שאלות שמאות

שאלות שמאות

ברצוני לקנות דירה שרוב מחיר הדירה יממומן מהון עצמי וחלקו במשכנתא. אם אני לוקחת שמאי פרטי, האם אני יכולה לתת את הערכת השמאי שלי לבנק ולחסוך את השמאי של הבנק? במידה ואני לוקחת שמאי פרטי כמה זה יעלה לי (בערך בכסף או באחוזים משווי הדירה) האם זה המחיר שרשום בבנק או פחות או יותר. (יש לנו תעודת זכאות.) איך מוצאים שמאי? באיזה שלב של קניית הדירה צריך לערב אותו? כמה זמן לוקח מהזמן שאני שוכרת שמאי ועד שאני מקבלת את תוצאות הבדיקה שלו?

שמאות ...

אם תקחי שמאי אשר נמצא ברשימת השמאים של הבנק בו את מתכננת לקחת משכנתא, אני משער שהבנק יקבל את השומה שלו גם לצורך המשכנתא. כדי להיות בטוחים ב-100% כדאי שתבדקו עם הבנק. שומה לצורך רכישה זו עבודה שונה לגמרי משומה למשכנתא ועלותה גבוהה משמעותית מהתעריפים שהבנקים למשכנתאות מכתיבים לשמאים. לדירה רגילה סטנדרטית אני משער שהעלות תהיה בין 1,000 ל-2,000 ש"ח, תלוי בשמאי. איך מוצאים שמאי? מהמלצות של משפחה ו/או מכרים, מרשימות הבנקים למשכנתאות, מהקישורים של הפורום, מאתר לשכת השמאים. באיזה שלב של קניית הדירה צריך לערב אותו? מיד כשהחלטתם שאתם רוצים את הדירה ולפני החתימה על זכרון דברים או חוזה. כמה זמן לוקח מהזמן שאני שוכרת שמאי ועד שאני מקבלת את תוצאות הבדיקה שלו? כמובן שזה תלוי בשמאי ובעומס העבודה שלו, שבוע - שבועיים זה זמן סביר.

למעלה