שאלות של מתחילים...

santa barbara

New member
שאלות של מתחילים...

טוב אז אני חושבת להתחיל שנה הבאה ללמוד מדעי המחשב (באונ' העברית), ויש לי מלא שאלות בנושא... אשמח אם תענו לי עליהם, לפחות על חלקם או שתפנו אותי לתשובות... * אז קודם כל, הבנתי שאפשר ללכת פשוט ללמוד רק מדעי המחשב ואפשר לשלב את זה עם עוד חוג כמו כלכלה, מתמטיקה וכו'... השאלה היא מה עדיף ואיזה אופציות יש בכלל (מה יותר מבוקש בשוק?) ? האם שילוב עם עוד חוג אומר שלומדים פחות מדעי המחשב, כלומר התואר יהיה משולב כזה או שעדיין יחשב תואר במדעי המחשב רק עם כיוון מסויים... הכוונה שלי היא האם עדיף לעשות תואר במדעי המחשב נטו או שבאמת לשלב את זה וזה לא יפע בידע או בתואר? * האם שילוב עם ביולוגיה / גנטיקה זה הולך היום או שעדיין לא כל כך מפותח? * מפחיד אותי מאוד שרוב האנשים שלומדים מדעי המחשב הם גאוני מחשבים כאלה ואני אין לי ממש הרבה מושג בעניין חוץ מ-5 יח' בגרות שגם אותם אני כבר לא זוכרת, האם אני צודקת? כדאי להתחיל לעבור על החומר שלמדנו, זה יעזור לי? ואם כן אז על מה לעבור? * אנשים, יש לכם חיים מחוץ ללימודים? הבנתי מאנשים שלומדים שאין חיים בכלל... * אשמח לשמוע מהי תוכנית הלימודים, הכוונה שלי היא שלפי מה שאני יודעת לומדים מדעי המחשב ואז יש התמקצעות לכיוונים שונים כמו שפות תכנות או חומרה וכו'...איך זה עובד?...

GuestOfHonor

New member
העברית במדמ"ח

אהלן, קודם כל, תסתכל בשנתון . יש בו פירוט של כל המסלולים, כולל איזה קורסים צריך לקחת בכל מסלול ומסלול. אתה גם יכול בשנתון לקרוא קצת פרטים על כל קורס, ולמרות שסביר להניח שחלק מהדברים ישמעו לך ג'יבריש, זה כן יעזור לך להבין למה אתה נכנס ומה ההבדל בין המסלולים. לגבי השאלות הספציפיות שלך : * מה עדיף מבחינת מסלולים - השאלה היא מה את רוצה ללמוד, ומה את רוצה להשיג. בתואר דו-חוגי לומדים בערך אותה כמות של קורסים בכל אחד משני המקצועות, אז אל תקחי מתמטיקה או כלכלה רק כי זה נראה לך נחמד קצת להכיר אלא מתוך כוונה באמת ללמוד את המקצוע לעומק. המשמעות של ללמוד מדעי המחשב דו-חוגי הוא שיש לך פחות קורסי בחירה לקחת - קורסי החובה נשארים אותו דבר. מעבר לזה, יש מקצועות שבהם אם אתה עושה דו-חוגי את יכולה להחליף חלק מהקורסים המתמטיים בקורסים קצת יותר קלים. לגבי מה מבוקש יותר בשוק - אם המטרה שלך אחרי האוניברסיטה היא ללכת להיות מפתחת תוכנה, מדעי המחשב רגיל זה בסדר גמור (וגם עם הדו-חוגיים תסתדרי יופי). אם את רוצה גם להתעסק עם חומרה ואלקטרוניקה, תבדקי את התחום של הנדסת מחשבים. * לגבי ביולוגיה, מדעי המחשב וביולוגיה זה במקרה מה שאני לומד
. בתחום עצמו אין יותר מדי עבודה בארץ מחוץ לאקדמיה (כיום), אבל מצד שני את מסיימת עם תואר שנחשב תואר מלא במדעי המחשב, כך שלא תהיה לך שום בעיה למצוא עבודה בפיתוח תוכנה אחר כך. בשורה התחתונה - אם ביולוגיה מעניינת אותך ואם לא אכפת לך לקרוע את התחת (זה תואר מאוד עמוס) - את מוזמנת להצטרף לשורותינו. בתור בונוס, המסלול הוא ישיר לתואר שני ואפשר לסיים את התואר השני בשנה וחצי במקום בשנתיים. רק שימי לב שתנאי הקבלה הם בערך כמו אלה של רפואה... * גאוני מחשבים - ממש ממש לא. בעברית יש שני קורסים של מבוא למדעי המחשב - מבוא למדעי המחשב לבעלי ידע קודם, ומבוא למדעי המחשב לחסרי ידע קודם (כשידע קודם זה לא גאון מחשבים - 5 יחידות מהתיכון מספיק). זה אולי יפתיע אותך, אבל בשנתון שלי היתה בערך אותה כמות אנשים בכל אחד משני הקורסים, עם יתרון קל לחסרי הנסיון. חוץ מזה, בשביל מה הולכים לאוניברסיטה אם לא ללמוד? תחשבי שגאוני המחשבים יתקדמו ממש מעט בשנה הראשונה, ואת תתקדמי המון. זאת תמורה יפה מאוד ל8500 ש"ח שאת משלמת על שנת לימוד. * חיים מחוץ ללימודים - תלוי בעומס, מה שאומר שבשנה א' אין כל כך חיים
. אחרי זה, חלוקת העומס בין הסמסטרים היא כבר בידיים שלך, ובהחלט יש זמן ללכת לעשות כושר \ לצאת באמצע השבוע למרכז העיר \ להיפגש עם החבר \ וכו'. * תוכנית הלימודים - כמו שאמרתי, תסתכלי בשנתון. במדעי המחשב רגיל, בגדול מה שקורה זה שעושים 134 נקודות זכות ב3 שנים, מתוכן מספר קורסים מתמטיים שהם חובה, מספר קורסים תאורטיים ופרקטיים שהם חובה, והשאר זה קורסי בחירה גם במדעי המחשב וגם מחוץ לתחום של מדעי המחשב (חייבים לקחת קורסי בחירה מחוץ לתחום של מדעי המחשב.). קורסי הבחירה הם יותר משליש תואר, וזה אומר שיש לך המון חופש להחליט באיזה תחומים את רוצה להתמקצע ולהתמקד. באוניברסיטה העברית יש מגוון עצום של קורסי בחירה, וכמעט את כולם את יכולה לקחת או בשנה ב' או בג' כך שתוכנית הלימודים שלך בשנים האלה היא ממש 'תוכנית כבקשתך'.

