שאלות של סקרנות

SilverHammer

New member
שאלות של סקרנות

הי לכם
אני קוראת פה איזה יומיים-שלשה, כי נתקלתי בפורום ופשוט מסקרן אותי, ואשמח אם למישהו מתחשק לענות. התחלה: "להתחיל" עם מישהו, מבחינתי, תמיד אומר לפתוח אופציה לסקס. לפעמים זה רק בתת מודע, זאת אומרת שפת הגוף משדרת "אני פותחת אופציה לסקס" אבל המילים אומרות לא, וזה לא משנה בעיניי. אני אפילו לא יודעת איך מתחילים עם מישהו בלי לשדר את זה, וגיליתי שההתנהגות הזו עובדת גם על נשים, ולא רק על גברים. כאילו סקס זה דבר מאוד מאוד בסיסי, בתפיסה שלי, בתקשורת בין אנשים. מעניין אותי איך אתם "מתחילים" עם מישהו בלי לשדר משהו מיני, אם בכלל זה עובד. זוגיות: קראתי שרוב הא-מיניים כן נהנים מאוננות. לכן לא ברורה לי הטענה שאין לכם שום רצון לקבל את אותה הנאה פיזית עם בן הזוג. זאת אומרת, יותר כיף לאכול אוכל טעים עם מישהו שאוהבים, יותר כיף לראות סרט טוב עם בן זוג - למה מין שונה? בתולים: לא לרצות לקיים יחסי מין תמיד נראה לי מקביל ללא לרצות לשתות אלכוהול, או קפה, כי זה מר. ואין ספק, אלכוהול זה מר ומגעיל, ומין זה מלוכלך ורטוב ואיכסה - אבל ההשפעה היא כימית, ויש הסכמה די גורפת שהיא טובה ולא רעה. אני לא אומרת "עם האוכל בא התיאבון" כי כמו שאלכוהול או קפה לא ממש מושכים בפעם הראשונה והשניה והשלישית, אני מאוד יכולה להבין למה גם מין לא, אבל זה משהו שמתרגלים אליו, והוא יכול להיות מאוד מהנה, החלק החברתי שהדברים האלו תופסים הם לא מבוטלים בכלל (גם מין, גם אלכוהול, גם קפה), ואני שואלת, לא שווה להתאמץ כדי לעבור את מחסומי חוסר הרצון האלו? וזהו בינתיים. רק הבהרה: אני באמת שואלת מסקרנות, ולא מתוך שום ביקורת, למען הסר ספק.

לשאלותיך כנראה תקבלי מענה

בשאלות הנפוצות. ממליצה לך לקרוא אותן קודם. אני רק חייבת להעיר לגבי הפיסקה האחרונה שלך: "זה משהו שמתרגלים אליו". אני לא רואה סיבה "להתרגל" למשהו שאתה סובל ממנו בהתחלה. אין שום הצדקה לסבל. גם אם לכאורה את מניחה שאח"כ תהני - וזה גם לא בטוח. וזוהי תגובתי לגבי אלכוהול כשאני מקבלת תשובות בדיוק במילים אלו. כנ"ל לגבי סקס. אנשים שסובלים מסקס, ויש פה מישהי שהיתה נשואה 8 שנים עם גבר מיני, וככל שעבר הזמן היא רק סבלה יותר ויותר כך שהתיאוריה ש"עם הזמן מתרגלים" היא שגויה מיסודה ואינה מתאימה לכולם. אני אישית לא "טעמתי" סקס. וזה לא מושך או מסקרן אותי אפילו לנסות. בדיוק כמו שגבר המגדיר את עצמו כסטרייט לעולם לא ינסה יחסים הומוסקסואלים - ואינו יודע מה הוא מפסיד (והומוסקסואלים מצהירים שזה מהנה ביותר). ועדיין, אף אחד לא בא אליו בתמיהה ש"עם הזמן מתרגלים" או "כדאי להתאמץ לעבור את מחסום החוסר רצון". אלא מקבלים את העובדה שזה לא רק לא מושך אותו, אלא אפילו "דוחה" אותו. אם כך, אני וחבריי הא-מיניים רשאים לתת כל תגובה מהנ"ל: "זה דוחה אותי", "זה לא מעניין אותי", "זה לא מושך אותי", "זה לא מסקרן אותי" ואיש לא צריך להרים גבה בשאלה: "למה לא לנסות". אלא לקבל את המצב בדיוק כמו שמקבלים את מצבו העגום של בחור סטרייט שמפסיד יחסים הומוסקסואלים מהנים ביותר.

orald

New member
בתוספת לתשובתך הנפלאה.

