שאלות של מתחילים

אמא דוש

New member
שאלות של מתחילים

שלום לכולם, לפני שבועיים הפכתי להיות אמא, ועכשיו אני מלאה גאווה והמון שאלות!!! התינוקת שלי נולדה במשקל 2800 גרם, בלידה רגילה, והנקתי אותה עוד בחדר הלידה. יומיים אחרי הלידה, כנראה בגלל גודש/מלאות בשדיים, היא לא הצליחה להצמד לשד ולכן קיבלה בקבוק בנוסף להנקה. הגודש החמיר, כך שהשדיים נעשו נפוחים ובצקתיים מאד (ואדומים וכואבים), ובמשך יומיים היא לא הצליחה להצמד בכלל, ולכן נאלצתי לסחוט את החלב ידנית (המשאבה לא עזרה) ולתת לה בבקבוק. לאחר מכן הבצקת ירדה, ואחרי שהיתי נותנת לה שד, היתי שואבת עוד ונותנת לה בבקבוק כדי לוודא שהיא אכלה מספיק. בגיל שבוע היא שקלה 2900 גרם. אחרי שראיתי שהיא עולה במשקל, החלטתי להפסיק עם הבקבוק ולתת לה רק לינוק מהשד. יש לה חיתול עם קקי אחרי כל ארוחה. כעת יש לי מספר שאלות: 1. בשעות הבוקר היא מאד ישנונית, כך שגם כשהיא מתעוררת, היא נרדמת מהר על השד וההנקה נמשכת רק 10-15 דקות, ואז היא מתעוררת אחרי שעה - שעה וחצי. לעומת זאת, בלילה היא יותר ערנית בהנקה וישנה כ-3 שעות אחרי ההנקה. האם וכיצד ניתן "לעורר" אותה בבוקר? 2. האם אחרי שהיא יונקת ואני מחליפה לה חיתול, אפשר לתת לה לינוק שוב לפני שהיא הולכת לישון? נדמה לי שהיא יותר ערנית אחרי החלפת החיתול. 3. זה פחות קשור להנקה, אבל אני אנסה לשאול בכל זאת - אחרי האמבטיה שלה בערב היא מאד רגועה, אבל לא מצליחה להרדם במשך כשעתיים. אני מנסה להשכיב אותה במיטה, אבל תוך כמה דקות היא מתחילה לבכות, ואני מרימה אותה. האם כדאי להציע ציצי? אני מפחדת שהיא תתרגל לציצי בתור אמצעי הרגעה. מקווה שלא גזלתי יותר מדיי זמן עם כל הקשקושים שלי, ותודה רבה
 
תשובות של מתחילים../images/Emo13.gif

הי! גם אני ילדתי לפני כמעט שבועיים, וגם לי יש פול שאלות, אבל קראתי הרבה ואולי אני אוכל לענות לך קצת... קראתי מאמר של אורנה, יועצת הנקה בתל השומר, שאומר שתינוקות עירניים יותר בלילה מאשר ביום בגלל שיש להם jet leg כי בבטן ביום הם ישנו(בגלל התזוזות שלך) ובלילה היו ערים (כי את ישנת) ולכן יקח להם כמה שבועות להסתגל לעולם הזה.. ולגבי העירנות אחרי החלפת החיתול- באמת מומלץ להחליף חיתול לפני ההנקה, כי אז הם מתעוררים... האפרוחון שלי ישנוני עד שאני מחליפה לו חיתול ואז הוא מתעורר כאילו לא ישן בכלל .... מקווה שעזרתי!!
 

אמא דוש

New member
ובכל זאת - שאלות נוספות

לעיתים נדמה לי שכל יום יש לי יותר ויותר שאלות... היום הקטנטונת שלי כמעט נחנקה בהנקה - היא הפסיקה לינוק בפתאומיות והשתעלה, כאילו היא שאבה זרם חזק מדי של חלב. האם ייתכן כי יש לי חלב שזורם "חופשי" מדי, ושקשה לה להתמודד עם הזרם? שאלה נוספת - ניא יונקת כ 10 דקות מהשד, ואז אני מחליפה לה חיתול. לפעמים היא מתעוררת מזה ומסכימה לינוק עוד קצת, אבל לפעמים היא כבר לא רוצה לינוק - האם 10 דקות של הנקה יכולים לתת לה מספיק חלב? היא ישנה כשעה וחצי אחרי ההנקות במשך היום ונראית נינוחה, וגם יש לה חיתול רטוב/קקי בכל הנקה. ועוד שאלה - אני משתמשת בחזית הנקה, כי אחרת כשאני מניקה אותה בצד אחד, מטפטף לי החלב מהציצי השני. אבל היום שמתי לב שאחרי סיום ההנקה, כשאני סוגרת את החזיה, מופיע לי כאב בשד שנעלם תוך כמה דקות. מה זה יכול להיות? ושאלה אחרונה (לפעם הזו) - מתי אפשר להתחיל לשחק עם הקטנטונת? כרגע היא בת שבועיים, ובעיקר יונקת וישנה, אבל - מתי אפשר להציע לה את כל המשחקים שמיועדים לגיל 0 ומעלה? לכל העונות הנפלאות - תודה רבה על הסבלנות :)
 

אמא דוש

New member
לא רוצה לנדנד, אבל - בבקשה תתיחסו..

