שאלות של מתחיל..

• פותח הנושא avyb
  • פורסם בתאריך

avyb

New member
שאלות של מתחיל..

אז ככה , אני בן 21 אחרי שירות צבאי , ומעוניין ללמוד אמנות לחימה , קראתי את המאמרים למתחילים בפורום , דפדפתי קצת וגלשתי לאתרים נוספים . ואחרי כל זה יש לי עדיין מספר שאלות 1. מכיוון שאני מתכוון לצאת לטייל בעולם האם זה רציני להתחיל למספר חודשים 2-4 , על מנת לרכוש מיומנות בסיסית שתאפשר לי להמשיך באותה נקודה לאחר הפסקה של כחצי שנה . 2. אני מרכיב משקפי ראייה במספר יחסית גבוה , האם אפשר להתאמן איתם באמנויות "קשות" או שחובה עדשות ?

crane

New member
תשובות של מתחיל

1. סביר להניח שאחרי הפסקה של חצי שנה אתה לא תמשיך מאותה נקודה, אבל זה עדיף על כלום, במיוחד אם אתה נהנה מהאימון. 2. מניסיון, עדשות נוחות בהרבה. אם אתה לא רוצה עדשות, אתה יכול להסיר את המשקפיים בחלק האימון שמוקדש לקרבות. גם ככה אתה לא צריך לראות יותר ממטר וחצי קדימה.

neko

New member
מסכים עם CRANE, אני מסתדר

בסדר עם המשקפיים, והם אפילו מעולם לא נשברו לי (אבל נתקלתי כבר בכאלה שזה קרה להם, אז כדאי להוריד בקרבות חופשיים). לדעתי, את החודשיים-ארבעה שיש לך אתה יכול לנצל לעשות "סקר שווקים" באזור הקרוב לבית שלך, ולנסות להבין מה אתה רוצה לעשות ומה מתאים לך. כמו כן, יכול להיות שבמקומות אליהם תגיע בעולם (בייחוד אם מדובר במזרח הרחוק) תגלה אמנויות לחימה אחרות לגמרי ממה שהכרת, או אמנויות לחימה שיש לך ליד הבית. בכל מקרה, זה יכול להיות מסע מעניין...

Teo Toriatt

New member
בתור משקפופר

התשובה היא - מה שאתה מסתובב ביומיום. הסיבה פרקטית לחלוטין. אם אתה הולך עם משקפיים ביומיום ובאימון תלך עם עדשות אתה תראה טוב גם אם תחוטף "ליטוף" לפנים. אבל, הדבר הראשון שיעוף ממך בקרב זה המשקפיים. אם אתה הולך איתם בשיגרה - גש לאימון איתם, תרגילי בסיס, קאטות והדגמות שים אותן כדי לראות את כל הדקויות, אבל בזמן קרב תוריד אותם. בהתחלה זה יותר קשה אבל תקופה מתרגלים וזה נותן ראיית קרב יחודית. אני עושה את זה שנים, אם במקרה אני אהיה חייב להלחם ויהיו עלי משקפיים שלא יעופו - זה יהיה יתרון ו"קשה באימונים קל בקרב" אבל אם הן יעופו - אני אדע בדיוק מה ואיך לעשות, כי אני רגיל.

רצינות ומשקפיים

אם יש לך חודשים בודדים ללמוד, אז תלמד! ייתכן שזה מה שיגרום לך לחזור לשם אחרי הטיול (או לא לחזור). בנוגע למשקפיים - בשלב ההתחלתי (שלא ממש עושים עבודה חופשית), אין סיבה להוריד את המשקפיים. בשלב מאוחר יותר, אפשר לשים עדשות. אם לא נוח לך עם עדשות, אפשר לשים בזמן האימון משקפיים שנועדו לאימון (כלומר, שלא כ"כ נורא אם ישרטו, יפלו וכו').

yonik

New member
מסכים עם מה שכתבו אבל זה תלוי

גם מה תרצה ללמוד, בקארטה למשל - כמו שכבר כתבו חוץ מהקטע של הקרבות אין בעיה להתאמן עם משקפיים אבל אם תחליט שאתה רוצה ג'ודו למשל המשקפיים יפריעו לך בגלל כל הנפילות, הגלגולים וכו'

למעלה