שאלות של מתחילים

טבעלי

New member
שאלות של מתחילים

הילד שלי בן 6 אובחן ע"י פסיכולוג כבעל הפרעת קשב וריכוז ואימפולסיביות. הומלץ על ביקור אצל פסיכיאטר או נירולוג על מנת להתאים תרופות. מקריאה פה בפורום ובאתרים שונים קיבלתי מידע רב. נורא קשה לי להחליט האם לתת תרופות או לא, מה תהיה ההשפעה לטווח הרחוק, וכן מקריאה של מקרים התרופות הן לא תרופות פלא . הבעיות עדיין קיימות. כרגע הוא נמצא במסגרת של בי"ס דמוקרטי בגן , חשבנו שזה יהיה טוב עבורו, אבל הוא די הולך לאיבוד ולא מקבל הדרכה ומכך יש הרבה זמן מת שהרבה פעמים מתמלא במקרי אלימות מצידו. מהי ועדת שילוב? מה זה גננת סיוע? מהי ועדת השמה? ואיך מגיעים אליהם? קראתי שיש סיוע ממס הכנסה וביטוח לאומי. מה צריך לעשות על מנת לקבל סיוע זה? יום נפלא

zivadina

New member
תשובות של אמא מנוסה

1. ההשפעה לטווח הרחוק א'- עוד לא ראינו מחקרים שהראו על השפעה פיזיולוגית רעה של ריטלין, תרופה אשר נמצאת בשימוש ונחקרת כבר 80 שנה. 2. השפעה לטווח רחוק ב' - הילד המרוכז מצליח להגשים את הפוטנציאל האינטלקטואלי שלו ולשלוט בהתנהגותו. הדימוי העצמי שלו עולה והוא עסוק בהשגת אתגרים חיוביים במקום בחיפוש ריגושים שליליים. 3. מסגרת חינוכית: ההמלצה הגורפת היא ליצור לילד ADHD מסגרת ברורה ועקבית בבית, בגן ובבית הספר. המסגרת החיצונית הזאת אמורה לייצב את תחושותיו והתנהגותו, היות שאין לו "מסגרת מובנית" משלו, בגלל הפרעת הקשב. פנימיה צבאית טובה לו יותר מאשר בית ספר דמוקרטי. כמובן שאפשר ללכת בין שתי הקיצוניות האלה. 4. טיפולים מיוחדים: במידה שהילד איננו סובל מהתנהגות קיצונית, מומלץ שילך למסגרת רגילה עם או ללא תמיכת שילוב. הרבה פעמים טיפול תרופתי נכון פותר את רוב הבעיות, והתמיכה הנוספת מכסה את הקצוות. 5. מס הכנסה מעניק שתי נקודות זכות למי שילדו הוכר על ידי ועדת השמה כזקוק לחינוך מיוחד בבית ספר לחינוך מיוחד או בכתת חינוך מיוחד הממוקמת בבית ספר רגיל. נדמה לי שכרגע יש עיכוב של הזכות הזאת לשנה הבאה, אבל אפשר לקבל אותה רטרואקטיבית על 7 שנים אחורה, אם יש לך המסמכים המתאימים. את מוזמנת לקרוא בספריית הקישורים שלנו מידע שימושי ומקצועי בנושא ADHD. כמו כן, בסוף השבוע ייעץ כאן הפסיכיאטר ד"ר גל מאירי, מנהל היחידה הפסיכיאטרית לגיל הרך בבית החולים סורוקה. תוכלי להפנות אליו את שאלותייך דרך שרשור השאלות שנפתח כאן ביום ה' בערב בראש הפורום. ברוכה הבאה אלינו!

