שאלות של מתלבטת

שאלות של מתלבטת

יום שישי מדהים לכולם!

היי,

שמי בר,אני עוד לא סטודנטית,אבל אני מעוניינת להתחיל ללמוד,ויש לי מספר שאלות

1.אני עדיין ממש מתלבטת מה ללמוד. יש המון תחומים שמעניינים אותי,אבל אני לא יודעת איזה מהם לבחור. מה יעניין אותי ללמוד לעומק במשך 4 שנים (ויותר),ויותר מזה,מה אני אהנה לעשות ב30-40 שנה שאחריי?. איך הגעתם להחלטה?. אני לא מדברת על אלו שהיה ברור להם "מה הם ירצו לעשות כשיהיו גדולים",אני מדברת על אלו שגם לא ידעו להחליט\איך החלטתם בסוף מה ללמוד?

2.בגלל בעיה פיסית קלה,הייתי זכאית לבחינות מותאמות בתיכון ואפילו בפסיכומטרי. האוניברסיטאות מכירות בכך? יש אפשרות להיבחן בתנאים מותאמים? והנגשה של השיעורים לבעליי מוגבלויות?

3.מה הסדר יום שלכם? אני יודעת שזה שונה מאדם לאדם ובאופן כללי כל אחד מרכיב לו את מערכת השעות שלו,אבל בכל זאת הייתי שמחה לשמוע איך נראה סדר יום של סטודנט. מתי מתחילים? עד מתי?יש בכלל חיים חוץ מלימודים (ואולי עבודה?

4.סתם מתוך סקרנות,איך מתארגנים עם ארוחת צהרים? לא נראה לי שיש מקררים ומיקרוגלים לשירות הסטודנטים באוניברסיטתה (חחח). הבנתי שהרבה אוכלים את הארוחה המרכזית בסוף היום. מה עם בעלי הקיבה הרגישה שלא מסוגלים לאכל כסד בערב? (או מכל סבה אחרת,לא יכולים לשנות את סדר הארוחות)

תודה לכל מי שיענה ושבת שלום לכולם!

שמרית211

New member
תנסי

לחשוב על תחום שתוכלי לעבוד בו ויש לך איזשהו חיבור אליך מבחינת עניין.. (תנסי אולי לחשוב על תחומים שלמדת בתיכון, שאת יכולה להתחבר אליהם).
בעיקרון יש כמה נישות גדולות: מקצועות הטיפול (רפואה, פסיכולוגיה, סיעוד, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, עבודה סוציאלית), הוראה וחינוך (מורה, ייעוץ חינוכי, אבחון), מקצועות ההנדסה והמחשבים, חשבונאות, עריכת-דין.
יש גם אפשרות ללמוד תחומים שלא מספקים מקצוע כגון מדעי המדינה ואז לנסות להשתלב במשרות שאינן דורשות תואר ספציפי. (אבל בד"כ הן מוגבלות לאדמיניסטרציה, שירות וכו').
בהצלחה

oromer

New member
מנהל
מענה

1. לפני שאת מחליטה מה ללמוד, תחליטי מה את רוצה לעשות בעתיד.. לפעמים גם אם התואר לא הכי מעניין אבל הוא הדלת שלך למה שתרצי לעשות, אז שווה ללמוד אותו. תחשבי מה חשוב לך בעבודה? שכירה? עצמאית? יצירתיות? עסק? פיתוח? הנדסה? לעבוד עם אנשים? יותר לבד?

2. ניתן לקבל התאמות, בגין בעיות פיזיות. בייחוד אם קיבלת בתיכון ובדגש על הפסיכומטרי. אם זו בעיה פיזית- אני חושבת שצריך לפנות לדיקן הסטודנטים, עם אישורים רלוונטים מרופא מומחה. תבדקי שהאישורים עדכניים יחסית. לפעמים יש שאלון שצריך לתת לרופא למלא. תביאי איתך את האישור להתאמות מהתיכון והפסיכומטרי. תדברי עם מזכירת הדיקן, שם ידריכו אותך. בכל אופן, תדאגי לעשות את זה בזמן, כדי שיהיה לך האישור בתקופת הבחינות.

3. סדר יום יכול להשתנות מסמסטר לסמסטר ולעיתים משבוע לשבוע. מערכת השעות משתנה לאורך הסמסטר. בתואר הראשון המזכירות רשמה אותנו לכל קורסי החובה ואנחנו נרשמנו לבחירה ולאנגלית. אומנם את בונה לעצמך מערכת, אבל לא בהכרח שיש גמישות גדולה, כי אם יש קורס חובה ואת צריכה לעשות אותו, ויש הרצאה אחת כזו את צריכה להירשם. סדר היום משתנה לפי העיסוקים שלך גם- אם תעבדי למשל.

4. מיקרוגל יש דווקא, לפחות איפה שאני למדתי.. אגודת הסטודנטים דאגה לנו... לפעמים תסיימי ללמוד בצהריים. לפעמים יהיה לך חלון, ואז תוכלי לאכול בבית. חוץ מזה יש קפיטריה, בתי קפה- תלוי במוסד והם מציעים ארוחות

Optimistic Girl

New member
עונה

לפי מה שרשום בכרטיס את עוד ילדה

ויש לך את הזמן שלך להחליט.

