר להתגעגע בד"כ אחרי קשר
כי בנוי/לא בנוי.
בשל/לא בשל
בכל זאת זה היה הקשק היחיד שלו ב7 השנים האחרונות.
והוא אהב, ורצה שכלית. ככה שאני אשמח לכתוב בתקופה שגבר ממוצע מרגיש את החוסר במיוחד
(לגבי נשים אפשר להצביע על תקופהכזו לפחות)

מריוס זכריה

Member
מנהל
הבנתי מה את מבקשת, אבל אין סחורה כזאת בשוק

את רוצה לדעת מתי הרגע הנכון להכות בברזל.
ואני אומר לך: אין רגע נכון.
&nbsp
רוב העוזבים, לא מתחרטים.
או שהם מתחרטים בעוד חמש שנים, כשאת כבר נשואה.
&nbsp
ממוצע הגעגועים הוא באמת שבועיים.
אבל סטיית התקן היא עשר שנים...
השבועיים מתקבל מכאלה שמתגעגעים אחרי 0 זמן, כאלה שאחרי 7 שנים, ו-98 אחוז שלא מתגעגעים בכלל. אז הממוצע יוצא שבועיים, אבל אין מה לבנות על זה.
&nbsp
לגבי הגיל: את אם הבנתי נכון ,בת 23. שזה עשרים וטיפה. והוא בן 27 עם בשלות רגשית של 14-15.

נוסעת27

New member
יקירה

אני גדולה ממך בכמעט עשור, ויצאתי בעבר עם גבר שהיה גדול ממני בחמש שנים ועם מנטליות של בן 5. זה שהוא בן 27 וקצת לא מעיד שהוא בוגר. לא מעיד כלום. להגיע לגילאים כאלה בלי אף קשר רציני מעיד הרבה.ותדעי לך, אני אומרת לך את זה ואני בקשר בעצמי כבר 8 חודשים עם גבר בן 32 שגם לא היה בקשר רציני מימיו. זה לא פשוט, וצריך המון עבודה והמון סבלנות ומישהו כזה צריך לבוא עם המון נכונות ורצון כדי לנסות להתגבר על הפערים. נשמע שהבחורצ'יק שלך אפילו לא היה בכיוון. חי בפנטזיה של דיסני וזרק אותך כי החליט שאתם לא סינדרלה והנסיך. הרי הבטיחו לו ציפורים שרות על החלון כל בוקר ולבבות פורחים מהעיניים. אז טוב נו, נשלח לה הודעה וביי ביי.
&nbsp
את כרגע בשלב שאת נורא נורא נורא רוצה לסמס לו ומספרת לעצמך ולנו שזה בשביל "המצפון שלך", שלא הבנתי מה בדיוק את חייבת למצפון שלך בתוך הסיטואציה הזאת, אם כבר למישהו צריך לכאוב המצפון זה לו. או שאת חושבת שזה ישאיר פתח, או כל מני תירוצים. תיהי כנה עם עצמך. הוא נטש אותך בפתאומיות ובצורה מכוערת ופחדנית. את מנסה להעמיד פנים שהכל בסדר. אבל זה כואב ונורא. ואת נורא רוצה ליצור איתו קשר ומנסה לשכנע ולהשתכנע שאת עושה את זה מכל מני מניעים שבכלל קשורים בו ובהתנהגות שלו ולא בך.
&nbsp
אני לא הייתי שולחת הודעה, ושילך לחפש אותך בסיבוב. את עוד צעירה, יש עוד אהבות לפנייך, קחי את הלקחים ותמשיכי הלאה. תופתעי לגלות כמה הלב מסוגל להירפא אם רק נותנים לו קצת זמן.

תודה לך מכל הלב

את נשמעת לי אדם כ"כ אמפתי ורגיש. תודה על כל מילה, שיתוף ומחשבה

למעלה