אני גם לא רואה טעם לכפות על כולם אלכוהול, קפה או...סיגריות. או שסיגריות כבר לא באופנה לכפות על כולם כי יש מודעות לנזק הרפואי? אני לא רואה את הטעם בדחיפה של דברים כאלו לכולם, רק בגלל שהעדר צורך אותם. האם אני צריכה לחשוש שיום אחד יתחילו לדחוף לי הצעות לצפיה בתוכניות ריאליטי כגון "המירוץ לריקנות" ו"המציצן הגדול" רק בגלל שהן מושכות את ההמונים? שלא לדבר על כך שאין לי אפילו מכשיר טמבלוויזיה בבית. אני לא אוהבת קפה, לא ממש ניסיתי אף פעם מעבר לטעימה זהירה של הגרגרים. זה לא הטעם שלי. המשקה המועדף עלי הוא מיצי פירות. לגבי אלכוהול, אני כן יכולה להנות ממנו, מהחמימות, מהטעם של משקאות מסויימים(ליקרים מתוקים וכבדים, יין פירותי ולא חמוץ, לפעמים קצת בירה), אבל אני לא סובלת את "תופעות הלוואי" שבדיוק בגללן אנשים צורכים את החומר הנאלח הזה. לא רוצה להשתכר, להתמסטל או אפילו רק להתבשם מעט. לא אוהבת אפילו להרגיש טיפה קלת ראש או עייפה. והעובדה שאני די רגישה לכמויות קטנות של אלכוהול והיה לי דוד אלכוהוליסט שמת בילדותי בגלל כל מיני סיבוכים(להבנתי, לא לפני שהוא הראה לעולם למה אלכוהוליזם הוא דבר רע) לא בדיוק תורמים לרצוני לבדוק את הנושא. לא נגעתי בכלל באלכוהול כבר שלוש שנים, וטוב שכך.

SilverHammer

New member
זה בדיוק מה שאני לא מבינה

את אומרת שאת אוהבת חלק מסוגי האלכוהול. את אוהבת לשתות מעט, אבל לא להשתכר, ואת רגישה במיוחד. (אגב, אני בדיוק אותו הדבר, אני שותה בממוצע שתי לגימות בחודש, רק בשביל החמימות). אבל לו היית אומרת שאת לא אוהבת אלכוהול בכלל משום סוג שהוא, הייתי אומרת שאני פשוט לא מאמינה לך. על אחת כמה וכמה בנושא מין, שהרי את כן נהנית מסוגים מסויימים של גירוי פיזי, בוודאי לא מכל סוג, בוודאי לא עם כל אחד, בוודאי לא בכל סיטואציה, אבל לפסול את זה מכל וכל נראה לי לא סביר.

orald

New member
אני אישית לא "פוסלת". אני לא א-מינית לגמרי.

בכלל לא. יש לי מאפיינים א-מיניים מסויימים, ואני לא דוגמה לא-מיניים "כבדים". אבל אני חושבת שההשוואה של המבורגר להומוסקסואליות היא מצויינת(ובעיקר כי ישנם הרבה גברים מעט חרמנים שמחפשים פה נשים כדי "להוציא" אותן מהא-מיניות בעזרת כישוריהם המדהימים-לדעת-עצמם). אני, בתור מי שעברה כבר מהפכים ושינויים בהגדרות הנטייה המינית והמגדר שלה, יכולה לומר שאכן, לפני שאהבתי גברים הייתי נגעלת לעצם המחשבה של גבר שנוגע בי. עכשיו, כל עוד זה הגבר הנכון, בנסיבות הנכונות, בדרך הנכונה, אני משתגעת על זה. אין בזה לרמוז שא-מיניות היא הפיכה או ברת שינוי כל הזמן. לגמרי לא. רוב האנשים לא משנים נטיות/מגדר, מקסימום מבינים שככה הם או מתוודים. אז גם לאנשים א-מיניים, שהם קשת שלמה של נטיות מיניות, בדיוק כמו שסטרייט-בי-הומו היא קשת שלמה, יש הבדלים. וכמו שיש אנשים שכבר הבינו שהם סטרייטים או הומואים בלבד, כך יש אנשים שהם א-מיניים, באחת מצורות הא-מיניות, ולנסות עוד ועוד בשביל לרצות אנשים אחרים לא יעזור להם בכלל. ודבר אחרון, עוד פעם עם האלכוהול. יש אנשים שפשוט לא אוהבים. לא אני. אבל יש אנשים. ולומר שהם משקרים זה כבר מגעיל. כנ"ל לומר לאנשים שלא אוהבים מין שהם משקרים או משלים את עצמם.

"ודבר אחרון, עוד פעם עם האלכוהול. יש אנשים שפשוט לא אוהבים. לא אני. אבל יש אנשים. ולומר שהם משקרים זה כבר מגעיל. כנ"ל לומר לאנשים שלא אוהבים מין שהם משקרים או משלים את עצמם." מדהים אותי כל פעם מחדש היומרנות הזו של א/נשים לדעת מה טוב לי ומה לא ומה אני חייבת לנסות.

זו יומרנות. כי זה נאמר לא רק בהקשר של סקס

ככלל יש נטייה לא/נשים שהולכים אחרי העדר, לחשוב שכולם צריכים להיות כאלה.. ומי שלא, פשוט צריך להשתנות!

