שאלות של ניובי

שאלות של ניובי

יש לי כמה שאלות של חדשים:
1. כמה חזק מבריגים את הביינדינגס? קיבלתי אתמול את הבורד בחזרה מטיפול ורציתי לחבר אותם. אמרו לי משהו על ראצ'ט? אין לי ראצ'ט, יש מברג רגיל. כמה חזק להדק?
2. אין אני יודעת איזו זוית לעשות לרגל הקדמית? בחרמון לא שאלו ושמו לי על 10 מעלות.
3. איך מאפסנים בבית את הבורד? בשכיבה? בעמידה? ביינדינגס מחוברים או לא?
4. גם לביינדיגס אפשר לסדר הטייה. על כמה כדאי לשים אותם?

זהו, עכשיו נותר לי לעבור את הבחינות בלי מועדי ב' ואז גם יהיה לי זמן לשלג

Maoz20

New member
תשובות (אבל לא תורה מסיני)

1.אין טעם להבריג את הביינדינגס על הבורד עד להגעה לאתר הסקי ומאוד לא מומלץ (מניסיון מר) להטיס אותם מחוברים לבורד.
2. ראצ'ט הינו החלק הפלסטיק שמחבר את הנעל לביינד, יש שניים בכל ביינד (אחד לרגל עצמה ואחד לאזור אצבעות הרגל),
הידוק חזק מידי יכול לגרום לאי נוחות בכף הרגל ומצד שני הידוק רפוי לא יעביר מהר את התנועות שלך לבורד.
3. הזוויות נקבעות על פי סוג ואופי הגלישה (למהירות,קפיצות וכ"ו) , טובים ממני יוכלו להסביר על הנושא, אני באופן אישי גולש על 18-21 בקדמי וכ (6-) באחורי.
4.איפסון - לא להשאיר אותו בתיק הגלישה, התיק סופג לחות מהאוויר וכתוצאה מכך הסכינים עשויות להחליד ( שוב מניסיון) , תמרחי וזלין על הסכינים והעמידי את הבורד (לא להשכיב אותו) במקום שניתן להתענג על המראה שלו כל השנה.

שוב, הכל מניסיון אישי שלי .
בהצלחה במבחנים
מעוז

למרוח ואזלין גם אם כרגע יצא מוקס?

ותודה על שאר העצות
. אז אם נוסעים איתו לחו"ל מפרקים את הביינדינגס ושמים בתוך התיק של הבורד בנפרד?

Maoz20

New member
כן, הוקס לא תמיד מכסה את כל הסכינים

והווזלין זה סוג של עוד שכבה.
באחת הנסיעות הראשונות שלי הטסתי את הבורד עם הביינדגנס (הגב שלהם היה מקופל) וראיתי כיצד זורקים על כל ציוד הסקי את שאר המזוודות, ואת הבורד קיבלתי עם ביינדיגס שבורים.
מאז אני מטיס אותם בנפרד בתיק של הבורד ומרכיב אותם בקלאב.

מעוז

HelloweeN

New member
תלוי מי.

אני אישית לא מפרק את הביינדינגס, כי עם כל פירוק ה-LOCKTIGHT על הברגים נשחק ומתפרק והביינדינגס מתחילים להשתחרר מההברגה הרבה יותר מהר. אני לוקח את הסיכון בטיסה ובד"כ אני אורז את הבורד בצורה חכמה עם קסדה מעל ביינד אחד, שאיכשהו מכסה מפני פגיעות, וריפוד מסיבי (עם המעיל) על הביינד השני.
למהדרין, אפשר לעצב חתיכות קלקר לפרונט ולזנב של הבורד וככה להגן על האיזורים הכי פגיעיים בבורד בהובלה.

drz400e

New member
את הקסדה במטען
???

לא חבל עליה? הדבר היחיד שאני לא שולח במטען ועולה איתי למטוס זה הקסדה

HelloweeN

New member
ת'אמת, לא חשבתי על זה אף פעם,

שהקסדה יכולה לקבל מכה סופר חזרה ולהסדק או משהו... מצד שני, זאת קסדת GIRO ב-$20, ככה שלא ממש חבל לי עליה, אבל בעיקרון - בהחלט חומר למחשבה.

מה שאני כן תמיד מעלה איתי למטוס זה את כל הגוגלז.

איל שחר

New member
הדברים היחידים שלא עולים איתי למטוס אלו

המגלשים.
כל מה שאני רוצה לוודא שיגיע איתי, קרי, משקף, נעליים, חליפה, אישה, קסדה, כפפות, ביגוד טרמי, גרביים - הכל איתי.

sgebay

New member
ככה עולים למטוס

המעיל עליך. תיק על הגב, בתוכו הנעליים והקסדה. בתוך הקסדה גוגלס עטופים בגרביים וכפפות. בתוך נעלי הסקי דוחפים כובע, ביגוד תרמי ועוד גרביים. ביד מחזיקים עוד תיק קטן בתוכו מצלמה, טלפון, לפטופ, דרכון, כרטיס טיסה וכסף.
וככה אתה מבטיח לך שהציוד היקר בטוח ואם במקרה יאבדו לך את המטען, תוכל לגלוש ביומיים הראשונים עד שהמזוודה תגיע!

