שאלות של סקרנית...

שאלות של סקרנית...

יכול להיות שאני אכעיס כמה אנשים, אבל חייבת לשאול כי אני סקרנית מאוד. אז מבקשת סליחה מראש, אם יהיה מי שיפגע. לא זו כוונתי. המון זמן אני קוראת סמויה בפורום שלכם. לקחתי כמה טיפים מכם, מבלי שתדעו... אני קוראת את השרשורים שלכם, קוראת ולא מאמינה. איך יש לכם זמן לכל הדברים האלו. ראיתי אומנם שיש כאן כמה חברים שלא עובדים מחוץ לבית, אבל לגבי אלה שכן עובדים מחוץ לבית (ואני מניחה שיש כמה כאלה) - מתי אתם מספיקים הכל? מאיפה הכוח? אני שואלת באמת, לא כקינטור. אני רוצה ללמוד וליישם על עצמי. אספר קצת על עצמי, ואסביר. בת 42, נשואה + 3, די גדולים. עובדת משרה מלאה. מגיעה הביתה מידי יום בסביבות 16:00, פרט ליום שני - אז מגיעה בערב. קמה בבוקר בשעה 5:30. מפעילה מכונה. (ממלאה אותה מהלילה).קפה ועיתון עד 6:00 בבערך, ואז מתחילה בהתארגנות. מארגנת את המטבח (למרות שארגנתי אותו לפני השינה, תמיד יש לי הפתעות "לא נעימות" בבוקר). מארגנת את הסלון. מכינה כריכים (אם זה לא התור של החצי), מכינה לי אוכל לעבודה (דיאטה - ירקות, פירות, מעדן, חטיף). בדרך כלל גם שמה סיר על הגז לארוחת צהריים של הילדים. (מעדיפה לבשל בבוקר). בשעה 6:30 מעירה את הנסיכה (10.5), מעירה את החצי. תולה את המכונה שסיימה בנתיים. בשעה 7:00 נכנסת למקלחת, ועד השעה 7:20 אני מתארגנת. איפור, פן חפיף. בין 7:20 ל 7:30 - יוצאת לעבודה. בצהריים חוזרת הביתה - לפני היציאה מהעבודה מזכירה לכל אחד מהילדים מה המטלות שלו (יש להם לוח תורנויות).כשאני מגיעה הביתה - בד"כ לא כל המטלות נעשו, ורק אז הם מתחילים לעשות אותם. אוכלת ארוחת צהקריים, קפה (מפרגנת חצי שעה לעצמי. למדתי לדרוש אותה לעצמי). בדיקת שעורי בית עם הנסיכה. עוד מכונה - אם יש. מכינה אוכל למחר, או שמשאירה לבוקר, תלוי אם זה אוכל שאפשר לחמם או לא. מארגנת את הבית. מטאטאה. מקפלת את המכונה של הבוקר. לפעמים יוצאת לקניות. ארוחת ערב. ארגון של המטבח. משחק עם הנסיכה. (טוב, לא כל יום). סיפור - כמה דקות של פינוק משותף לשתינו. וצניחה חסרת כוחות על הספה. קניות רציניות - בד"כ ביום חמישי. נקיון יסודי - יום חמישי. בבית - אני נותנת לילדים להרגיש חופשיים. זה אומר שאצלנו מותר לשחק בסלון, ומותר אפילו לאכול בסלון. (לא לכעוס עלי. אבל אם לי כיף לאכול מול הטלוויזיה, למה לילדים לא? וכן. אני יודעת שזה לא בריא). יש לנו כלבה. (לא לדאוג. היא מחונכת. לא מלכלכת בבית). זה בערך סדר היום שלי. אולי נשמע שאנחו חיים בבלאגאן, אבל זה לא ממש ככה. אני רק לא מליחה להבין איך אתם מספיקים לעשות את כל הפרויקטים המיוחדים שלכם. שואלת שוב - מאיפה הכוח, והזמן. אנא - למדו אותי. תודה. (צ'טערת שיצא ארוך).