SilverHammer

New member
כמובן שקראתי את השאלות הנפוצות

האמת היא שהשאלה הראשונה הכי עניינה אותי, ועליה במיוחד לא מצאתי תשובה. לגבי האחרונה, באמת התלבטתי אם לכתוב. אבל לגבי מה שכתבת: אני לא מסכימה בכלל שלא כדאי להתרגל לדברים. ספורט, למשל, גורם סבל בהתחלה, ומאוד כדאי להתרגל לעשות את זה. וזה קשור בבריאות אז זה ברור לגמרי, אבל לטעמי זו לא הסיבה היחידה שכדאי להתרגל לדברים, ובכל מקרה נראה לי תמוה לפסול מראש דברים שמעולם לא ניסת, כולל התנסויות הומוסקסואליות, מאכלים אקזוטיים כמו חרקים וצפרדעים, ספרים שבתחילה נראים משעממים מאוד וכו'. אני לא רואה סבל כמשהו שצריך להמנע ממנו בכלל אם הוא לטווח קצר, ובעיקר אם באותה נשימה מקבלים גם עונג. אני לא מדברת על לשכב עם מישהו סתם, מזה רוב האנשים לא יהנו, גם מיניים, אני מדברת על מישהו שיש לך משיכה כלפיו, גם אם את לא מגדירה אותה כמינית, מישהו שאת נהנית להיות בחברתו. אני חושבת שהבעייה העיקרית שלי היא שאני בכלל לא מבינה מה זה משיכה לא מינית. אני לא חושבת שאני מכירה דבר כזה בכלל. בתפיסה שלי, כל משיכה בין בני אדם היא מינית ברמה כלשהי (חוץ מכזו שהיא כלפי דמות הורית או שמעורר יצר הורי, ואם אני אקשיב לפרויד, גם שם זה מוטל בספק). אני יכולה להבין את חוסר העניין בליזום את מימוש המשיכה בצורת אקט מיני, הרבה פעמים אין בזה צורך, אבל שלילת האופציה מכל וכל, ובפרט במקרים שיש בזה צורך, תמוה בעיניי. והצורך, אני אבהיר, הוא חברתי, לא פיזי. ואני די משוכנעת שאם זה היה מקובל חברתית אז כולם היו בי-סקסואלים.

לגבי זוגיות

אני כל הזמן מנסה לקצר את התגובה שלי. אבל היא יוצאת מגילה. ואני שונאת מגילות... >.< את יוצאת מנקודת הנחה שכשאת רוצה מישהו לזוגיות, את צריכה לשדר מיניות. ואני לא מתפלאת. זה משהו שמאכילים נשים מגיל אפס. אחרת הן לא נחשקות וגברים לא ירצו אותן. וזה גם מה שמאכילים גברים - שנשים צריכות לשדר מיניות, אחרת הן לא "יפות ומושכות". זו תפיסה מעוותת ומזיקה. האם ראית גבר משדר מיניות כשהוא מתחיל איתך? הוא משדר עוצמה, כוחניות ושליטה. או עדינות ואכפתיות לא ברור לי מדוע בחורה לא יכולה לשדר גם עוצמה, כוחניות ושליטה, או עדינות ואכפתיות ועדיין להיות נחשקת ויפה. אם לא היו קביעות חברתיות, סביר להניח שרוב האנשים היו בי-סקסואלים. זה לא פוסל קיומם של קבוצות קטנות בעלות נטיות אחרות. בעיקרון, את לא מבינה מזה משיכה שהיא נטולת מין. ולה אנחנו קוראים "משיכה רומנטית". את, כמו הרבה מיניים, לא מבדילים בין שתי המשיכות. אז אנסה להסביר: 1. האם תסכימי שקיימת משיכה מינית נטולת אהבה? מין נטו - "סטוצים" נכון? זו משיכה מינית בלבד. אין פה שום אהבה. זה רק ייצרים ותשוקות. 2. אז, אם יש משיכה מינית בלבד, מדוע שלא תהיה משיכה רומנטית בלבד? שימי לב שזוגיות הרגילה שאת מכירה ורוצה, אינה רק "מין". יש עוד משהו בנוסף שאין בסטוצים. זה משהו נפשי, האהבה המסתורית והלא ברורה הזו. מדוע שאותה אהבה לא תתקיים באופן עצמאי ללא מין? אם מין יכול להתקיים ללא אהבה. זו מתמטיקה פשוטה. מכאן, שמשיכה מינית אינה תלויה במשיכה רומנטית. שתי המשיכות יכולות ללכת יחד, או לחוד. וזוגיות א-מינית מבוססת על משיכה רומנטית בלבד. ודוגמא לקשר אפלטוני רומנטי מזוגות זקנים, שכבר אין בניהם משיכה מינית או תשוקה, אבל עדיין יש את האהבה הרומנטית. והקשר שלהם ממשיך להתקיים בצורה נפלאה. הפלא ופלא - בלי מין
אז כמו שאת לא מבינה מה זה משיכה ללא מין, אנחנו לא מבינים מה זה "משיכה מינית". המושג הזה לא קיים עבורינו. אם נראה חתיך עולמי, ברייה יפה, לכל היותר נגיד בהערצה: "שווה ציור". אין לנו שום רגש או תשוקה מעבר להערכת היופי שמולנו. ואנחנו בהחלט מעריכים ואוהבים דברים יפים. כמו כולם
בסופו של דבר אין דבר כזה "צורך". הכל זה קביעות חברתיות. אם תצאי מהקופסא החברתית, תגלי שיש אין סוף לאפשרויות והכל מותר והכל כשר והכל אפשרי. פשוט לא צריך להיות מקובע בחוקים החברתיים. וכמו שאת מבינה, אנחנו לא הולכים לפי קביעות חברתיות, אנחנו מנסים לצאת משטיפת המוח המזיקה והמקולקלת הזו ולעשות מה שאנחנו רוצים ולא מה שאחרים חושבים שאנחנו רוצים, או צריכים. ואם לא מעניין אותנו לעשות סקס עם אחרים, אז מה הבעיה? הרי זה כמו שלא מעניין אותנו לעשות בנג'י
(אני אגיב לגבי "התנסות" בפוסט נפרד)