שכחת מכנסיים

ונעליים, קסדה, וביגוד לא יוצא תיק גדול? מה עם הפנטזיה שלי לדחוף הכל לתיק של הבורד וזהו? ברגע אחד לנפץ לי אותה?

marceloros

Member
מנהל
אייל הרג אותי

חופשה הבאה אני שם תחתונים בכיסים ושולח מזוודה עם מגבת וכלי רחצה.

מה לעשות אני אוהב לעלות למטוס עם תיק קטן, בשנים האחרונות התיק עבודה עם הלפטופ (כמו תיק בי"ס)

איל שחר

New member
כלי הרחצה והתחתונים, שייכבדו ויסעו עם המגלשים

במטוס

ואם לא יגיעו בזמן, קופצים בערב לעיירה להשלמת חוסרים.
הסיבה היחידה שהמגלשים לא עולים איתי לתא הנוסעים היא - שלא נותנים לי להעלות אותם

אני מאלו שגם ציוד צלילה קונים, לא שוכרים.

דרך אגב, את האישה אתה מעלה איתך או שולח עם המטען? (לפני כמה שנים סחבתי איתי שני זוגות נעלי סקי בשבילה. למה? כי היו לה...)

איל שחר

New member
אציב תמונה של התיק שאני לוקח למטוס

תיק חוקי לגמרי, עם גלגלים. נעליים ומכנסיים בתוכו עם הכפפות.הקסדה תלויה עליו והמשקף בתוכה.
המעיל עלי והאשה ביד.

davesh

New member
תיקונים

1) רוב האנשים שולחים את הביינד מחובר לבורד ולא קורה כלום. היה לך מזל נאחס.
2) ראצ'ט הינו מנגנון נעילה. גם בביינד של הנעל יש מנגנון ראצ'ט, אבל גם יש כלי עבודה על מנגנון ראצ'ט (כנראה מה שהמוכר התכוון) לדוגמה יש מברגים עם מנגנון ראצ'ט שמסתובבים חופשי לכיוון אחד ולכיוון שני מפעילים כוח. יש גם מנגנון ראצ'ט למפתח בוקסות.
המוכר כנראה התבלבל והתכוון שצריך לחבר את הביינד לבורד בעזרת מפתח TORQUE שנועד להגן על ההברגה מפני חיזוק יתר של הבורג ושחיקת ההברגה (המפתח מתחיל להסתובב חופשי או משמיע נקישה מרגע שמופעל על הבורג מומנט מסויים).
3) זוויות קובעים לפי מה שנוח. אפשר באתר לשחרר קצת את הביינד לכוון את הזווית כדי למצוא מה הכי נוח.
4) לא צריך למרוח וזלין על הבורד או הסכינים (אפשר להעביר נר או קוביית וקס על הסכינים כדי למנוע חלודה). אפשר לשמור את הבורד בתיק, לא יקרה לו כלום. ודווקא רצוי להשכיב את הבורד על משטח שטוח ולא להעמיד אותו (לאורך זמן הוא עוד עלול לקבל בטן אם הביינדז מוברגים עליו או שמשהו אחר מפעיל עליו משקל).

כדאי להשתמש במברג טורצ'?

ואם אין אז כמה מהדקים?
ותודה! יותר טוב לי להשכיב אותו בתיק
. נכניס מתחת למיטה, וכך יתפוס פחות מקום.

davesh

New member
זה מבוטא טורק

אני השתמשתי במברג רגיל. רק לא להפעיל יותר מידי כוח.
לסובב את הברגים עד שהם נסגרים, מבלי להפעיל כוח, ואז לתת עוד חצי סיבוב.
צריך לזכור שלהדק יותר תמיד אפשר, להדק פחות אחרי שכבר הרסת עת התבריג או את ההברגה, אי אפשר.
אני גם ממליץ לא לסגור עד הסוף בבית, כדי לא להפעיל כוח מיותר על ההברגה. ביום שמגיעים לאתר לסגור ולהדק.
באתר, ליד רוב המעליות, יש ערכת כלים שתוכלי להשתמש במקרה שהבורג ישתחרר.
צריך גם לזכור, שהבורג לא יפול על ההר בגלל שהנעל דורכת עליה. צריך רק לזכור להעיף מבט מידי פעם לוודא שהברגים לא מתחילים להשתחרר.

marceloros

Member
מנהל
וזו הסיבה להשתמש בטורק לא?

כי הוא מתקפל ברגע שמגיעים למומנט מסויים, וכך יודעים שזה סגור בכח המדוייק שדרוש (אני נשמע אייל שני עכשיו?)
זה מה שחוסך את הריסת הורג, היות ועל הפיתוי לחזק עוד טיפה שלא יתפרק לא ניתן להתגבר.

מזכיר לי את רס"ר כפורי בצבא: לכל בורג הכלי שלו.
והוא תמיד צדק!

davesh

New member
במעליות באתרי הסקי ראית פעם מברג טורק?

גם בחנויות לא ראיתי אף פעם.
במכשירים עם הברגות עדינות רצוי להשתמש בטורק. בסנובורד ההברגות לא עד כדי כך עדינות שמחייבות מברג טורק.
רק צריך לזכור לא לחזק יותר מידי את הבורג.

marceloros

Member
מנהל
אני לא יודע מה זה בורד...

סקייר !
פשוט קראתי מה שרשמתם וזה היה נשמע עדין, אז תודה על ההבהרה.

והביע הזמו שישימו טורק, קמצנים, זה גם ככה קשור לקיר (כלים ראיתי, לא מה או לשם מה)

למעלה