נוסף לכל השאלות הקודמות - היום יש תופעה חדשה. ביתי בת השבועיים ששוקלת 3300 (משקל לידה 2800) יונקת היום לסירוגין,פעם במשך חצי שעה, ופעם במשך 5 דקות בלבד. האם זה נורמלי? האם הנקה של חצי שעה מעייפת אותהיותר מדיי?
 
../images/Emo24.gifקודם כל מזל טוב

מרוב טרדות ודאגות נשמע לי שאין לך זמן לשמוח בדבר המדהים שקרה לך, וזה מובן (ומוכר) לי לגמרי. לידתו של ילד ראשון (אני לא טועה נכון?) היא טלטלה לא פשוטה בחיינו. הסוד הוא סבלנות וקבלה. פשוט צריך להתאזר בסבלנות וללמוד את המציאות החדשה (אני אמרתי פשוט??) ולקבל אותה כמות שהיא. לגביי הכאב בשד בסיום ההנקה יתכן שאת חשה בזרמים בעת שהשד מתמלא. תארי את הכאב והמיקום שלו ואולי אוכל לעזור יותר. לגביי תכיפות ההנקה אותי לימדו שהקטנטנים אינם יודעים לקרוא שעון, ולכן ניסיתי אמנם למשוך לפערים של שעה לפחות (להחזיק ולהרגיע על הידיים, מוצץ, טיול בעגלה, מנשא וכו' אבל בעיקרון נתתי מתי שרצו. לגבי המשחקים- אחותי קחי את הזמן היא רק עכשיו מעכלת את היציאה לעולם, מה משחקים???! ספרון שחור-אדום-לבן בעריסה בהחלט מספיק. הדיבור והמגע שלך זה אחלה גירוי בשבילה, תשירי לה תדברי איתה ועם הזמן הכל (בע"ה) יהיה יותר קל ונעים. אם תרצי לשתף עוד אני פה.
 

אמא דוש

New member
איזה מזל שיש מישהו שאומר

שאני עדיין שפויה! זה באמת ילד ראשון, ניחשת טוב - ואני מקווה להרגע בקרוב. פשוט פתאום יש כל כך הרבה הבעות פנים קטנטנות שצריך לנסות לפרש בלי ספר הוראות, וזה קצת מפחיד. לגבי הכאב בשד - אני מרגישה אותו במין חצי עיגול, המצד החיצוני (קרוב לבית השחי) לכיוון מטה. הוא מופיע כמה דקות לאחר ההנקה, כך שבאמת יכול להיות שזה בגלל מילוי השד. אני פשוט חשבתי שמילוי השד אמור להרגיש יותר כמו דגדוג כזה, ומה שאני מרגישה זה יותר כאב מושך. מקווה שזה היה הסבר סביר. המון תודה על העידוד
 
../images/Emo42.gifבוקר טוב אמא יקרה

לגבי הכאב בשד: ממה שזכור לי בילד הראשון הרגשתי מליון סוגים של כאבים (בחודשיים הראשונים בכלל לא הבנתי מה נשים נהנות להניק) אבל לאט לאט הפטמות התחזקו והכאבים פחתו (גם הפנימיים). מה שיכול בהחלט לעודד זה שאחרי הלידה השניה היה לי כבר הרבה יותר קל להניק ובלידה השלישית זה כבר רץ. אני זוכרת שהשתמשתי במשחת "רפאל" שמאוד הקלה על כאבי הפטמות. אני יודעת שכיום היא שנויה במחלוקת, אולי תעשי חיפוש בפורום ותחליטי לבד. לגביי הקשיים שלך אל תשכחי שברגע הלידה נולדו שניים גם התינוק שלך וגם... אמא חדשה באה לעולם... תני לה זמן אל תשפטי אותה/אותך בחומרה יתרה ואל תשכחי שאלוהים גדול (מה גדול? ענק!) כשאני חשה בקושי אני פונה אליו במילותיי שלי והוא שולח לי כוחות, אולי גם לך זה יעזור. שבת שלום
 
למעלה