לגבי התנסות

דעתך בהחלט מוכרת. אין לנו בעיה עם הדעה הזו כל עוד היא לא נכפת עלינו. שכל אחד יחיה את חייו איך שהוא רואה לנכון. אם אדם רואה בחיים מאושרים רדיפה מתמדת אחרי תענוגות, יבושם לו. אני רואה בזה דבר מתסכל ומייאש, שהרי אין סוף לתענוגות והנאות בחיים. ואני חושבת שיש דברים יותר חשובים בחיים מאשר לסמן "V" על כל הנאה שיש. בפורום החברים מסכימים שאין שום סיבה לנסות כל דבר בחיים וזה לא מה שימנע מבן אדם להיות מאושר.

לגבי אוננות

יש להבדיל בין "חשק מיני" ל"משיכה מינית". חשק מיני זו פעולה ביולוגית של הגוף שרוצה לפרוק את עצמו מינית. רוב האנשים מעוניינים לעשות זאת עם פרטנר. א-מיניים שיש להם חשק מיני, לא מעוניינים בפרטנר, ולכן או שיספקו את עצמם. או שלא יעשו עם זה כלום. העובדה שלאדם יש חשק מיני, לא אומר על הנטייה שלו כלום. שהרי, אדם בעל חשק מיני, כיצד תדעי אם הוא הטרו, הומוסקסואל, בי או א-מיני? כתוב לו על המצח? לא. כל מה שאת יודעת זה שיש לו חשק מיני. אבל הוא יכול להיות בעל כל נטייה אפשרית. מכאן שאת מבינה שאין שום קשר בין הנטייה לפעילות הביולוגית של הגוף. נטייה לא קשורה לפעילות הביולוגית שלך. בדיוק כמו שלהתעניין באיפור ולקים, לא קשור לפעילות הביולוגית שלך. זה פשוט מה "שמושך" אותך "מעניין". ואם זה "לא מעניין" זה עדיין לא סותר את קיום הפעילות הביולוגית שלך.

לגבי השאלה הראשונה שלך

אני פשוט לא הבנתי למה את שואלת. כלומר, מדבריך אני מבינה שאת מינית, וכשאת יוצרת קשר עם בחור (בהנחה שאת נמשכת לבחורים), גם את מעוניינת בקשר מיני איתו (אם במסגרת חד פעמית, אם במסגרת קשר רומנטי). אם את גם מעוניינת בזה, אז אני לא מבינה למה שתנסי לא לשדר אופציה לסקס, שוב, בהנחה שאת מעוניינת בזה. אם את שואלת לגבינו, איך אנחנו יוצרים קשרים, כשזה מעין נורמה חברתית שתמיד שמתחילים עם מישהו מעמידים את הסקס על הפרק, אז לפחות עבורי זו אכן בעיה. אני אישית לא מרגישה שאני "משדרת" לאף אחד מיניות. אני בכלל לא יודעת מה זה אומר לשדר את זה, אבל אם אני מנסה לבחון סטיגמות של שידור מיניות, לדעתי אני לא עומדת בהם. אני דיי טום בוי, לא מתלבשת בצורה נשית, בטח לא מינית. לא מתאפרת. הולכת תמיד עם סניקרס, ג'ינס וטריקו. אני גם לא חושבת שאיך שאני מדברת או פונה לאנשים, זה בצורה "סקסית" או מפתה (ושוב, אני הולכת לפי מה שרואים בסרטים על פלירטוטים וכאלה). אממה? אני יודעת שזה גם ככה לא משנה. כי כשאני יוצרת קשר עם בחור ב-99% מהמקרים שקרו לי, היה ניסיון למגע מיני מצידו. זה לא משנה מה שידרתי או איך דיברתי, או מה לבשתי או איך התנהגתי. ואני מניחה שאני לא באמת מאשימה בחור שמנסה לנשק אותי או משהו (אני כן מתעצבנת אם אני מבהירה לו שאני לא רוצה והוא ממשיך לנסות וזה קורה הרבה. פה זה כבר להתעלם ממה שאני אומרת). אני יודעת שהחברה שלנו מתוכנתת לחשוב שאם בחור ובחורה יוצר קשר כלשהו, כמובן שסקס עומד על הפרק בצורה כלשהי (שוב, אם כמשהו מזדמן, אם כחלק מקשר), ובגלל שברור לי שזה טמוע כ"כ בחשיבה של אנשים, יוצא שאני נמנעת מלהתחיל קשרים עם בחורים רק כי אני יודעת שזה יגיע מתישהו. אני לא מדברת על ליצור עם מישהו קשר רומנטי, שזה דבר שאני כן רוצה בצורה מסוימת. על זה אפילו ויתרתי לגמרי. אני מדברת אפילו על קשרי ידידות עם בחורים, שזה עוד אפשרי, ואני מסתפקת בזה, אבל גם שם עניינים תמיד מתחילים להסתבך, וגם שם, לא נראה לי שהיה לי קשר ידידות עם בחור שמגע מיני לא עלה על הפרק.