אוצה

New member
אענה לך כך: פרויקטים קטנים

אני מבית מדרשה של הפליי ליידי (אם את לא מכירה- כנסי לאתר שלה). המוטו שלה שדבק גם בי- הבלאגן לא נולד ביום אחד ולקח לו זמן להצטבר, ולכן גם לא נמגר אותו בפעם אחת. היא קוראת לזה בייבי סטפ. לאט לאט. יש לה איזה שיורת באי מייל שמתריע מה המטלה להיום. קצת מייגע אבל בסוף אצלי זה לבש את הצרה שמתאימים לחיים שלנו בבית. בעיקרון יש פרויקט שבועי ופרויקט יומי. ויש להקדיש לא יתר מ- 15 דקות לכל מטלה (למשל לקרצף את השירותים, כיריים, לנקות את הפח, לאסוף 27 פריטים שלא שייכים לחדר מסויים או לתרומה או להחזיר למקום וכו'). אצלי - זה פרק הזמן שיש לי כשהאפרוח רואה TV, או פרק הזמן שלי יש זמן/ עצבים/ סבלנות לעשות משהו כדי לשפר את המצב בבית. אצלי חסל סדר להרים את הבית ולנקות 5-4 שעות יסודי. הבית שלי נקי ודי מסודר, ברוב המקרים, ואני פשוט משתדלת לשמור אצלי על כמה כללים שגורמים לבית להראות טוב כלפי חוץ: אני לא הולכת לישון עם כיור מלוכלך (זה למדתי מפליי ליידי). מדהים איך ששטות קטנה כזו גורמת לי להרגיש אחרת בבוקר... אני משתדלת לאסוף את הבלאגן בבית לפני השינה- ככה אני הורגת את מפלצת הניירת כשהיא עוד קטנה. וגם פירקתי לי את מטלות תחזוקת הבית לגורמים (שוב "לפרוייקטים" קטנים) שמתאימים לי לסדר היום ומאפשרים לי לתחזק את הבית (למשל שלשום שטפתי את הבית וכמה ימים קודם לכן ניקיתי את המטבח, לפני כן את השירותים וכו'). מה שלעולם לא נגמר אצלי זה כביסות- ולקפל אני מקפלת מול ה- TV ומסדרת בארונות בד"כ בהפסקות. אני משתדלת להציב לעצמי פרוייקטים "גדולים" יותר מתחזוקה שוטפת (שוב כאלו שלא יתישו אותי כמה שעות שאין לי- כמו לסדר ארון תרופות, או מגירה אחת בשולחן העבודה וכו'), מידי פעם. ובכל אופן- בית זה משהו שחיים בו ולא תמיד יש כוח, ויש לאזן בין השיעבוד לבית מתוקתק, לבין זמן פנוי, לבין סדר היום העמוס שלנו. הכל איזונים בחיים.

שאלה - שטיפת רצפה (אוצה ואחרים), ותרומה לדיון

אוצה ואחרים - אני מכירה את השיטה של פליי ליידי, קראתי את המיילים שלה במשך כמה חודשים (בלי ליישם) כדי לקחת ממנה קצת טיפים. אני מסודרת מאוד ומה שמפריע לי בעין אני ישר מסדרת או מנקה. הבעיה שלי היא שטיפת רצפה - זה פרוייקט ממושך ולכן אני כמעט לא מתעסקת עם זה, יש את בן הזוג ששוטף כשהלכלוך מפריע לו. ואצלי - אם יש משהו שמפריע לי בעין אני ארים אותו, או אעביר מטאטא באופן נקודתי. אבל רוב הזמן הרצפה מלוכלכת, הרצפה פה היא רצפת טרצו שלא רואים עליה את הלכלוך, אבל הוא קיים. למרות האיזון בין שנינו, אשמח לדעת איך מיישמים שטיפת רצפה בלי להפוך את זה לפרוייקט, האם יש שיטה או רעיונות איך להתמודד עם זה ביעילות ובצורה נעימה? ולחוזרת בגדול, נראה שהבית שלך מסודר. הדברים הקטנים שאת כנראה מדברת עליהם דורשים תשומת לב נקודתית וקצרה. כל פעם משהו אחר שמבוצע בכמה דקות ולא יותר. אני עושה את זה כשהדברים מפריעים לי בעין. למשל: היום ראיתי שארונות המטבח (הלבנים...) שלי מלוכלכים. לקחתי את ספוג הפלא והעברתי אותו על הדלתות, זה לקח לי רק כמה דקות. לפני יומיים הפריע לי האבק בחדר העבודה - לקחתי מברשת אבק והעברתי אותה על המדפים צ'יק צ'אק וסיימתי בניקוי שולחן העץ במטליות עם חומר לרהיטים. יש לי טיפ קטן - להשתמש בדברים שכיף וקל להשתמש בהם. לדוגמה, מברשת נוצות - לאיסוף אבק; מטליות של מיקרופייבר לניקוי יבש של משטחים - איתן אני מבריקה את הכיור, המראות והברזים באמבטיה בלי חומרי ניקוי; ספוג הפלא - שמנקה בקלות כל דבר, בעיקר במטבח; מגבונים לניקוי כללי אנטיבקטריאלי - משמשים אותנו לניקוי נקודתי יסודי במקרה הצורך, כשחייבים חומר ניקוי. אני לא מחזיקה בבית אקונומיקה ולא משפשפת שום דבר (חוץ מקצת פריטים שדורשים כביסה ביד בלית ברירה).