העצה הכי טוב שאני יכולה לתת לך
זה שאל תתני להורים להלחיץ אותך
ואל תשווי את עצמך לסביבתך: למשל בכך שתשווי את עצמך בכך שתגידי "כל החברים שלי מהתיכון הלכו ללמוד ואני לא"

השוואו רק מלחיצות לכל אחד יש את הקצב שלו.

1.גם לי יש המוןןן תחומים שאני אוהבת
למשל אומנות- אבל כשחשבתי על כך שאבזבז 3-4 על תחום כזה? ממש לא אני.

אדם דגול אמר משפט שחקוק בשכלי: "האם את מוכן לשלם את חייך בשביל זה?
או בלשון העממית האם אתה מוכן לבזבז את 3 שנות חייך?

אני בחרתי תחום שיקדם אותי מבחינת קריירה
וגם כזה שאנ אוהבת והוא מעניין ומסקרן אותי
כזה שאוכל להשתמש בו ביום יום.

2.יש הקלות אך אל תשווי ואל תצפי לאותן הקלות כמו בתיכון.
בדכ פה זה תוספת זמן. ואולייי הקלות אחרת, תלוי במצב.

Optimistic Girl

New member
המשך

3.סדר יום שלי הוא גמיש כי אני לומדת באוניברסיטה גמישה
שהיא הפתוחה.

4. יש מיקרוגל באוניברסיאות.
ככה לזה אל תדאגי.
בזמני כשלמדתי באוניברסיטה רגילה
אך הבעיה היא שלפעמים אין זמן לאכול מרוב הריצות מכיתה לכיתה... לפעמים אני וחברותיי שכחו לאכול!!
ככה שתשתדלי לבנות מערכת שעות טובה.עם זמן לצהריים.. לא תמיד אפשרי אך תנסי

oromer

New member
מנהל
הפסקת צהריים

כשלמדתי בתואר הראשון היתה הפסקת צהריים מובנת של חצי שעה. הבעיות: אם את צריכה לעבור בין הקמפוסים ( בתוך אותו קמפוס אין בעיה), ובזן ההפסקה עצמה היה תור למיקרוגל...

בתואר השני יש הפסקה של שעה אפילו..

תנסי לסדר לך הפסקות, ואם לא תארגני לך אוכל שלא צריך לחמם, ותאכלי בבית. בקיצור לפי המערכת ניתן להיערך...

תודה לכולם,קצט רקע

בתיכון למדתי כמיה מחשבים. יותר נהינתי במחשבים (למרות שאיכשהו קבלתי יותר בכמיה בבגרות,ובחיים שאחריי אני חושבת יותר כמו כימאית ולא כמו מתכנתת).

בכלל בתיכון יותר התחברתי למקצועות ריאלים
מעניין אותי מחשבים,אבל אני לא רואה את עצמי מתכנתת 8 שעות ביום במשך 30 שנה...
כן מעניין אותי תכום המחשבים,אבל אני לא מעוניינת לשבת מול קוד כל החיים.
חשוב לי שהמקצוע שלי יאפשר לי נחת כלכלית , לא מחפשת להיות מליונרית (כמובן שכמו כולם,אני לא אתנגד לטלפון מאריאלה ממפעל הפיס,),אפל אפשרות לסגור את החודש ולא להרגיש חנוקה.חשוב לי שהעבודה לא תגנוב לי את החיים ואני אספיק להיות אחר הצהרים עם הילדים שיהיו לי בעזרת ה' ו...להיות אמא

מבחינת העבודה עצמה\חשוב לי לא להיות "בודדה",חשוב לי לעבוד עם פרטנרים . פחות אוהבת להיות תלויה באנשים , אבל חברה באמת יכולה להפוך את היום עבודה להרבה יותר כיפי :)

אחריי שקצט חפרתי על עצמי, אני אשמח אם למשהו יהיו המלצות. אולי יש משהו שלא חשבתי עליו...

שמרית211

New member
פשרות

לצערי, בחיים צריך לעשות פשרות..
את צריכה להחליט מה יותר חשוב לך-קריירה או ילדים.. אין מה לעשות, קריירה מעניינת, שתאפשר לך להתפתח בד"כ תדרוש ממך משרה מלאה (8-17:00 מינימום).
במידה ויותר חשוב לך זמנך הפנוי תצטרכי להתפשר על משרה פחות מעניינת, שתאפשר לך לצאת הביתה יותר מוקדם..
כנ"ל לגבי הנושא של השתכרות-ככל שאחוז המשרה יותר גדול, טווח ההשתכרות יותר גדול...
לגבי עולם המחשוב-ישנם הרבה תחומים שהם לאו דווקא תכנות נטו (עיצוב גרפי, פרסום, תוכן). את יכולה להשתלב במשרות שמצריכות ידע כלשהו במחשוב כגון
תחום הלוגיסטיקה. (מערכות מידע)
צריך לצאת לעולם ולגלות מה הוא מציע ;)

אם כך

בתחום הביואינפורמטיקה יש לך שילוב של מחשבים וביולוגיה (כשאת יכולה להתמקד בביוכימיה, כי בתחום הזה ובתחום הגנטיקה מפתחים בעיקר תוכנות).
אולי תנסי להתעניין בהנדסה כימית, ולראות האם יש נישה שיכולה לשלב את שני תחומי העניין שלך.

למעלה