Berethor

New member
נקודות טובות, ואלו הדעות שלי נושא.

התחלה: אני חושב שבסך הכל אנשים יכולים להתחיל זה עם זה מסיבות שונות וממספר סיבות. בסופו של דבר אנשים רואים במשהו מיני כחלק ממכלול של קשר זוגי/"קשר שהוא מעבר לידידות רגילה", אבל ישנם אנשים(א-מיניים) שיתחילו בשביל סיבות אחרות, שזה פחות או יותר יתר הדברים בזוגיות שהם לא סקס, הבולטים שבהם זה הדברים הרומנטים, אם כי ישנם הרבה אנשים שעבורם גם הדבריים המיניים הם רומנטיים, או לכל הפחות הם לא לא רומנטים(כאשר זה עם אדם שהם גם אוהבים). בקיצור אדם יכול להיות מעוניין רק בדברים רומנטיים כגון נשיקות, וגם בקונספט הזה של קשר זוגי, אבל לא להיות מעוניין בדברים מיניים, אפשר גם כמובן לא להיות מעוניין לא בזה ולא בזה(א-מיני א-רומנטי), ושם גם אצלי זה יתפס כדבר דיי פקטיבי, אבל כל עוד יש לך אחד מהדבר ברור שמדובר פה בקשר שהוא זוגי ולא רק ידידותי/שותפי, רבים מהאנשים לא יתנשקו עם כל אחד, בדיוק כמו שהם לא ישכבו עם כל אחד. לכן זה משהו 'שאסקלוסיבי' לקשר זוגי כלשהו/רומן כלשהו. זוגיות: כן רוב הא-מיניים מאוננים, לא כולם ולא כל מי שעושה את זה גם נהנה, חלק זה רק בשביל הסיפוק או בגלל דחף ולא גם ההנאה/הרגשה חיובית. בכל מקרה יש לך נקודה מאוד טובה כאן. באופן עיקרוני את צודקת, מי שיכול לעשות את זה עם עצמו למה שלא יעשה את זה ביחד עם בן זוגו, העיקרון הוא פחות או יותר אותו עיקרון לשני המיניים וזה גם "הדבר האמיתי". אבל פה ההבדל א-מיני(מוחלט) הוא אדם שכמעט תמיד יעדיף אוננות על פני מין, גם אם יש לו בן זוג שמעוניין. כן אני לא חושב שיש בעיה ברמה העיקרונית שאנשים יעשו את זה יחד מאשר לחוד וכל עוד שני הצדדים נהנים ויוצאים מסופקים, זה בסדר לדעתי. לא כל האנשים נהנים ממין, למרות העיקרון הדומה בינו לבין סיפוק עצמי, יכולות להיות לכך מגוון סיבות, דבר שני אדם שבמלא לא כל כך נהנה מזה אם בכלל לא יראה טעם לטרוח לעשות את זה עם אדם אחר, דבר שלילי יש אנשים עם דעות שליליות על מין בין גבר לאישה, שרואים בהבדלים בין אברי המין לא דבר שהוא בעיקר טכני(ומשלים) אלא סימן לפגיעה וניצול, אבל זה כבר נובע מהשקפות של פמיניזם רדיקלי ואנטיסקסואליות, לא של א-מיניות או פמינזם בצורתם הטהורה/מתונה. בתולים: כן יש דמיון בין מין לאלכוהול, משניהם אנשים יכולים לפגע, משניהם אנשים יכולים להנות(ולא לפגע), בלעדי שניהם אנשים יכולים לחיות(יש אנשים שאפילו לא מאוננים), שניהם ברמות גבוהות(פה בעיקר בדובר ביצר ולא בכמה עושים/לא עושים כי זה לא משנה) יכולים לגרום לאדם לתנהג באופן נורא טיפשי ונורא אימפולסיבי אם הוא לא שולט בעצמו(בין אם זה מחוסר רצון לשלוט ובין אם זה מהשפעה חזקה מדיי על יכולת השיפוט והשליטה העצמית שלו). דרך אגב מרבית הא-מיניים הם לא בתולים. אבל גם מי שכן לא חייב לעשות משהו שהוא לא נמשך לחלוטין לעשותו, רוב האנשים מרגישים משיכה כלשהי כלפי משהו מיני או רומנטי שהם מעוניינים בו, נכון שאותה משיכה יכולה להיות מדוכאת שמרנות יתר ועל ידי דעות נורא שליליות על דברים מיניים ורומנטיים(מכיר גם אנשים שחושבים שגם נשיקות זה נורא מגעיל). בסופו של דבר כל מה שחשוב זה אם אתה רוצה בזה ונהנה מזה, ואם זה לא בתמורה למחיר כבד(פגיעה בעצמך, פגיעה באחר, הריון לא רצוי, מחלות, קשר עם בן זוג מאוד לא רצוי וכו). בעיקרון אנשים לא צריכים לעשות משהו שהם לא רוצים בו, נכון שבמקרים מסויימים זה עוזר לשבור תקרח ולראות שהדבר לא כל כך נורא ואוליי אפילו נחמד, אבל במקרים אחרים זה סתם לפגע ממשהו שבכלל לא הייתה צריך לנסות אפילו, אז כל אחד צריך לעשות תשיקולים שלו, אני נגד זה שאנשים ינסו רק כדי לנסות, כי חשיבה כזאת מובילה אנשים לדברים הרבה יותר 'נוראיים' ממין, סמים למשל, לפחות מין זה משהו טבעי. מי שנמצא בקשר רציני יכול לשקול את זה, מי שלא אין סיבה שירוץ לנסות סתם ככה. חוסר רצון הוא לא תמיד מחסום, זה תלוי בסיבות שלו, זה יכול להיות גם סתם חוסר רצון ללא שום חשיבה שלילית על זה, והחוסר רצון לפעמיים יכול רק להעיד שלך זה לא מתאים, לאחרים אוליי כן. קחי גם בחשבון שמישהו שמראש בא בגישה של זה איכסה ולא בסדר, רוב הסיכויים שהוא לשנה כך פתאום את תפיסתו, אלא שאותה המחשבה תוריד לו מזה גם בזמן שהוא יעשה את זה, אז הוא לא יהנה מזה גם אם הוא יכול להנות מזה. לכן אדם שרוצה את זה חייב קודם לשנות תגישה. הגישה שלי כיום בנושא היא נכון יש שם משהו מלוכלך ורטוב ועוד דברים, אבל ככה זה אמור להיות, זה חלק מהעניין. הליכה לשרותים זה עסק הרבה יותר מלוכלך למשל, עם קצת אגיינה מין יכול להפך להרבה פחות מלוכלך(אחרי הכל גם אוננות זה לא כזה אגייני לשני המיניים אז אם הם מקבלים תבן זוג כמו את עצמם). בסופו של דבר אין לי בעיה שאנשים יעשו את זה בסגרת זוגית, אבל זה לא טוב אם הם תלויים בזה(כמו גם בדברים אחרים) וזה מה שהופך אותם נואשים לקשר, זאת הסיבה שסיפוק עצמי זה טוב גם למיניים. בכל מקרה אני שמח בשבילך אם זה מאוד מהנה עבורך, אחרי הכל זה יותר נדיר לשמוע נשים שמרגישות ככה מגברים.