אוצה

New member
לגבי שטיפת ריצפה:

אני כבר לא מרימה את כל הבית כשאני שוטפת (על כל פנים לא דבירם כבדים כמו ספות, מיטות וכו'. כן מרימה כסאות ושטיחונים (אין לנו שטיחים) וכו'). אני מעבירה סמרטוט עם סבון ואחכ סמרטוט נוסף עם סבון ומים נקיים ומנקה צמבלי להרים הכל. מידי פעם- במסגרת הפרוייקטים שלי- כן מרימה ומזיזה ספות ועושה יסודי את הסלון, מזיזה את המקרר וכו'. החברים שלי חושבים שהבית מבהיק (גם לי יש טרצו) אבל אם היו מתכופפים ומעבירים אצבע בין הפנלים לספה היו מגלים את מפלצת האבק.... שוב, פרופורציות בחיים...

../images/Emo8.gifגם אצלי הבית "נוסע" רק פעם בשבוע ,ובשאר

הימים אני מעבירה סמרטוט (במקום לטאטא) על כל מה שאפשר .מרימה /מזיזה כסאות ,מרימה שטיחים ומנגבת עם סמרטוט וחומר את כל המעברים החשופים .בנקיון היסודי השבועי מגלים בשקט בשקט את כל הפינות האפלות שאף אחד לא מאמין בקיומן .... דרך אגב -גם אצלי ריצוף טרצו ישן .

טרצו הוא ריצוף מעולה../images/Emo70.gif

כשנרחיב את ה
נרצף בטרצו, על אף שהוא יקר יותר מגרניט פורצלן או קרמיקה. הוא נוח לתחזוקה, ולא כל שערה ניכרת עליו.

אוצה

New member
נכון! ההורים שלי ריצפו עכשיו בגרניט פורצלן

ואמא שלי מקללת על הרגע. גם יקר, וגם כל צעד וכל אבק רואים. ממש זוועה. שיעבוד...

טרצו מעולה - תלוי היכן נקנה

אנו ריצפנו עם טרצו בביתנו החדש. היה ברור לי שזה מה שאני רוצה ולא שום דבר אחר (אצלנו הגודל של המרצפות הוא 20X20, כמו פעם, לפני שהתחילו להגדיל... ולהגדיל... ולהגדיל את המרצפות). בהזדמנות זו, מזהירה מטרצו של מרצפות רחובות, המרצפות שלהם הגיעו עם כל כך הרבה פגמים, ובבית הן ממשיכות להישבר. אני לא מבינה איך דבר כזה קרה במוצר עם תו תקן, התעקשנו לקנות רק מרצפות עם תו תקן. הארכיטקטית המליצה לנו על הטרצו של אלוני, אבל הוא יותר יקר. בדיעבד מצטערים שלא בחרנו באלוני, למרות שאין לנו נסיון אישי עם המרצפות שלהם.

נוסע פעם בשבוע - הלוואי

מסכימה עם הרעיון להעביר סמרטוט בלבד במקום מטאטא שמעיף את האבק לכל הצדדים (וראי מה שכתבתי קודם על המגב החדש!). אבל להסיע את הבית פעם בשבוע, גם זה מעל לכוחותיי. שונאת להזיז רהיטים. נראה אם אתמיד בנקיון הרצפה היומי ומה יהיה איתו. הפינות יחכו בשקט, שיתקפו מישהו אחר

השתדרגתי בינתיים

קניתי היום מגב פטנט, שעשוי מספוג שנסחט בעזרת הידית, כך שאין צורך להתכופף כדי לנקות את הסמרטוט. המגב הזה, מסתבר (ולהפתעתי - אכן קניתי אותו אבל לא הייתי בטוחה שהוא יהיה יעיל, ובכל זאת הסתכנתי) אוסף את האבק והלכלוך שברצפה, ומוריד אותם בקלות לדלי המים. כלומר, שתי פעולות במוצר אחד: טאטוא ושטיפה, ועוד בלי לשבור את הגב. (השלב של סחיבת דלי המים בבית עוד לא נפתר אצלי, וכמו כן השלב שבו מרימים את הדלי כדי לשפוך אותו לניאגרה). כבר אמרתי קודם, שכאשר יש לי מוצר נוח ונעים לשימוש, אני משתמשת בו. לכן אני מקווה שאהפוך את השימוש במגב החדש לדבר של קבע - ואני מסכימה עם שיטת הנקיון בלי להרים. גם ככה אני מאוד משתדלת לשים על הרצפה מינימום של דברים. מעדיפה דברים תלויים על דברים עומדים, כי אין לי בעיה לנקות אבק אבל אני שונאת להזיז רהיטים בשביל לנקות רצפה... תודה על התשובה - היא מחזקת את נכונותי לנקות בצורה הזאת, בלי להפוך את כל הבית רק כדי שיצא נקי בסוף.

