שאלות של lotuspain

lotuspain

New member
סימן פיסוק

שלום. יש לי שאלה לגבי מיקום של פסיק -איזה משפט נכון יותר מבחינת פיסוק,הראשון או השני?
1)אני יודעת זה ,אבל רציתי לברר מהם, אם יש עוד סיכוי לקבל את המשלוח לפני יום שישי.
2)אני יודעת זה ,אבל רציתי לברר מהם אם יש עוד סיכוי לקבל את המשלוח לפני יום שישי.
ושאלה נוספת-האם בסוף משפטים כאלו צריכה לבוא נקודה ,או שצריך לבוא סימן שאלה?
תודה מראש לעונים.

lotuspain

New member
פיסוק

שלום.הייתי רוצה לדעת אם מיקמתי נכון את הפסיקים במשפטים הבאים:
1-תיאורטית, אני כן מסכימה איתך, אבל, את צריכה לשנות גישה.
2-תיאורטית אני כן מסכימה איתך, אבל את צריכה לשנות גישה.

אם אני לא טועה, הייתי יכולה לשים פסיק גם אחרי "אבל" וגם אחרי "תיאורטית", בשני המשפטים הנ"ל, נכון?

trilliane

Well-known member
מנהל
רק הפסיק לפני 'אבל' נחוץ תחבירית

אין צורך לפסק אחרי "תאורטית" (בכתיב תקני ללא יו"ד) או אחרי "אבל", כלומר:
תאורטית אני מסכימה איתך, אבל את צריכה לשנות גישה.
&nbsp
עם זאת, כשרוצים לפסק לפי הפסקות בדיבור, למשל בדיאלוגים, לפעמים ממקמים פסיקים גם במקומות לא נחוצים... ואם השאיפה היא לחקות משלב דיבורי / שפה דבורה, זה אפשרי. לכן אפשר להשאיר גם את "כן" להדגשה יתרה, אף שבעיניי המילה מיותרת והמשפט זורם טוב יותר בלעדיה (ועם פחות פסיקים).
&nbsp
אם ענייני פיסוק מעסיקים אותך, אני ממליצה לקרוא את כללי הפיסוק באתר האקדמיה ללשון:
http://hebrew-academy.org.il/topic/hahlatot/punctuation/

trilliane

Well-known member
מנהל
מיקום הפסיקים שגוי בשניהם, הם צמודים למילה הלא נכונה

רוב סימני הפיסוק (נקודה, פסיק, נקודתיים, סימן שאלה וכו') צמודים למילה שלפניהם ורק אחריהם בא רווח. הצעה למשפט תקין (בשינויים מינימליים):
&nbsp
אני יודעת את זה, אבל רציתי לברר מולם אם יש עוד סיכוי לקבל את המשלוח לפני יום שישי.

lotuspain

New member
רווח

תודה רבה על התשובה.את האמת, לגמרי שכחתי מעניין הרווח.

אני יודעת את זה,

אבל רציתי לברר אצלם אם יש עוד סיכוי לקבל את המשלוח לפני יום שישי.

המילה 'מולם' מנמיכה את משלב המשפט - בעיניי, לטעמי ולדעתי - והופכת אותו לנמנה עם הלשון המשרדית המאוסה (שוב, בעיניי, לטעמי ולדעתי).

trilliane

Well-known member
מנהל
שאלות של lotuspain

היי lotuspain, ברוכה הבאה לפורום!

אנא קראי את כללי הכתיבה המקושרים מתחת לכותרת.
לענייננו, מכיוון שכמות הדיונים בעמוד הראשי מוגבלת, אני מבקשת מכל גולש שיש לו כמה שאלות/עניינים בטווח זמן קצר (יום-יומיים) לרכז אותן בהודעה אחת או בשרשור אחד. כלומר אם כבר פתחת שרשור שאלות, אנא שרשרי אליו את שאלותייך הבאות (כלומר הגיבי להודעה שכבר פתחת) ואל תפתחי שרשור חדש ("הוספת הודעה").

למעלה