מתחבטת7

New member
השאלות שלך עוזרות לי להבין בעצמי אותי

להתחיל" עם מישהו, מבחינתי, תמיד אומר לפתוח אופציה לסקס - אני מסכימה איתך. וזה עניין של חינוך והרגלים. בתור אישה את יודעת שהגבר מצפה לקבל ממך סקס ואת מיד מציגה את המיניות שלך לראווה. אני נוהגת כך - למרות שבתכלס - אני לא רוצה את סקס! הרבה נשים עושות זאת ואחר כך לא "מקיימות את ההבטחה" ולא רוצות "לתת" ואז אומרים עליהן שהן סתם טיזריות. קראתי שרוב הא-מיניים כן נהנים מאוננות. לכן לא ברורה לי הטענה שאין לכם שום רצון לקבל את אותה הנאה פיזית עם בן הזוג. זאת אומרת, יותר כיף לאכול אוכל טעים עם מישהו שאוהבים, יותר כיף לראות סרט טוב עם בן זוג - למה מין שונה? - יכולות להיות המון סיבות ללמה זה שונה. יש מי שיש לו רתיעה ממגע - מכל מגע, לא רק מיני. יש מי שהמגע המיני דוקא "הורס" את החשק המיני. יש המון גורמים נפשיים שגורמים לא-מיני לסלוד מהמגע המיני. לגבי הבתולים קשה לי לענות לך. אני ניסיתי המון דברים- ולא התנגדתי לנסות שום דבר שהחברה שהיתה בסביבתי אמרה לי "כדאי לך"- גם אם נראה היה לי ממש מגעיל או לא לעניין, אבל אם אהיה במקום שמגישים בו לאכול נמלים מטוגנות למשל, לא אנסה! ולא משנה אם כל הסינים בעולם יגידו לי שזה טעים ובריא וכדאי! אני לא אוכל את זה! אז אפשר להבין שלא משנה כמה אנשים יתפעלו מיחסי מין, יהיה מי שתהיה לו רתיעה כלכך גדולה מזה שהוא לא ינסה אפילו פעם אחת.

