שאלות של מתחיל

netco

New member
שאלות של מתחיל

אז בשעה טובה התחדשתי בXEVO 250 (יד 3 2008), והמסקנה הראשונה כמובן לאחר שלא רכבתי מאז שהוצאתי את הרישיון (קצת פחות משנה), שזה שונה כ"כ מכל דבר אחר, לטוב ולרע. הטוב כמובן בכיף הנהדר שזה נותן, הרע-בכך שמסתבר שגם שנתיים תמימות בכבישים על משאיות (שנה בצבא שנה באזרחות), לא נותנות שום יתרון עם הכלים הללו. וכל זה למה? כי כמובן שכמה דקות לאחר שלקחתי את הקטנוע, בכיכר, רכב מלפני בולם בפתאומיות לפני המעבר חצייה, ואני על אף שלא נסעתי מהר כלל, ושמרתי מרחק, לא הצלחתי לבלום כראוי וחששתי שאני אכנס בו, מה שגרם לי ללחוץ חזק יותר על הקדמי, והשלב הבא הוא אני על הרצפה. (מכה בברך שדווקא היא לא הייתה ממוגנת, ומתיחה ברצועה שקצת כואבת, לקטנוע שלום) שאלותי למנוסים ממני: 1. ככל הנראה ננעל לי הקדמי, אם אני מנתח נכון את מה שהרגשתי בשבריר השנייה לפני שהחלקתי. איך אני יודע כמה הוא קרוב לנעילה? אני לא לגמרי מרגיש את העוצמה בה אני בולם (מקווה שאני ברור) ואני רוכב בחשש מתמיד לפני כל עצירה, שאני עומד למצוא את עצמי על הרצפה. 2. איך צוברים ביטחון על העסק הזה בלי לחיות בפחד מתמיד? מילא כל מה שמסביב, אבל לפחד מהמכונה? איך מתגברים על זה? 3. מה הסדר הנכון בבלימה? קודם אחורי ואז קדמי? רק קדמי? קודם קדמי ואז אחורי? 4.מתי נכון לעשות קורס רכיבה מתקדמת? מחר? עוד חודש? שבועיים? 5. בנסיעה מת"א לאשדוד ב90 על הימני, רק לי העסק מרגיש לא יציב כ"כ (בהשוואה לDRZ SM שעליו למדתי) ולא לגמרי שייך? (בונוס, רק לי קופאות האוזניים בתוך הקסדה?) חן חן לעונים, ותודה.

aaronc76

New member
תתחדש!

1. ניסיון 2. ניסיון 3. אישית אני בולם בשיגרה רק עם הקדמי. בחרום עם שניהם יחד. 4. לדעתי כשאתה מרגיש מספיק נח ובטוח על הכלי עליו אתה רוכב. 5. כן, תגביר את המהירות ל120 ואז תרגיש יותר בנח. בהצלחה!

sagyrotem1

New member
בקשר לאוזניים....

מאיפה הקסדה? משומשת?חצי? או שהיא לא במידה המתאימה.... ממליץ להתחיל באיזי.... כמו שאמרת ניסיון קודם על כלים אחרים לא מועיל כל כך בנושא הזה.... תרכב במקומות מוכרים ,בשעות "נוחות" לאט לאט עם הניסיון תרשה לעצמך יותר....אההה ושמור מרחק .... בלי קשר יש את המתלון כל ימי שישי...- מגרש סגור (יחסית) שאפשר להגיע ולהתאמן על יכולות רכיבה - פרטים מדוייקים יותר מתפרסמים כאן כל יום חמישי....

בועז בר

New member
תתחדש...

