שאלות של מתחילים.....

• פותח הנושא pizy
  • פורסם בתאריך

pizy

New member
שאלות של מתחילים.....

שלום לכולכן. אני חדשה כאן ומקווה לא 'להיתקע' כאן יותר מדי (אלה לפגוש את כולכן בפורום של ה'בהריון'....). 1. המחזור שלי ממש קצר, 24 - 27 יום. בדרך כלל זה סתם סיוט אבל האם זה קשור לפוריות? (מאד סדיר בלי גלולות הרבה זמן). 2. יש כאן מישהיא שסובלת ממגרנות הורמונליות? (כאלה שבעות לפני או תוך כדי הווסת). הייתי שמיחה לדעת מה עושים בתקופה בה מנסים להכנס להריון. אני לוקחת כדורים (משתדלת רק משכחי כאבים ולא כדורים למגרנה)וחוששת מההשפעה. בהצלחה לכולכן ותודה מראש, שרון.

ילדוש

New member
אם את דתיה

ושומרת נידה, זה בהחלט יכולה להיות בעיה . מחזור (3 ימים-5 ימים)+ 2-3 ימים לסיום מוחלט של הדימום + 7 ימים = 13 יום. במחזור של 24 יום ,בהנחה שהביוץ הוא 14 לפני המחזור, עד שנגמרת הנידה ,הביוץ כבר חלף.

Galit29

New member
אפשר לפתור את העיניין ע"י איקוקלו

אני חושבת שקוראים לזה איקוקלומיד, גם לי יש מחזור קצר אמנם נמשך שבוע אבל בין 21-26 יום. דרך אגב אני שומרת נידה ואני לא דתייה. סתם זה עושה לי טוב

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הביוץ קורה כ-14 יום (ליתר דיוק בין 12 ל-16 יום) לפני הגעת המחזור. מצד אחד זה טוב שיש לך מחזור קצר, כי יש לך יותר הזדמנויות (ימי ביוץ) בשנה מבנות שהמחזור שלהן ארוך. מצד שני, אם את שומרת נידה, את עלולה לפספס את יום הביוץ שלך. לגבי מגרנות, אני לא מכירה את הנושא באופן אישי, אך לפי מה שידוע לי מתחום הרפואה המשלימה (כמטופלת) - מגרנות הן תגובה שלילית של הגוף למשהו שקורה לך. תגובות שליליות בגוף (מכל סוג), עלולות להקשות על כניסה להריון. ניתן לטפל במגרנות ע"י רפואה משלימה בהצלחה, כך שלא תזדקקי לכדורים.

פּוֹנְג

New member
זה ההבדל בין אופטימיות לפסימיות ../images/Emo8.gif

מעולם לא חשבתי על זה שכשהמחזור קצר יש יותר ביוצים בשנה ויותר הזדמנויות להצליח להכנס להריון... כל הזמן חשבתי על זה שיותר ביציות מתבזבזות לי (שלא נדבר על טמפונים...
)

Galit29

New member
גם לי יש מלא שאלות

וגם אני חדשה מהיום וכבר מכינה את הגוף יותר מחודש ליתר דיוק מה27/6 לוקחת את החומצה הפולית. אני סובלת ממגרנות כאלו של לפני מחזור או ביום הראשון שינה טובה תמיד פותרת את הסימפטום הזה כמו שתיית מיים מרובה ועוד משהו שלמדתי להתמקד על נקודה אחת בקיר לבן למשך חצי שעה פשוט לבהות - אם את מתכננת אני יודעת שאפילו אקמול פוגע בביוץ אז אל תמלאי את הגוף שלך באקמולים וכו' תנסי להתמודד. מקווה שנתראה בקרוב בפורום אחר.

ו שתי

New member
גם לי יש מיגרנות

בדרך כלל ביום הרביעי של המחזור, ואז כדור משכך כאבים ממש בראשיתה פותר את הבעיה. אני לא יודעת על השפעות של משככי כאבים קלים על הביוץ, אבל החודש השתדלתי לא לקחת כלום. לא נראה לי שזה עזר.

מעיןבר

New member
הי שרון ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה! על ענייני המחזור הקצר ענו לך. רק רציתי להוסיף שמחזור סדיר מאוד זה מצויין! זה אומר שככל הנראה המערכת ההורמונלית שלך עובדת מצויין וסביר להניח שאין בעיות ביוץ (כי לאלה נלווים לרוב מחזורים ארוכים ומאוד לא סדירים). בעניין המיגרנה - אני מציעה לך להתקשר לאחד המרכזים העוסקים בעניין תרופות בהריון וסביר להניח ששם יוכלו להנחות אותך.

פּוֹנְג

New member
ברוכות הבאות שרון וגלית.

מיגרנות זו תופעה מוכרת המשתלבת עם המחזור, אך מאידך מגרונות לא צריכות תירוץ על מנת להתמקם... לא יודעת בנוגע לכדורים מה שכן אקמול הוא לא בעייתי. (אם בכלל הוא עוזר למיגרנה) מחזור קצר יכול להוות בעייה נוספת משום שאם הביוץ מגיע בזמן סביר והשלב אחרי הביוץ עד למחזור הבא (השלב הלוטאלי) הוא קצר - זו יכולה להיות בעייה בכניסה להריון. אבל, כל דבר בעיתו. תתחילו ומקווה שבאמת תצאו מכאן מהר. בהצלחה.

pizy

New member
המון תודה לכולכן../images/Emo39.gif

שמחתי לקבל כל כך הרבה תגובות יעילות ובכלל, הפורום נעים ואינפורמטיבי. אני לא שומרת נידה ו'סדר העבודה' שלנו הוא יום כן - יום לא מיד עם הפסקת הדימום (5 ימים) ועד תחילתו שוב, מקווה שיעבוד. מיגרנה היא מחלה כרונית גנטית (מקבלים בירושה בדור שני) ולא פסיכוסומטית כפי שהיה נהוג לחשוב, היא נפוצה יותר אצל נשים ובמיקרים רבים יש לה איפיונים הורמונליים (אצל נשים). הצד החיובי בעינין שבדרך כלל נשים שסובלות ממגרנות הורמונליות - לא סובלות מהתקפים במהלך ההריון (שתי ציפורים במכה...). שוב תודה ובהצלחה לכולכן.

Galit29

New member
זה הכי הפחיד אותי

תמיד חשבתי שאם יש לי מגרנות במחזור אז אני אסבול במהלך ההריון ואז לקחת כדור זו שאלה קשה. כיף לשמוע שמגרנות במהלך הריוןנעלמות ממש מעודד

mishmish25

New member
מיגרנות רצח

אני סובלת ממגרנות בלי שום קשר וגם אני נתקלת בהן יותר לקראת מחזור. באמת שאלה טובה כי אני מפחדת לקחת משהו לכאבין אז אני פשוט הולכת לישון בחושך מוחלט ומנסה להעביר אותה. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא. אבל תנסי אם יש למישהי פתרון אני אשמח לשמוע.

למעלה