שאלות של מתחיל לגבי eclipse

sagivba

New member
שאלות של מתחיל לגבי eclipse

שלום, אני מתחיל ללמוד java בסמסטר הקרוב. התקנתי את חj2SDK וחיפשתי ide טוב, ראיתי שהרבה משתמשים ממליצים על eclipse בלינוקס. התקנתי אותו ואני מנסה להבין כמה דברים לגביו, אני יודע שהשאלות טיפשיות בחלקן פשוט אין לי זמן להתעמק בלימוד סביבת העבודה הזו - אז אני מתנצל מראש. 1. איך אני מגדיר פונטים גדולים יותר בעורך הטקסט? 2. האם יש דרך להשלמת מילים אוטומאטית (כמו ctrl +p / ctrl +n בvim)? 3. כל טיפ וטריק לגבי הדבאגינג יעזור לי, או עדיף קישור למדריך טוב שממנו למדתם לעבוד באופן בסיסי עם סביבת העבודה הזו. רוב התכנות שעשיתי עד היום היה בעזרת vim (נו... אתפם בטח יודעים איך זה , מיונים עם forking , קומפיילר אסמבלי מאוד פרימיטיבי וכאלה)וללא אפשרות להשתמש בדבאגגר אז אני לא בטוח מה אני רוצה לדעת - כל הערה שתקדם אותי בהבנת ה"מפלצת" הזו תעזור. תודה שגיב

idansof

New member
סביבת עבודה זה לא מעט עניין של טעם

אני למשל משתמש כבר כמה שנים בjed(דמוי emacs) לכל צרכי התכנותיים, כולל בגאווה - משום מה eclipse וnetbeans נותנים לי תחושה פחות נוחה. אמנם במשך תקופה מסוימת השתמשתי בnetbeans בגלל מעצב הטפסים, עד שהגעתי למסקנה שאפשר להגיע לתוצאות לא פחות טובות בלעדיו.

sagivba

New member
ואיך אתה מדבג ?

מאד חשוב לי שתהיה לי דרך לעקוב אחר תכולת משתנים, לקבוע breakpoints וכיוצה בזה. ואת זה vim לא יכול לספק (לפחות עד כמה שידוע לי) בגלל זה חיפשתי IDE

idansof

New member
בעיקרון אתה לא חייב IDE כדי לדבג

הJDK כבר מגיע עם דיבגר(jdb), כך שבהחלט אתה יכול לבצע את כל הפעולות הללו דרך מסוף בלבד. עם זאת, ברוב המקרים אני מעדיף להטביע קוד דיבוג בתוך היישום, בין אם באמצעות System.out.println, כאשר מדובר בJ2ME, או באמצעות log4j במקרים אחרים

למעלה