שלום לך!

בתור התחלה אציין שהתשובות שקבלת מהמבורגר בעיני מצויינות וברורות. ראיתי שלא הגבת עליהן, אז אני לא יודעת אם הבנת אותם או לא. בכל מקרה, הגישה של 'חייבים לנסות' היא בעיני גישה איומה שמובילה להמון נזקים עצמיים. אני לא אוהבת אלכוהול, סגריות, סמים וכן גם סקס. ואני בטוחה שאני יכולה למלא את הרשימה הזו בעוד מיליון דברים שנחשבים קולים ומגניבים והכי כיפיים שבעולם. הגיע הזמן בשנות האלפיים שנפנים שכל אדם הוא עולם בפני עצמו עם רצונות, תחושות, שאיפות, אהבות ותשוקות משלו. אנחנו לא צריכים להיות זהים וכמו כולם בכל דבר. למען האמת - בכלום. שכל אחד יהיה מה שהוא. מעולם לא ניסיתי סגריה או סמים - ולא מתכוונת לנסות. זה רע. למה שאני אנסה? כנ"ל אלכוהול. הוא תכלס' רע. כי הוא מוביל להשתכרות ובמקרים קיצוניים התמכרות. מה טוב בו? חווית הכיף באותו הרגע? יגידו לך אותו הדבר על סיגריות וסמים... הסיבה היחידה שאני יכולה לסבול את כיומו של האלכוהול, היא שזה לא מחייב פגיעה באחרים. למרות שיש ים של תאונות בגלל נהגים שיכורים ולא מעט בחורות שעברו אונס ו/או הטרדה מינית מגברים שיכורים (לא בהכרח זרים...) אז בואי נבין קודם שאין שום סיבה לנסות משהו רק בגלל שכולם חושבים שהוא טוב וכיף. אני אישית מנסה רק מה שאני חושבת שאני צריכה. למשל, טעמתי אבוקדו למרות שזה לא היה נראה לי טעים, כי אבוקדו זה בריא. והיום אני משוגעת על אבוקדו. כנ"ל סוגים ומסוגים שונים של אוכל שהיה חשוב לי ללמוד לאהוב בגלל הבריאות. מנגד, לא הצטרכתי לנסות לטעום שוקולד
זה פשוט טעים
אז צריך גם להפנים שיש דברים שאנחנו נמשכים אליהם באופן טבעי. מין, אגב, הוא אחד מהם. רוב האנושות לא צריכה שיגידו לה: תנסו! כדאי לכם! זה כיף!!! עזבו אותכם נוזלים וזיעה.. תתגברו.. רוב האנושות פשוט מרגישה דחף פנימי לבצע את הפעולות האלו. לזה קוראים משיכה. משיכה זה משהו שמעורר אותך פעולה מסויימת / רגש מסויים. זה משהו פנימי. לכן גם קשה להסביר את התחושה של משיכה X. איך תסבירי לאדם שלא חש משיכה מינית מימיו מה זו משיכה מינית? הדבר היחידי שאת יכולה לומר זה לספר לאילו פעולות זה דוחף אותך (לרצות לגעת, לרצות לקיים מגע מיני) אז אם אני אומרת לך שאני לא מרגישה את הצורך הזה? שאין לי את המשיכה הזו? מה אני אמורה לנסות? (ואני אגב ניסיתי... יותר מידי... מיותר לחלוטין!) ציינת באחת ההודעות שלך שסקס זה משהו בסיסי שנמצא בתוך כל קשר שהוא. עצוב לי מאוד שזה מה שאת חושבת. סקס לא צריך להיות בקשר בין הורים לילדים (ולא מעניין אותי מה פרויד אומר.. היתה לו נטייה גדולה מידי לקשר כל דבר לסקס..) סקס לא צריך להיות בין חברים. סקס לא צריך להיות בקשרי עבודה. סקס לא צריך להיות בשום מקום, פרט לשניים (או יותר
) א/נשים בוגרים שבוחרים במודע לקיים מגע מיני, תהא הסיבה אשר תהא. "לא לרצות לקיים יחסי מין תמיד נראה לי מקביל ללא לרצות לשתות אלכוהול, או קפה, כי זה מר. " - אלכוהול זה מר ומגעיל. קפה זה מר ומגעיל. לא מבינה מה אנשים מוצאים בזה. סקס זה לא רק מלוכלך, זה גם משעמם!! ויוצר בי כתוצאה מזה תחושת ניכור. וכולם יכולים לחשוב שזה טוב. אני חושבת שזה לא. לא מבינה למה שווה להתאמץ? מה בדיוק יצא לי מזה? "אני שואלת, לא שווה להתאמץ כדי לעבור את מחסומי חוסר הרצון האלו?" לא

דעותיי בנושא.

