שאלות של מתחיל

שאלות של מתחיל

התחלתי לפני כמה שעות ללמוד דוט נט, סוף סוף. אני כבר עכשיו מצטער אם אני אציק כאן עם שאלות מפגרות
טוב עכשיו לעניין: איך אני בודק אורך של מחרוזת בדוט נט?
if (msgtext.length==0)​
יש לי את השגיאה הבאה:
server.cs(101,21): error CS0117: 'string' does not contain a definition for'length'​

Zeliran

New member
Case Sensitive

C# הינה Case Sensitive, מה שאומר שקיים הבדל בין a ל- A או במקרה שלך length ל- Length..

תודה ../images/Emo13.gif ועוד שאלה...

כרגע אני בודק אם אני מקבל הודעות דרך פורט מסויים בצורה כזו:
while (true) { msgtext=serverStreamReader.ReadLine(); if (msgtext.Length>0) { Console.WriteLine(msgtext); } serverStreamWriter.Flush(); }​
האם יש דרך טובה יותר לבדוק את זה חוץ מלולאה אין סופית?

Zeliran

New member
......

רק התחלת ללמוד ואתה קופץ לזה?
בכל אופן, מה הבעיה? כלומר, הרעיון של הלולאה האין סופית היא בשביל שהשרת ירוץ כל הזמן.. אם תסיר אותה הוא ירוץ רגע אחד ואז יסגר.. אתה יכול לתת לו תנאי כלשהוא אבל בסך הכל אתה חייב שהוא יפעל בתוך לולאה אין סופית.. אם זה מפריע לך בגלל שאתה לא יכול לעשות פעולות נוספות בשרת אז אתה יכול להפעיל אותו על thread אחר..

תודה על התשובה

אני לא אוהב להתחיל בתוכניות פשוטות שמעצבנות אותי כי הן לא מועילות בכלום.
אני קופץ למים ומקווה לטוב (זה הלך אחלה עם ASP). מה הכוונה thread אחר? (בבקשה תיהיה סובלני השאלה הזו מפגרת
) יש לי גם את הקוד הבא:
this.btnSendMessage = new Button(); this.btnSendMessage.Text = "Send Message"; this.btnSendMessage.Top += 225;​
הtop ממקם את הכפתור איפה שאני רוצה על המסך מבחינת גובה. כאשר אני מנסה למקמם left זה מודיע על שגיאה. יש רעיון?

האזרחק

New member
THREAD אחר

אתה יכול לפצל את התוכנית ל THREAD אחר - שזה בעצם הרצה מקבילה של הקוד, חוט חדש בעברית. זה לא קיים ב ASP הישן וכדאי שתקרא על זה קצת לפני שתתחיל ליצור כאלה, גם בגלל שזה יכול להיות מסובך וגם בגלל שזה יכול להפיל לך את התוכנית אם לא תדע מה אתה עושה בדיוק...

האזרחק

New member
הTHREADS היחידים שעשיתי היו ב JAVA

לא יצא להשתמש בזה ב C#, אבל אני מניח שהעקרון דומה. חפש בגוגל: C# threads programming ותמצא המון דוגמאות והסברים, גם כללים לגבי Multithreading וגם מקרים פרטיים של מה שאתה מחפש... יש לי שאלה לגבי פתיחת SOCKETS ושליחת מידע, מישהו שלח פעם XML בצורה כזאת? אני צריך להתחבר לשרת של חברה אחרת כדי לשלוח אליהם מידע דרך SOCKET אבל בפורמט XML ואני לא בטוח איך לעשות את זה...

עוד שאלה... (ותודה)

כרגע אני שולח ומקבל נתונים מsocket רק כstring. האם אני יכול לשלוח בפורמטים מסויימים כמו XML (הודעה אחת למעלה)? האם יש עוד פורמטים?

yokidotcom

New member
אתה יכול

1) להעבר אותו כסטרינג 2) אם אתה רוצה להעביר אובייקט XmlDocument או כל אובייקט אחר אתה יכול לעזות לו Serializing

למעלה