1. תתאמן באיזה מגרש פנוי על בלימות עד שתקבל את הרגש הנכון. 2. נסיון. איתור נקודות תורפה, הבנה שלהן וסיגול טכניקה נכונה להתגבר עליהן. 3. בקטנוע בולמים עם שני הבלמים במקביל, עם מעט עדיפות לאחורי בתחילת הבלימה כדי להעביר משקל קדימה, אבל מה שהכי חשוב הוא לא 'להתנפל' על הבלמים, אלא לסחוט אותם - כלומר להתחיל מתון ואז להגביר לפי הצורך. 4. קח תקופה קצרה להתרגל לקטנוע, משהו כמו שבועיים נשמע סביר. 5. לקטנוע בעקרון יש היגוי זריז יותר מאשר לאופנוע, לכן - למי שעובר מאופנוע לקטנוע - תהיה לרוב תחושה סובייקטיבית של חוסר יציבות. קטנוע כמו שלך מחזיק גם מנוע 400 ומהירות גבוהה בהרבה, כך שאתה יכול לסמוך עליו שהוא לא יאבד את עצמו במהירויות אליהן הוא מסוגל להגיע. בדוק לחץ אויר ותקינות צמיגים, סגל תנוחת ישיבה נכונה כשהידיים מחזיקות את הכידון בקלילות ולא בלחץ ובכוח. [טיפ: סגור את פתחי האוורור בקסדה, השתמש ב"חםצוואר"]

מפתחSoul

New member
הרבה פעמים אני שמה חמצוואר

על האוזניים ומרגישה בבית, בפוך. החשש שלך לגיטימי ואני בספק אם מישהו התחיל את דרכו ללא חשש. חשש גם שומר עלינו ממצבי סיכון. מהנק' הזו ואילך תלמד אט אט מה יכולות הכלי, איך הוא "חושב" ותתחילו לחשוב יחד. ניסוי וטעייה גם תורם הרבה, כמו כן, הייתי ממליצה לקרוא וקצת להחכים. לשאול שאלות. יש דברים שלא יעזור כלום-כלום, רק הזמן והניסיון. קורס לא עשיתי מטעמים כלכליים בעיקר, הרגשתי מוכנה - כשהרגשתי מוכנה. שאני שולטת בכלי במידה שבה אהיה נכונה לפתוח את הראש ולהטמיע מה שילמדוני. יש האומרים שמוטב לקחת קורס מיד, כדי לא לסגל נטיות שגויות. אני מאמינה במידה. לא מהר מדי, לא מאוחר מדי. לגבי היציבות, אין מה לומר, אופנוע משרה יותר ביטחון. מבחינה טכנית, יש לזה הסברים שקטונתי מלפרט... וטיפ ממכונאי שקיבלתי: לא להתרגש מרוחות ולא לתת למזג אויר חרא להשפיע על הדינמיקה שלך עם הכלי. זה לא זמן טוב לביצועי שיא, אל תשפוט אותו. מה גם שעליך להתרגל...אני למשל מרכיבה לרכיבה סבלתי פחות מהרוח. אל תשווה את קטנועך לשום כלי תחבורה אחר, לא מספיק שדו"ג שונים נותנים תחושה שונה??? נכון, יש חסרונות ב-2 צמיגים במקום 4. ולהפך. אני רואה בכרטיס שאתה מי-ם, תעקוב אחר שירשור שישי - לפעמים מקיימים אימוני מגרש ירושלמים בעירכם.

הנסיך.

New member
על הכל כבר ענו לך

תוספת קטנה בתור אחד שהתחיל לרכב סביב אותה תקופה בשנה שעברה - קח חודש להתרגל שמור ה-מ-ו-ן מרחק. כל פעם שאתה בספק אם שמרת מספיק מרחק - התרחק יותר עד שלא יהיה לך ספק כל פעם שאתה לא בטוח במשהו - לעבור למוד ספיגה \ כוננות ככה - עד שתלמד. מכיוון שנפלת אתה כבר יודע - על דו גלגלי אין פסילות, לפיכך אין דבר כזה יותר מידי זהיר. המלצה שלי - להתחיל הכי זהיר שאפשר ולאט לאט ללמוד את הכלי. המלצה נוספת לשבתות \ ימי שישי יבשים (ואני מדגיש יבשים לחלוטין, לא שירד גשם והפסיק לרגע) בתל אביב יש מגרש ענקי שמתאמנים בו כל מיני רוכבים (בצומת של אליפלט וקיבוץ גלויות, ליד בית מכרזים) אם מחכים מספיק שכולם ילכו, נשארים שם רק אתה, האספלט והקטנוע, ואז, בלי לחץ ובלי פוזה אתה יכול לבזבז שם שעתיים-שלוש וללמוד איך הכלי עליו אתה רוכב מתנהג בכל מיני מצבים. אני ממליץ מאוד - את ימי השישי הראשונים שלי אחרי המעבר לקטנוע ביליתי שם, זה לימד אותי המון ונתן לי המון פידבק על מה אני רוכב, ואיפה מתחיל חוסר הידע שלי ואיך לזהות את זה.