להתחיל עם אנשים: להתחיל עם אנשים, בחיים שלי לפחות, אומר שאני פתוחה לרעיון של מערכת יחסים איתם. גם במובן הרומנטי, וגם במובן הא-רומנטי. למה הכוונה? גם עם חברים שלי אני הרבה פעמים "מתחילה". לפעמים מערכת היחסים נוצרת באופן טבעי עם הזמן, אבל לפעמים זה דורש להזמין מישהו שכיף לדבר איתו לכוס קפה, למשל, כדי להכיר טוב יותר. כדי לפתוח את האופציה להיכרות יותר משמעותית - שוב, רומנטית או א-רומנטית. במובן הרומנטי, הדברים לא מאוד שונים בעיניי מלבד הציפיות מאותה מערכת יחסים שעשויה להתהוות. זה סך הפעולות שאנחנו עושים - באופן מודע או לא מודע - כדי לגרום לצד השני להבין מה הציפיות שלנו ממנו, או אילו ציפיות אנחנו רוצים לבחון מולו. מיניות עם פרטנר (גם על אוננות וגם על בתולים ונושא ה"למה לא לנסות?"): אני חושבת שהשוני המשמעותי הוא נטו בכך שאנחנו לא נמשכים לאנשים מינית. ז"א, הגוף שלנו מסוגל פיזיולוגית להתעורר מינית - אבל בסקס עם פרטנר יש הרבה יותר מרק עוררות מינית, להבנתי (והבנתי האמת קצת מוגבלת, היות ולא שכבתי מעולם עם אף אחד
). יש את הרצון להיות קרובים פיזית, את הרצון לסיפוק מיני הדדי (יש לקוות ><), זו דרך תקשורת נוספת... סקס זה המון דברים שהם לא רק נטו הנאה פיזית. מדובר, בכל זאת, בפעילות שהיא מאוד אינטימית וחודרנית - וכשמדובר בפעילות שכזו, נראה לי רצוי שכל הצדדים המעורבים ירצו לקחת בה חלק, ולא סתם יהיו מסוגלים תיאורטית לחוש הנאה מינית... בשבילי, אגב, בד"כ הרבה יותר קשה להיות מעוררת מינית עם פרטנר מאשר עם עצמי. להתנשק עם מישהו, לשם הדוגמא, בד"כ לא מעורר אותי מינית. אני מקבלת מזה איזו הנאה פיזית שהיא לאו דווקא מינית (גם לאו דווקא ~לא~ מינית) - אבל מפה ועד לכך שהגוף שלי ירצה להתעורר פיזית עם הפרטנר ברמה אורגזמטית, זה רחוק מאוד. המשמעות היא שהגוף שלי פשוט לא מעוניין להיכנס למשהו יותר מיני עם אנשים. אני חושבת שכל אדם, אם יהיה בסיטואציה מינית עם אדם שהוא לא מוצא מושך מינית, סביר שהסיטואציה לא תהיה הכי מהנית עבורו. לגבי הצורך להתנסות - אין לי הרבה צורך להתנסות במשהו ש, ובכן, אין לי הרבה צורך להתנסות בו
אנשים רוצים להתנסות עם אלכוהול, למשל, כי הם יודעים שזה יגרום להם להיות "שמחים" יותר או שיכורים, וזו חוויה שרצויה בעיניהם. או רוצים להתרגל לקפה כי הוא יגרום להם להתעורר כשהם עייפים ויחמם אותם ביום חורף קר. במיניות לרוב אנשים רוצים להתנסות מכיוון שהם מעוניינים בתחושות הפיזיות עם פרטנרים. אבל... לא יודעת, אני יכולה להביא את עצמי לאורגזמה אם אני רוצה, ואף פעם אני לא מרגישה כאילו חסר שם עוד אדם. אז למה סתם ללכת להוסיף אחד? זה נשמע לי תמוה קצת, אם אני לא נמשכת לאנשים... למה סתם להוסיף למיניות שלך מישהו שאתה לא נמשך אליו? אני שואלת, למעשה, שאלה הפוכה. לא "למה לא להתנסות?" אלא - "למה ~כן~ להתנסות?". יש המון תשובות מצוינות ללמה כן, אבל אף אחת מהן מעולם לא עברה את כמות הסיבות ללמה לא בחיים שלי. והעיקר - בחיים לא הרגשתי שזה חסר לי או שזה בוער בי. אם יום אחד ארצה להתנסות והגוף שלי ירגיש מוכן לזה, אין שום סיבה שלא אעשה זאת. היום הזה עוד לא הגיע.

למעלה