שאלות של מתחילים

yaf yaf

New member
שאלות של מתחילים

שלום מירבי וכולן, אני די חדשה כאן, וממה שקראתי נשמע מאוד מחבק ותומך פה, אשמח אם יש לכם תשובה לשאלותי: 1. בעקבות מחלת הסרטן, ניתוח וטיפולים שעברתי, לא אוכל ללדת. היום אני בריאה ואנו מתחילים לחשוב על תהליך הפונדקאות. האם קיים חוק או המלצה, כמה זמן לאחר הניתוח/ הכימותרפיה - ניתן להתחיל את תהליך הפונדקאות.(כמובן שאנו רוצים להתחיל כמה שיותר מהר - אך מצד שני חשוב לי לעבור "תקופת צינון" מספיקה) 2. האם יש פסיכולוג או איש מקצוע מתאים ומנוסה אחר, איתו ניתן לשוחח או להפגש לשם הכנה נפשית לקראת התהליך. 3. כמה זמן מרגע שיוצאים לדרך, אורכות ההכנות (ועדה, מבחנים וכו'). 4. מהו הסכום הכספי הנדרש? האם קיים גוף המסייע כלכלית במידה ומתקשים במימון? תודה

מירבי*

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

הנה מספר תשובות לשאלות ששאלת. לגבי תקופת הצינון, זה מאוד אינדיבידואלי, אפשר להגיש בקשה עקרונית לועדה וכך לבדוק את עמדתם בעניין שלך, הביאי מכתב מאונקולוג שמסכם את הניתוח, הטיפולים ומצבך הנוכחי. מכתה הבקשה לא מחייב אתכם להתחיל מייד בתהליך, לא עולה לכם כסף ואתם לא מתחייבים בעצם לכלום. אם תרצי פרטים נוספים בעניין הזה אשמח לתת לך. לגבי פסיכולוג, הפסיכולוג שיעשה לכם את האבחון הפסיכולוגי כחלק מדרישות הוועדה הוא זה שיוכל לתת לכם מענה באם תזדקקו לזה. לגבי הזמן, כאן נדרשת סבלנות ואורך רוח...קשה להעריך זמנים מדוייקים, אם כי מהרגע שבו החלטתם עד שתתחילו את התהליך הרפואי להשגת ההריון יחלפו בין חודשיים ל-8 חודשים. לגבי מימון התהליך, אין גוף שמסייע למתקשים, ישנה אגודה בירושלים שנותנת הלוואה למטרת פונדקאות. בהצלחה, ואנחנו כאן לכל שאלה.

yaf yaf

New member
תודה

הי מירבי, תודה על התגובה המהירה. האם מניסיונך ולדעתך שנה וחודשיים מאז הניתוח (ולאחריו טיפולים מניעתיים שהסתיימו באוגוסט 04) הם פרק זמן מספק? או שזה מוקדם מדי? (מבחינה רפואית/ רגשית ומצברוחית - אני מרגישה יותר מבסדר...) בכל מקרה, אשמח מאוד לקבל ממך הנחיות לגבי הגשת הבקשה העקרונית לוועדה (איך מה למי וכו'). השאלה בנושא התמיכה הנפשית, היא בעיקר כדי 'לעכל' את הרעיון עוד לפני שמתחילים את התהליך ועוד לפני האבחון. למרות שהבעיה הרפואית היתה אצלי, דווקא לבעלי קצת קשה עם ההסתגלות לרעיון הפונדקאות והוויתור על הריון רגיל ו'נורמלי'. תודה מראש ולילה טוב. יאפיאפ.

מירבי*

New member
בוקר טוב יאפיאפ../images/Emo140.gif

לגבי שאלתך האם הזמן שעבר מספק, כפי שכתבתי לך זה אינדיבידואלי. צריך לבדוק כמה דברים, למשל, האם העובדה שתקבלי הורמונים עלולה לסכן אותך? לא כתבת איזה סרטן היה לך ואני מניחה שגם לעובדה הזאת יש השפעה על החלטת הועדה. כדאי לקבל מכתה מהאונקולוג המטפל שלך שיסכם את הפרק הזה בחייך. מכתב מגניקולוג שיכתוב שהעובדה שתקבלי הורמונים לא תסכן אותך (בהנחה שזה באמת לא יסכן אותך), שלחי את המכתבים בצירוץ צילומי תעודות זהות שלכם למשרד הבריאות ושם ידונו בבקשה שלכם. בעניין ההכנה הנפשית, אין מניעה לגשת לפסיכולוג שידריך אתכם בנושא ויסייע לכם לעכל את הרעיון המורב הזה. אם תבקשי אתן לך המלצה. בהצלחה ויום נפלא.

למעלה