מפתחSoul

New member
אם כבר, עדיף להגיע למתלון.

שם יש גישה אחרת לרכיבה ולא צריך לחכות שכולם ילכו - נהפוכו. שכולם יבואו. מה גם שיש קב' רוכבים ותיקים יותר וותיקים פחות ששמחים לסייע... שם אני טופחתי ולהם אני חבה חלק גדול בגדילה האיטית שלי.

הנסיך.

New member
:) יכול להיות

למתלון יש בעיה אחת עיקרית בעיני, והיא ש"הרצפה עקומה". מאוד לא אהבתי את הרעיון שפניות לצד אחד נעשות לסיבוב עם שיפוע חיובי ולצד אחר הן קורות עם שיפוע שלילי, חוסר הסימטריה הזה בעייתי לי ופוגע באפשרות להכיר באמת את כלי הרכב שלך. לגבי הנוכחות על המסלול - אישית, מהנסיון שלי באימוני נהיגה (על ארבע גלגלים) אני מעדיף תמיד להיות לבד על המסלול, מאשר לחלוק אותו עם מישהו, משיקולי בטיחות נטו, לכן גם היתה ההערה שלי לגבי כמות האנשים שנוכחים ב"אימון" כזה. אגב, גם בפעם היחידה בה הייתי במתלון, היו כמה רוכבים על המסלול בו זמנית, ודווקא בקבוצה כל כך לא הומוגנית - אני חושב שכדאי להזהר יותר (אבל אני לא דוגמא, אני טיפה "בטיחות פריק")

פרארי1

New member
כשאתה לבד על המסלול

מי מעיר לך? מי מתקן לך את הטעויות? מי נותן לך טיפים לשיפור? מי נותן לך פידבק חיובי על ביצוע טוב? די חסר תועלת, לטעמי, לתרגל לבד, בטח לרוכב מתחיל.

מפתחSoul

New member
הריצפה אכן עקומה,

וזה אכן שימש אותי כתירוץ להמנע מלהתמודד ולהתעמת עם תנאי דרך "בחוץ". בסופו של דבר, קשה\מפחיד באימונים - קל בג'ונגל. ומה תגיד על הכביש? אין בו סימונים? אתה לא חולק אותו עם עוד כלים? ועוד איך. נהפוכו, במגרש עם רוכבים שנמצאים שם בדיוק מהסיבה שלך, יש יותר תשומת לב. יאמר לזכותם ההטרוגנית, שתמיד מצאתי זמן לעשות את המסלול בגפי או עם טירונים כמוני. המהירים, עוקפים\ מובילים והכל בסדר. אני מציעה לא לוותר בקלות..

l coyote l

New member
כלבים...

רציתי להגיד
, ואפילו

jeffy1

New member
חשבתי שאת אוהבת

כלבים.. או שאחד\ת מהם לחץ על מקש ה"שלח"

הנסיך.

