שאלות של מתחיל...

moinf

New member
שאלות של מתחיל...

שלום אני רוצה להתחיל לנגן על גיטרה חשמלית.שמעתי פה וגם בחוץ הגדרות שאני לא כלכך מכיר.אנא ממכם תפרטו על הדברים הבאים גשר צף גריפ פלויד רוס(ככה אומרים את זה אני חושב) גשר פיקאפים.תודה!

אוקי מר בחור

פיקאפים- אלה המיקרופונים של הגיטרה, מה שקולט את הצלילים של המיתרים, מעביר אותם לאותו אלקטרונים, ומשם למגבר יש שני סוגים, סינגל (single coil) והאמבקר (humbaker) את הסינגלים תוכל למצוא בשימוש אינטסיבי בגיטרות של פנדר והם משמשים יותר לצליל נקי לעומת זאת ההמבאקר הוא "סינגל כפול", כלומר הוא נראה כמו 2 סינגלים שחוברו יחד והפלט שלו הרבה יותר חזק גריף- זהו למעשה הצוואר של הגיטרה עליו אתה מניח את האצבעות לתווים או אקורדים גשר-זהו החלק שאליו מתחבר הקצה השני של מיתר הגיטרה (הקצה הראשון מתחבר לראש) גשר צף- גשר שבמקום להשען על גוף הגיטרה הוא "צף" מעל הגיטרה מה שמאפשר לו להתכופף גם כלפי מעלה וגם כלפי מטה, בניגוד לגשרים רגילים פלויד רוז- חברה שמתמחה ביצור גשרים צפים ובעצם היום כשאתה אומר גשר צף הכוונה היא ב99 אחוז לפלויד רוז. המון חברות גיטרות משתמשות ברשיון יצור לגשרים האלו ואף משפרות אותם, כמו איבאנז. יש גם גשרים צפים של קהלר, ופנדר מייצרים את הדגם האמריקאי שלהם עם גשר צף, שנראה כמו הגשר הרגיל

moinf

New member
רב תודות בחור!!!

אבל שכחתי לשאול עוד כמה דברים, מזה טרמולו? ומה זה פרטים? וואי ממש תודה! ואני ממש מצטער על חובבניות.

moinf

New member
אוי אוי! רגע עוד דבר!.

ראיתי שיש גיטרות שמכוונים אותם מצד אחר אם מן עיגולים שחורים(אני חושב) איך קוראים לזה? וואי זה ממש מביך! ושוב תודה!

אהה!

יענו ah-ha! פטנט של פלויד רוז שאני מאוד אוהב זה כיוון עדין ומדיוק של המיתרים שבמקום לפתוח את הנעילת מיתרים (לפלויד רוז יש נעילת מיתרים בתחילת הצוואר, כדי שאחרי שאתה משתמש בטרמולו הכיוון לא יברח לך) ולכוון מהראש ושוב לסגור את הנעילה, יש לך כיוון בגשר. כמובן כשאתה מחליף מיתר אתה צריך לכוון מהראש ולנעול ואז לכוון כיוון מדויק בגשר. שימושי ביותר

moinf

New member
אז בעצם

כל פעם שאומרים לי שלגיטרה יש פליוד רוז,זה אומר שיש לגיטרה גשר צף וגם כיוון מיוחד כמו שאתה אמרת, נכון?

שטויות

מזה מצטער על חובבניות? אתה חושב שכשהתחלתי לנגן ידעתי מה אני עושה? :) פרטים-FRETS זה השריגים של הגיטרה וטרמולו אם אני לא טועה זה הידית של הגשר, שמנעידה אותו

moinf

New member
אתה מתכוון

שמנעידה את הגשר הצף? כי לפי מה שאני מבין גשר רגיל לא יכול להתרומם? נכון? אני רוצה גם רק להסביר שפחות או יותר אני פיסית יודע על גיטרות אבל בהגדרות אני ממש עלוב!

אוקי

גשר רגיל יכול להתרומם אבל רק כלפי מעלה, כאילו מעל גוף הגיטרה והוא נשען על הגוף שלה גשר צף יכול "להתכופף" גם כלפי מעלה וגם כלפי מטה, לתוך קדח בגוף הגיטרה עכשיו הטרמולו מנעיד את הגשר, בעברית יפה, כלומר לתת את הררגשה שהצליל רועד זה בתכלס היה השימוש המקורי שלו אבל היום הרוב משתמשים בטרמולו כדי לרדת בטון, יענו לכופף את הגשר מעל הגוף ובכך המתח של המיתרים יורד וכך גם יורד הצליל או לעלות בטון כלומר לכופף את הגשר כלפי פנים הגיטרה, אל הקדח ובכך המתח של המיתרים עולה והצליל עולה גם

moinf

New member
אבל ראיתי

שיש גיטרות שאי אפשר אצלם להזיז את ה"גשר" בכלל, לא למטה ולא למעלה. אין להם בכלל חיבור להכניס את המקל הזה (טרמולו אני מניח) איך קוראים לזה?

moinf

New member
מישהו מחק

הודעה של פול מואד´דיב ושלי למה? היו בה דברים חשובים! אם אפשר בבקשה להחזיר?

אני מחקתי (בתור מנהל)

טעות קטנה שלי באחד ההסברים. לא רציתי לבלבל אותך. אני מחר בבוקר אקום ואני אכתוב בדיוק כמו שצריך ולא מבולבל ומטעה כמו שרשמתי.

אה..עוד שני דברים

יש פיקאפים אקטיביים, שהם פועלים על בטריות, והם הרבה יותר חזקים מפיקאפים פאסיביים ועם פלויד רוז הרבה יותר מסובך להחליף מיתרים מאשר לגשר רגיל או גשר של פנדר, כי יש שמה ברגים וכל הבלה בלה..מסובך

wiz

New member
כמה תיקונים....

ההבדלים בין סינגלים להאמבקרים הם עניין שכבר נטחן רבות בפורום...
ההבדלים הם במבנה (אני חכם או מה?
) ובסאונד. הבדלים שקשורים לעוצמה, טרבל, בס וכל הבלה בלה, תלויים בדגמים השונים, באופן הפעולה (אקטיבי/פאסיבי), ובמיקום על הגיטרה. וטרמולו זה גשר שיכול לזוז... גשר צף לדוגמה, וגם הגשר שיש בפנדר סטראט (לא ההארד-טייל...). ברגע שאפשר לבצע איתו טרמולו (הרעדה של הצליל) הוא נכנס לקטגוריה... wiz

wiz

New member
טרמולו... סליחה על החוסר בהירות...

וברוך הבא לפורום ! wiz

moinf

New member
תודה!. אגב,

יש לך אולי גם איזה אתר שמסביר למתחילים כמוני על כל החלקים של הגיטרה? עדיף אתר בעברית,אבל גם באנגלית זה בסדר. יודע מה פשוט תן אתרים טובים בלי שום קשר לשפה,(רק שתדע שהסינית שלי לא חזקה) תודה!

למעלה