שאלות של 5 בבוקר

Nihau

New member
שאלות של 5 בבוקר

הצהרה: כל הנכתב בהודעה הבאה איננו תחת אחראיותי בשעה סבירה יותר של היממה. תודה. השאלה: עם החומרים הכימיים החדשים כמו פולימרים פלאסטיים ושאר ירקות התפתחו שלל של כלי לחימה חדשים ואולי גם טכניקות לחימה חדשות. מצד שני אולי גם נפתחו דרכים חדשות ללימוד לחימה בעקבות האוצר החדש- ריפודים טובים יותר, מזרנים איכותיים יותר וכו (קשה לחשוב, תשלימו את החסר.) האם לדעתכם יש שיטות לימוד ישנות שנזנחו בגלל הכלים החדשים או האם יש מצב הפוך- שבו שיטות ישנות שנחשבו לבלתי ישימות בעידן המודרני קיבלו זווית חדשה וחזרו אליהן? (דוגמא קטנה- לפי מיטב הבנתי לא בודקים כיום חדות של חרבות ונקיון ביצוע טכניקה על שבויים אבל כן בודקים את זה עדיין על טאטאמי מגולגל) אם הבנתם את מהות השאלה, תסבירו לי בבוקר. בהצלחה. ניהאו אאוט.

Nihau

New member
שמחתי ללבב לב חבר לאור בוקר.

רק חבל שאין תשובות יותר קרובות לנושא השאלה. היא לא עד כדי כך מופרכת גם בקריאה מפוכחת לאור יום. יש בה תהייה אמיתית.

נדב פ1

New member
שלום ניהאו !

בוודאי ובוודאי שאמצעים חדשים עשויים לצאת מן הכוח אל הפועל באמצעות בסיס מסורתי יותר הלכה למעשה . קצרה היריעה מכדי לתאר את קצהו של הקרחון בנושא המדובר ברגע זה ולא אחר , אלא שעל קצה המזלג קחי למשל את מדע האנטומיה בן זמננו - nowdays אינך צריכה כדי להלחם באויב שום ספקולציות אנרגטיות בלתי מוכחות בעליל של מרידיאנים/צ'י/בוקסרים סינים נוטפי צ'י/ ממבו ג'מבו ערטילאי אחר - את בסך הכל צריכה ב"ארסנל" האישי שלך ידע מתקדם באנטומיה ופתולוגיה ובא שלום על ישראל . אלא אם אני טועה כאן נואשות , אני לא רואה שום סיבה ללמוד אנרגטיקה התקפית במשך שנים על גבי שנים בזמן שאנטומיה בסיסית יכולה לספק את הסחורה המתבקשת בצורה מפוכחת ובטוחה , ומה איתך ? בברכת " איזופרופיל מתילפוספונופלואורידט "
, נדב פ .

Nihau

New member
גז עצבים לא?

נדמה לי שזה מונע פירוק של האנדרנלין מהשרירים ולכן מקבע אותם במצב מכווץ, מביא להתקפי לב ושאר התעוותויות. כיכב בסרט "הבריחה מאלקטראז" במסווה של נוזל ירוק בלתי סביר בעליל אבל פוטוגני להפליא.

bmt29

New member
כמה תיקונים...

הסרט נקרא "הפריצה לאלקטרז" ולא הבריחה, והנוזל הירוק שם הוא גז וי אקס, ולא גז עצבים.

Nihau

New member
עבד על אצטיל כולין אסטראז לא?

וואלה, הם ניסו להיכנס לכלא בדרך הקשה, לא לצאת ממנו.

תשובה של 01:50 בלילה../images/Emo29.gif

כיום תורת האימון היא ידע חובה לכל מאמן. היום יש את הידע לבנות מערך אימונים באופן נכון יותר שיאפשר מיצוי של הפוטנציאל הגופני מהמתאמן. המזון עשיר יותר הן בצורתו הבסיסית והן בצורת תוספים שונים שמאפשרים גם הם למצות מהאימון את מלוא הפוטנציאל. כך גם לגבי מתקנים ואביזרי אימון. יש חדרי כושר משוכללים לאימון כללי, יש ציוד מגן טוב מבעבר לאימון ספציפי באמנויות לחימה במגע מלא וכדומה. התפתחות נוספת היא התקופה שדורשת לימוד טכניקות הגנה עצמית כנגד איומים שאולי בעבר היו יותר נדירים, ויש כלי נשק להגנה עצמית שאולי קל יותר לרכוש מבעבר כמו תרסיסי גז מדמיע קטנים, שוקרים חשמליים, סכינים... לסיכום: נראה לי בהחלט שאם רוצים, אז אפשר לנצל את הידע המודרני לאימון יעיל יותר. רן.

eladי

New member
הילדה לא רוצה לישון ? ../images/Emo13.gif

ולתשובה שלי: הרבה פחות כואב לקבל מכה מנונצ'אקו מרופד מחומר מוקצף מאשר מאחד שעשוי מחומר קשה (כמו עץ
). זה לא שפעם לא ידעו לרפד, אלא שדברים כאלה הם זמינים וסטנדרטיים כיום. חוץ מזה, מי שמתאמן על קאטות וקרבות יכול לצפות באוייב הנורא מכל בפעולה: הוא עצמו. הרי לפני שנים מתאמנים לא יכלו לראות את הטעויות של עצמם (ולכן נדרש מישהו מהצד). היום אפשר לצלם בוידאו קאטות וקרבות וללמוד מטעויות ולשפר. לגבי אמנויות חדשות - לפעמים באימון אנחנו רואים נשקים אקזוטיים (כמו למשל טלפון סלולרי עם אנטנה קצרה, שקית ניילון וכו') - להרבה עצמים יש שימוש הגנתי (והתקפי) אם שומרים על יצירתיות.