New member
במגרש אני לא מחפש לדמות תנאי כביש

באותה מידה אין לי במגרש אף אחד שיחתוך אותי ואני לא מבקש מחברים שיבואו ברגל ויקפצו לי לנתיב מידי פעם :) את נסיון הכביש שלי אני רוכש על הכביש במגרש אני מחפש לגלות את מגבלות האחיזה של הצמיגים שלי את זווית ההטיה המקסימלית בה אני מרגיש בטוח את עוצמת הבלימה המירבית שאני יכול להפעיל על הקטנוע שלי בלי לנעול גלגלים ועם להשאר בשליטה מלאה את כל אלה אני לא יכול למצא \ לגלות בקלות כשהרצפה עקומה. לגבי החלוקה במסלול - אני מסכים שכשאין ברירה אפשר לעלות ולחלוק מסלול עם כמה אנשים, אבל מנסיון של הרבה (מאוד) שעות של אימונים בתוך קופסה ממונעת, אני לעולם אעדיף להיות לבד על המסלול (שוב, ענייני בטיחות) לגבי הערות ותיקונים - אכן, זו הנקודה הבעייתית היחידה למעשה כשמתאמנים לבד, שאין פידבקים של גורם חיצוני שיעיר, יאיר ויתקן. לכן ציינתי מההתחלה - למי שזה מתאים לו זה יכול להיות מעולה, למי שלא, שווה להצטרף לקבוצה שמתאמנת ולקבל את הפידבקים הראשוניים האלה ואז להחליט.

netco

New member
ממש תודה לכם

על שלל העצות כאן. היו לי עוד מספר רכיבות לא קצרות ביומיים האחרונים (אשדוד-ראשון, אשדוד-ירושלים), והשתדלתי ליישם את העצות שלכם כאן ובאופן כללי דברים שנאמרים הרבה בפורום כגון חשיבות המבט וכד' (אני קורא סמוי לא מעט זמן). התוצאה של כל אלו בהחלט מורגשת. הרכיבה יותר טובה, יש יותר ביטחון עם הכלי, ולאט לאט לומדים אותו. אז תודה גדולה לכם. אם אפשר רק מספר שאלות נוספות לבעלי הקסבו. 1. צריכת דלק: כמה בערך? ואצל כולם המד דלק מזייף? יען כי אתמול הוא סימן לי שנותר כרבע מיכל לערך, וכשתידלקתי נכנס פחות מחצי מיכל (6 ליטר). 2. בספר הרכב רשום שהבאגאז' האחורי אמור להיפתח מהכפתור על הכידון רק אם המפתח בסוויץ' ועל מצב ON. משומה, אצלי גם כאשר המפתח בחוץ ניתן לפתוח את הבאגאז' מהכפתור בכידון. רק כאשר הסוויץ' במצב LOCK (אגב, נעילת כידון מומלצת?) אז א"א לפתוח אותו. פתרונים למישהו? 3. אני פותח את הבאגאז' מהכפתור על הכידון, כי מהשלט זה לא נפתח. כשלוחצים על הכפתור הרלוונטי בשלט, הנוורית של השלט נדלקת אבל אין תגובה. להחליף בטריה בשלט, או שכנראה המנוע של הפתיחה מרחוק של המושב התקלקל? 4. לחץ אויר. כמה מומלץ בכל גלגל? שוב תודה גדולה לכם!

פרארי1

New member
כמה תשובות

1. צריכת הדלק מאד תלויה ביד ימין שלך. בנסיעה רגועה, על 100 קמ"ש פלוס מינוס ובלי האצות אגרסיביות, הייתי מגיע איתו ל30 קילומטר לליטר ויותר. בנסיעה קרוב למהירות המקסימלית ועם האצות חזקות, הצריכה הייתה יורדת לאיזור ה-24 קילומטר לליטר. מד הדלק לא מאד מדוייק, אני הייתי מתדלק לפי קילומטרז', בדרך כלל הייתי משתדל לא לעבור את ה-250 קילומטר, למרות שאפשר גם 300 ויותר. 2. הכפתורים מגיבים גם בלי מפתח, למעט מצב של כידון נעול ולכן מומלץ תמיד לנעול כידון כי אחרת אתה בעצם משאיר את תא המטען פתוח. 3. נסה להחליף בטריה ולקוות שזה יפתור את הבעיה. אצלי הלך המוח של המערכת וזה היה סיפור של כ-800 שקל. אם זה המצב מאז שקנית ולא התרגלת לפתיחה מהמפתח, זה לא כזה אסון, אני פשוט הייתי רגיל והיה קשה לוותר, לכן תיקנתי. 4. לחץ אוויר בקדמי 28-30, באחורי 32-34. נסה כמה לחצים ותראה באיזה הקטנוע מרגיש לך הכי טוב.

למעלה