שאלות של מתחיל......

aviad10

New member
שאלות של מתחיל......

שלום, אני שוקל להתחיל ללמוד להוצאת רשיון פרטי. אולי מישהו יוכל לתרום לי מנסיונו בתחום : 1) מהי הדרך הכי זולה להוציא רשיון פרטי ( באיזה בי"ס ) כל טיפ בתחום יתקבל בברכה... 2) האם יותר זול לשכור מדריך פרטי שלא עובד בבי"ס - ואם כן - מישהו מכיר מדריך כזה? 3)והשאלה החשובה ביותר- הבנתי שצריך 10 שעות בשנתיים ע"מ לשמר את הרשיון איזה דרכים יש לצבור את השעות האלה כאשר יש כבר רשיון? תודה מראש , אביעד 053-555510

לימוד טיסה

הייתי מציע לך לשקול גם את לימוד הטיסה באז"מ, כבר היו כאן בפורום וויכוחים איך עדיף להתחיל בלימוד הטיסה, אז"מ או ססנה, תוכל לרקרוא את הוויכוח האחרון באחד הדפים הקודמים של הפורום, את המחירים ושאר הפרטים תוכל לקבל בבתי הספר לטיסה באז"מ (יש שניים) שאותם תוכל למצוא באתר העמותה לתעופה זעירה. בכל מקרה, מחירי השכרת אז"מ, כפי שפורסמו כאן לא מזמן על ידי קלרום תעופה, הם זולים בהרבה ממחירי השכרת ססנה הזולה ביותר.

ramiby

New member
טעות בידך!

מחירי השכרת אז"מ לצורך לימוד טיסה הם בדיוק (!) כמו ססנה 152. יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן כפי שאמרת, אולם מחיר שעת לימוד זהה.

לדעתי אתה טועה

אני לא התייחסתי למחיר שיעורי הטיסה אלא למחיר שכירת מטוס למי שיש לו רשיון טייס. למיטב ידיעתי, בזמו לימוד טיסה בתעופה הכללית משלמים לחוד עבור המטוס ולחוד למדריך, בבתי הספר לאז"מ יש מחיר אחד לשעת הדרכה שכוללת גם את המטוס וגם את המדריך. לגבי המחירים, כבר אמרתי שאותם יהיה הטוב ביותר לקבל מבתי הספר לטיסה עצמם.

ramiby

New member
על פי מחירון שיש בידי

מאחד מבתי הספר לאז"מ, מעודכן לפני כחודשיים - המחיר של שעת שכירת אז"מ זהים לאלו של C152, כמו כן, מחיר קורס התיאוריה דומה מאוד ושעת הדרכה אף היא זהה לחלוטין. כאמור - זאת על פי מחירון רשמי. לפי אותו מחירון גם שעת השכרת אז"מ לאחר הרשיון דומה לזו של C152. השיקול, לדעתי, אם לבחור את אז"מ או GA הוא על מישור אחר (ראה תכתובות לפני כשבוע שבועיים כאן בפורום). בהצלחה!

מחיר לשעת הדרכת אזמ

ראשית כל מחיר שעת לימוד עם מדריך באזמ עולה יותר מססנה 152. מחיר שעת לימוד כולל מדריך באזמ 160 דולר+ מעמ נכון להיום 893 שקל. כאשר ברור קצר בבתי הספר בהרצליה יביאו אותך ל 700-750 שקל כולל מעמ מחיר השכרה לאזמ 90 דולר+ מעמ יום נפלא לכולם.

קל רום

New member
חשוב לדייק.....!

מחיר שעת הדרכת טיסה + תדריך/תחקיר (סה"כ 1:30) באז"מ הוא 850 ש"חל כולל מע"מ. מחיר השכרה לבעל רשיון 85 דולר לשעה אם יקנה 11 שעות, או 105$ לשעה בודדת. בהסדרים שונים עם הלומד ניתן לקבל הנחות נוספות של עד 15% עבור קניית חבילות הדרכה, או השכרה. על ההבדלים המהותיים בין סוגי המטוסים ואופי הטיסה השונה מהותית נכתב כאן בהרחבה. ההבדל הכספי הגדול לטובת אז"מ בא לידי ביטוי משמעותי בשני תחומים: לשעות הטיסה הממוצעות לרשיון(מלא!) כ- 38 שעות. לאוהב טיסה שטס מעל 50-100 שעות בשנה ורוצה לישאר לו גם לשלם עבור מחייה..... בחשבון פשוט ישלם 8000 דולר עבור 100 שעות (שעתיים בשבוע!!)אם ישכור, או ישלם 5000 דולר בערך אם ישקיע בקניית אז"מ מתקדם חדש עם 2 שותפים כ- 15000$. (משומש מתקדם יעלה בין 7500- 10000 $) חשבו זאת על 10 שנות טיסה!!.....................ותקבלו הבדלים משמעותיים שלא להזכיר את ההנאה ואומנות הטיסה (למעט חו"ל ואוירובטיקה) גמר חתימה טובה

deutsch

New member
מי שרוצה להגיע ל-GA

אני חושב שכדאי יותר להוציא GA ורק אחר כך להוציא על אז"מ זה יותר כלכלי.

הדרך הזולה

הלו אביעד. אם יש לך את כל הכסף מראש והזמן הפנוי לכך, הייתי ממליץ לך ללמוד בחו"ל זה זול יותר מהיר יותר ואפילו מקצועי יותר לאור העדר המגבלות הגבוהות החלות על שמי התעופה האזרחית בארץ. מנהל הפורום צור בנר מארגן לעיתים קורסי לימוד טייס בארה"ב ותוכל להתעדכן אצלו בדבר עלויות דרישות וכיוב´. אני הוצאתי את הרישיון שלי באוסטרליה בבי"ס מקסים במערב אוסטרליה. אם תרצה פרטים נוספים לגבי ביה"ס הזה תאמר לי. לעניין המדריכים הפרטיים, אני לא חושב שזה יעבוד בארץ וככל שאני זוכר, המחירים הם פחות או יותר אחידים (יתכן שבצפון המחירים זולים יותר מהמרכז בכמה שקלים) לגבי השאלה החשובה ביותר... אם אתה מתכוון ללמוד טייס בכדי לטוס 10 שעות בשנתיים, אל תטרח להתחיל עם זה אפילו.

נתן שלום...

או שמא שמך יהודה?... בין אם כך ובין אם כך: אודה לך נורא אם תוכל לספר קצת על טיסות באוסטרליה,לשים תמונות, לתאר קצת את מצב ה GA שם. תודה וגמר חתימה טובה ראובן

למעלה