שלום לך רן

נו בתך לא נותן לך לישון ?? כול הכבוד לה ,היא כבר יודעת מה היא רוצה היא שולחת את אבא רן למחשב אגב אני מסים איתך בכול מילה שכתבת רק חסר מה שהוא , איזה קופסה פלא ,נכנס אדם בן 90 יוצא הלם בן 20 ,מה אתה אומר על זה שיהיה לך גמר חתימה טובה בידידות במיוחד לך סבא אריה

eladי

New member
לכל גיל היתרונות שלו ../images/Emo13.gif

לא מצאתי דרך להחזיר את הזמן. שמתי לב שאני עסוק בלחשוב על העבר והעתיד, ולא מקדיש מספיק מחשבה להווה. גם להיות ילד בן 20 יש השלכות - לא תמיד טובות. למשל... אסור להכנס לקזינו בלאס ווגאס מתחת לגיל 21
(אבל אני לא מהמר, אז זה לא מפריע לי). אז כדאי לבנות מכונה כזו ? זה אצלנו בתורת המערכות קוראים "תגובה להלם"
גמר חתימה טובה סבא אריה !

snift

New member
חוק החמש חל בכל מקום..

לטענת ג'ון קלמנס מארגון ארמה, הטכנולוגיה, קרי נשקים חמים, הכחידה לחלוטין את אומנות הלחימה בחרב של אירופה מימי הבניים ועד למאה ה- 18. כיום הם מנסים לשחזר את האומנות בהתבסס על חרבות ושריונות שהיו להם אז. כמובן שחרב שיכלה לשריון לוחות מלא לא בהכרח תהיה יעילה נגד שכפץ קרמי טוב. חדות הסכנים והחרבות שקיימית היום מחייבת בתיחסות אחרת לכלי, גם לאוחז וגם ליריב. לגבי ריפודים לכלי נשק ומזרון טוב יותר של הרצפה, לדעתי האישית (והמאוד לא מלומדת בנושא), ההשפעה העיקרית היא הורדת כמות הפציעות של המתאמנים ולא בהכרח שינוי מהותי בצורת האימון. אם לא הבנתי את השאלה, זה לא אומר שהתשובה שגויה. היא נכונה, רק כתשובה לשאלה אחרת.

שלום לך ידידי NIHAU

שלום לך ידידי דע לך שאינך לבד ככותב לילה ,גם אני לא בחמש בבוקר אבל תוך הלילה כן וזה עקב צורת עדובה שלי. כעת לשאלתך ,היא מאוד סימפטית איך מאוד מציאותית . השתדל לתת לך פרות או יותר תשובה ומראש אני מתנצל לבלגן בכתיבה . נכון אי הפשר לעצור הקדמה בכול תרומים , וגם בספורט בו נקח לדוגמה ג'ודו ,אשר אני נמצא חמש שנים ועוקב די קרוב ,הגב אני עוזר מאמן. המזרן למשל ,לפי השיטה הישנה הוא עשוי מחומר תבעי לפשי החוקה ,כיום הוא עשוי גומי סינטטי וגם צבעיים בולטים , הלימוד הג'ודו מתקדם קדימה ,תמיד אתה מחפס משהוא חדש ,איך לנטרל ביתר קלות היריב או כול מני טריקים חדשים באתם לחוקה , הגב גם המסטר קנו ,המייסד הג'ודו תמיד חיפס חידושים ותמיד על בסיס הסקולה הישנה . גם בענפי ספורט אחרים ,כדורגל ,כדורסל ,עף ,יד, יש התקדמות ענקית ממה שהיה לפני יובל שנים . למען האמת אי הפשר לעצור הקדמה אולי בסיפורי מדע בידיוני זה אפשרי תמיד משהוא אמצא משהוא חדש או אשפר טכניקות א.ל. ואפתח בית ספר משלו גם ברפוא ,הגב אפשר לראות בסרטי מסע בין כורבים ,הטכניקה של הרופא לבדיקה או לדיאגנוסה , אנו באמת די קרובים לזה נכון . OK ידידי אני מקווה שהבנת אותי או לא "" הקדמה אי אפשר לעצוד " וגם אנו במו ידנו הורסים הכדור הארץ . שיהיה לך גמר חתימה טובה בידידות סבא אריה

Nihau

New member
תודה סבא אריה, נקודה מעניינת

אז אתה אומר שאנחנו תמיד מתקדמים וזה חלק מהתנועה והדינמיות הטיבעיים של כל א"ל ללא קשר לתקופה. גם המאסטרים לפני 100 שנה ניסו תמיד לחדש ועבורם זו הייתה השיטה החדשה והמחודשת שעבורינו עכשיו כבר מסורתית ומעוגנת. רק נימה קלה של אופטימיות- תחום ההתמחות שלי הוא הנדסה סביבתית ומתוך הידע שלי בתחום - הקדמה כל הזמן משתפרת מהבחינה הזו וחלק מהקדמה זה גם לפתח כל הזמן את האמצעים להבריא את ההרס שעשינו כשהיינו קטנים. הקדמה לא רק הורסת. יש תקווה. (ועבודה רבה אבל מי אנחנו שנסרב?)

למעלה