דליה.ד

New member
שלום לך אמא מתחילה../images/Emo140.gif

קודם שיהיה ברור: אף פסיכולוג אינו רשאי לאבחן הפרעת קשב וריכוז! אך ורק נוירולוג ו/או פסיכיאטר מומחה רשאי לקבוע אבחנה כזו. בנוסף לא מקובל לקבוע אבחנה חד משמעית לADHD לפני גיל 7 על פי DSM4 שהוא הספר של אגודת הפסיכיאטרים האמריקאים לפיו עובדים בארץ. אינך צריכה עדיין להחליט על תרופות לפני אבחון מסודר ומקיף אצל רופא מומחה מאחר והפרעת קשב היא נוירולוגית (כלומר פיזיולוגית, ביולוגית) ואינה רגשית (קושי בקשב מסיבה רגשית אינו ADHD!). ב"ס דמוקרטי אינו טוב לילדים הזקוקים להבניה, מסגרת וגבולות ברורים ואני יכולה להניח שהדרך האלימה שלו מגיעה ממקומות שקשה לו וזו דרכו לסמן שקשה לו. אענה לשאלותייך: ועדת שילוב היא ןועדה פנים בית ספרית הקובעת את זכאותו של ילד - על סמך אבחונים - לשעות הוראה מתקנת ו/או תרפיה. גננת סיוע, היא בעצם גננת שי"ח שמבצעת הוראה מתקנת בגן ותפקידה להכין את הילד - אקדמית - לתפקודי קריאה כתיבה וחשבון. ועדת השמה היא ועדה פורמלית מטעם משרד החינוך אשר קובעת את זכאותו של ילד לשירותי חינוך מיוחד (על כל המשתמע מכך, כולל השמה בבתי ספר לחינוך מיוחד, כיתות לקויי למידה וכו'). הפניה לועדת השמה על ידי בית הספר באמצעות השפ"ח, או על פי בקשת ההורים אל בית הספר, השפ"ח ומשם למפקחת חינוך מיוחד רלוונטית. ועדות השמה מתחילות בדרך כלל במאי. סיוע ממס הכנסה בגין לקות למידה זה איזו נקודת זכות - קשה מאוד לקבל. סיוע מביטוח לאומי גם מאוד קשה לקבל צריך לממלא הצהרה על ילד נכה (!). מסמכים וטפסים באתר הממשלה www.gov.co.il קיימות הרבה דרכים לסייע לילד כה צעיר והייתי מתחילה דווקא באבחון התפתחותי לקבוע בשלות ומוכנות לכתה א', אבחון הפרעת קשב מסודר אצל נוירולוג או פסיכיאטר, התחלת עבודה בהוראה מתקנת ו/או תרפיות להן הוא זקוק עכשיו כשיש עוד קצת זמן לעבוד לפני כתה א'. אני מצרפת קישור:

טבעלי

New member
תודה על התשובות ,וכמובן עוד שאלות

מהי הוראה מתקנת ? ואיפה מומלץ לעשות אותה? הבן שלי כבר קרוב לשנה מטופל באופן פרטי בתרפיה בתנועה ,משחק ומגע וזה עושה לו טוב. יש לנו כבר תור לריפוי בעיסוק. מה ידוע לכם על בתי ספר בחדרה או בסביבה בי"ס רעות של הקיבוצים ובי"ס בגבעת חיים. יום נפלא

טבעלי

New member
מבקשת המלצה על נוירולוג ילדים

האם מישהו מכיר את ד"ר יהודה ברק מבי"ח מאיר או את מכון שפר בחולון ששם הנירולוג הוא מנהל מחלקה באסף הרופא (לא מצויין שמו). יום נפלא

05 מיכל

New member
ד"ר יהודה ברק - הוזכר כאן בעבר

ואם אינני טועה זה לא היה בדיוק לחיוב, אבל אני לא ממש זוכרת. אם לא יענו לך, תעשי חיפוש מתקדם עם השם שלו.

hreznik1

New member
לא היה לנו מפגש חיובי איתו ולכן

לא הלכנו אליו למרות שהציע שעות לא מקובלות ותור מהיר, לא השרה עלינו אוירה חיובית ובהחלט לא נוצרה כימיה .

zivadina

New member
תיקון קטן

גם פסיכולוג קליני יכול לאבחן הפרעת קשב (אבל לא לתת תרופות). יש לשים לב שזהו פסיכולוג קליני או התפתחותי, ולא פסיכולוג חינוכי.

למעלה