דגיתי

New member
במקום להרים הדלי לניאגרה...

אם יש לך מקלחון, תשפכי את המים למקלחון (לסחוב הדלי עד המקלחון ואז להטות אותו). אח"כ תשטפי היטב את רצפת המקלחת. אם טיאטאת לפני ששטפת, לא יהיו לך חתיכות שיסתמו את הצנרת, אלא רק מים מלוכלכים.

goanin

New member
שלום ../images/Emo24.gif

למה שתכעיסי?! תראי. קראתי את כל מה שאמרת והתשובה הסופית שלי היא: הבית לא צריך אותנו 24 שעות ביממה, אלא רק שעה-שעתיים ביום. אחד הדברים החשובים ביותר הוא הסדר היסודי של הבית. מנקודת מבטי, כשיש בלגן ואנחנו מנסות לסדר את מה שאפשר ומרגישות שתמיד יש עוד מה לעשות, נורא קשה לנהל את הבית. אבל כשהבית מסודר אחרי פרוייקט גדול, התחזוקה היומיומית שלו לא גוזלת מאיתנו זמן רב ותמיד נותנת הרגשה של הספק. אסור לרדוף אחרי עצמנו, אלא רק להציב מטרות שאנחנו יודעים שיש זמן להגיע אליהן. כל בני הבית יכולים לעזור במשהו! לא משנה אם הם עובדים 13 שעות ביום, או אם הם בני שלוש. שמירה על הסדר והנקיון מתבטאת בעיקר בלא לבלגן ולא ללכלך. הנה כמה טיפים משלי:
אמרת שאת מפעילה מכונה בבוקר.. תפעילי אותה בלילה ותלחצי על כפתור השהייה. המים מהשטיפה האחרונה לא מתנקזים, ובבוקר מה שאת צריכה לעשות זה ללחוץ על הכפתור שוב ולחכות לסחיטה האחרונה.
ארגון המטבח צריך לדעתי להתבצע מיידית אחרי השימוש בו, ועל ידי הילדים (וזה כשאת בבית אז אין "לא").
קניות גוזלות זמן ומאמץ. נסי לרכז הכל ליום אחד בלבד, ואם צריך השלמות - לשלוח את הילדים. בכלל, אני מעריך לפי דברייך שיש שעת עבודה שלמה שאפשר "לחסוך" ממך בכל יום. נסי לייעל יותר את ניהול הבית, והשתמשי בעצות וברעיונות שעל גבי הפורום ככלים
בברכת ברוכה הבאה: אדם

../images/Emo51.gif בדיוק בשביל זה אני כאן.

ללמוד מהטיפים של האחרים, ולפנות זמן בבית לטובת דברים אחרים - לגוף ולנפש. קניות אני עושה פעם בשבוע, וגם נקיון יסודי פעם בשבוע. בשאר הימים אני רק מארגנת, אבל מרגישה שאני רודפת סביב הזנב של עצמי... ולי באמת אעשה קודם פרויקט גדול 0שבטח יקח לי עד פסח...9, ואז יהיה לי קל יותר.

דווקא נשמע שאתם חיים בסדר מופתי

אתן לך את הסדר יום שלי ? קמה בשעה 05:45 רצה להעמיד ארוחת צהריים לבעל ( אם לא הספקתי יום קודם ) ומתפללת שאף אחד מיילדי לא יתעורר לפני שאני יוצאת מהבית מתלבשת תוך כדי שתיית הקפה ( למי יש זמן לאיפור בכלל ) מכינה בגדים ותיקים ( שוב אם לא הספקתי יום קודם ) יורדת עם הכלבים כל זה נעשה בהנחה שהילדים ישנים אם הם ערים כמו היום אז אין זמן לכלום כי צריך להכין להם שוקו ולהיות איתם 06:40 אני מחוץ לבית מגיעה הבייתה בשעה 17:30 והולכת להביא את הילדים מגיעם הבייתה בשעה 17:45 ואז אם אין חברים מפעילה מכונה ועושה דברים שצריך לפי הרשימה שיש הבעל מגיעה ב 18:30 מחליף אותי עם הילדים ואז אני עושה משהו בבית ב 19:30 ארוחת ערב מקלחות ( בשיתוף מלא של הבעל ) ואחר כך אם יש זמן משהו בבית אם לא לא משנה הבית נראה גם ככה כמו סדום ועמורה

למעלה