שאלות של ענבל164

ענבל164

New member
סמיכות או לא סמיכות

שלום לכולם מבקשת עצתכם: סמל = סַמָּל סמל מחלקה = סַמַּל-מחלקה סמל מחלקתי = האם ינוקד כמו הסמל הראשון, עם מ"ם קמוצה, או כמו השני, בפתח? תודה רבה!

ענבל164

New member
האם זה נורא לנקד ולעוות את צורת המקור?

אני מתכוונת למילה כחול (הצבע)
שאם מנקדים אותה, ה-וו צריכה להיעלם אבל אני רוצה לנקד ולהשאיר את הכתיב המלא: כָּחוֹל אותו הדבר, גם עם המילה שחור. האם זה ממש בלתי נסבל? תודה!!

זו צורה פרודה, ולכן בקמץ

זו צורה פרודה, ולכן בקמץ - סַמָּל מחלקתי [והערה: האם נכון לנקוט כאן את שם התואר "מחלקתי" זו שאלה בפני עצמה הראויה לדיון, אך לא על כך שאלת].

הרהוט

New member
אם כל הטקסט שמסביב

מנוקד ניקוד מלא - אז זה בלתי נסבל. אם את יכולה לעשות שקר בנפשך, ולומר לעצמך שבעצם מדובר בניקוד חלקי מוגבר - אז לכי על זה.

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי את מי שואלים... ../images/Emo13.gif

הגישה של ניקוד המולבש על הכתיב החסר (אמות קריאה) בלבד אינה מסורת עתיקה ולמיטב ידיעתי לא תמיד נהגו כך; שמעתי (אך לא בדקתי) שהיא הגיעה מדוד ילין. אני לא חושבת שזה "ממש בלתי נסבל" לנקד כחול ושחור בחולם מלא, אם כי לא ממש ברור לי למה (חולם חסר לא מספיק?
), ואישית לא הייתי עושה זאת. אני שותפה לגישה שניקוד מלא צריך להיות על כתיב חסר, וכשמנקדים על כתיב מלא (גם אם זה חלקי, ובמילון ספיר עושים זאת) זה רק מבלבל לטעמי וגם צורם לי לעין. בכל מקרה, אם חשוב לך להשאיר את הוי"ו, תשאירי. בחירה שלך בסופו של דבר.

יאקים

New member
רק כרגע ראיתי שרשור זה, איתי.

בידוע הוא שאפשר גם סַמַּל מחלקתי...אני מקווה שהבנת את כוונתי....

trilliane

Well-known member
מנהל
"סמל מחלקה" – סמיכות; "סמל מחלקתי" – שם ותואר

הניקוד בהתאם, כמובן. הנסמך ינוקד כנסמך, שם העצם (שאינו נסמך) לא.

trilliane

Well-known member
מנהל
שאלות של ענבל164

היי ענבל, אם יש לך כמה שאלות אנא רכזי אותן יחד בהודעה אחת או בשרשור אחד. אם כבר פתחת הודעה ויש לך שאלה נוספת, שרשרי אותה להודעה הראשית שפתחת. אין צורך לפתוח שרשור נפרד לכל שאלה, זה דוחק שרשורים קודמים מהפורום.

למעלה