santa barbara

New member
וואי תודה...

איזה תשובה מפורטת
לא ציפיתי...לגבי הזכר/נקבה, אני בת... העניין במדעי המחשב עם ביולוגיה הוא שלפי תנאי הקבלה של שנה שעברה חסרה לי נקודה בפסיכומטרי נראה לי...השאלה היא עד כמה זה ישפיע על הקבלה שלי?!... מה שאתה אומר הוא שאם אני לוקחת קורס דו חוגי במדעי המחשב אז לא לומדים מדעי המחשב בהיקף מלא? אני עדיין לא כל כך מבינה מה עדיף? אם בשני המקרים זה יתאים לי על מנת לעסוק בפיתוח תוכנה אז מה בעצם השיקולים לבחירה? רק עניין של תחומי עניין? לא נשמע לי הגיוני...

GuestOfHonor

New member
...

לגבי ביולוגיה חישובית - בסופו של דבר, תנאי הקבלה משתנים משנה לשנה וזה עניין של היצע וביקוש. כיוון שלתוכנית יש ~25 תקנים בשנה, השאלה העיקרית היא אם יהיו 25 פראיי-- סליחה, אנשים עם נתוני קבלה יותר גבוהים שירשמו לתוכנית ובסופו של דבר יחליטו ללמוד בה. אם לוקחים תואר דו חוגי של מדעי המחשב ועוד חוג, אז התואר במדעי המחשב הוא 'מצומצם' - אאל"ט זה אומר שאת עושה 50 נ"ז חובה במדעי המחשב ועוד 10 נ"ז בחירה, במקום 50 ו~30. אין לי מושג כמה זה משפיע על מעסיקים בהחלטה האם לקבל אותך לעבודה או לא, אבל כיוון שהאוניברסיטה העברית נחשבת מהטובות בארץ בתחום אני בטוח שעם ציונים סבירים לא תהיה לך בעיה בקטע הזה. השיקולים לבחירת חד חוגי או דו חוגי הם כמו השיקולים בבחירת תואר. גם תחומי עניין (שזה לדעתי השיקול הכי חשוב אם כבר מתחילים ללכת על דו חוגי), וגם האפשרויות שלך להתפתח במקצוע הנוסף בעתיד. למשל, במתמטיקה, יש אנשים שרוצים להתפתח בכיוונים יותר תיאורטיים (שזה גם הנושא של הפורום עצמו, ד"א, להבדיל מפורום שפות תכנות למשל) ואז הם מעוניינים ביסודות מתמטיים יותר רציניים. יש תחומי מחקר במדעי המחשב שיש להם מגע גם עם פיזיקה (מי אמר חישוביות קוונטית??), ביולוגיה, כלכלה, ואפילו פסיכולוגיה - אז יש אנשים שמראש מכוונים לשילוב כזה, מתוך החלטה שאם הם בסופו של דבר יחליטו שאחד משני המקצועות (מדמ"ח אם השני) יותר מעניין אותם אז הם כבר יתפתחו בכיוון שלו מבחינת עבודה ותארים מתקדמים.

למעלה