שאלות של מתחילים...

שאלות של מתחילים...

הי,
הבן שלי בן 7+ ולומד בכתה א'.
הוא ילד מאוד חכם, נבון וסקרן.
כשנכנס לכתה א' ידע לקרוא, מעט לכתוב וחשבון ברמה גבוהה יותר משל בני גילו באופן משמעותי.
כמו כן יש לו ידע כללי נרחב וחשיבה לוגית מפותחת (וכו' וכו').
הוא משתעמם בביה"ס, לא מאותגר ומתוסכל.
אנחנו גרים בת"א וביה"ס בו לומד לא מציע דרכים לאתגר אותו.
רציתי לשאול את בעלי/ות הנסיון- האם לחכות למבחני המחוננים, לקוות שיעבור ואז לשקול מעבר לכתת מחוננים (בביה"ס גרץ).
האם מומלץ לשלוח בשנה הבאה לחוגי מחוננים כדוגמת אריקה לנדאו?
האם מומלץ להכין למבחן כדי לעודד את הסיכויים?
אשמח לכל תגובה מלומדת ומנוסה.
דפי

natafht1

New member
לא חייבים לחכות לאבחונים

אתם יכולים לגשת למכון של אריקה לנדאו לאבחון. אם תעברו - ניתן לקחת קורסים שם.

חדש36

New member
אני בעד להמתין למבחנים בכיתה ב'

ממילא למערכת החינוך אין פתרון מוסדר לפני כיתה ג', ולהעביר מבחנים פרטים בעלות גבוהה רק בשביל חוג אחה"צ לא בטוח שזה כזה משתלם, בטוח שזה לא נותן את המענה המלא. כלומר גם אם החוגים מעשירים ומהנים עדיין מדובר רק בחוג.

tomi32

New member
אהיה בוטה - למה חשוב אם הוא מחונן?

ילד מלא מרץ שאוהב כדורגל שולחים לחוג כדורגל גם אם הוא לא מסי הבא וכך גם ילד שאוהב לצייר וכשרונו בינוני.
אם את חושבת שהילד זקוק לחוג לימודי וזה מתאפשר לכם, אז לכו על זה. אם לא, אפשר לחכות לפתרונות המצויינים של המערכת הציבורית.

mikilk

Active member
באופן אישי אני לא הייתי מכינה

עם חוגים או רצה לאבחן. אבל זו אני, לא רואה בהגדרת הילד כמחונן את המהות וחושבת שהתיוג וההדגש בגיל הזה יותר מזיק ממועיל.
אבל זו דעתי האישית בלבד.
כן הייתי מחפשת חוגי העשרה, מתייעצת עם בית הספר על האופן שבו ניתן עזור ולקדם את הילד, הולכת איתו באופן שבו הוא מוביל (חוגים מסוג מסויים, פעילויות חברתיות וכו').
בהצלחה

תודה!

אני מבינה שמספר הדעות כמספר האנשים...
העיניין העיקרי שבגללו איכפת לי אם הילד מחונן או לא, הוא ביה"ס.
מכיוון שהיום הוא ממש לא אוהב ללכת לביה"ס ואני בספק אם יהיה שינוי בכתה ב', אני מתחילה לחשוב על חלופות.
אז, אם הוא יוגדר כמחונן ויופנה לכיתת מחוננים- אולי תפתר הבעיה (בכתה ג'), אבל אם לא, צריך לחשוב על העשרה ו/או מעבר לביה"ס שיוכל יותר לאתגר אותו
(כרגע, נראה שביה"ס שלו לא מתכוון/מסוגל להשקיע בו באופן מיוחד.)
אני מקווה שעכשיו אני יותר ברורה ואשמח לתגובות בהתאם.
עוד נקודה היא שהוא ילד מאוד השגי ותחרותי ואני חוששת שלהכניס אותו ל"מרוץ למחונן" יכול רק להזיק במידה ולא יעבור.

אני אגלה לך סוד.

רוב הילדים לא אוהבים ללכת לביה"ס מסיבות לימודיות. חלקם אוהבים ללכת לביה"ס מסיבות חברתיות, והשאר גם זה לא. כיתת מחוננים לא תפתור את הבעייה, אבל אולי היא תשפר קצת את המצב - אבל הוא עדיין לא יאהב ללכת לבית הספר.

אמאמרבל

New member
כמעט באותה דלמה

גם בני מסיים כיתה א'
לרב לא משעמם לו בכיתה, כי בבית ספר מעודדים ילדים מתקדמים ונותנים דברים נוספים.
בדיוק אתמול קיבלתי מכתב מאיזו תוכנית מצויינות שבית ספר המליץ על בני בתור תלמיד מצטיין, אלו לימודי ערב פעם בשבוע של פיזיקה ומתמטיקה לכיתה ב' (אני בכלל לא ידעתי שבית הספר ממליץ על בני, ופעם כבר שלחו אותו לאוליפיאדה בלי שידענו שבכלל נבחן כמועמד...אבל זה סיפור אחר).

תפסתי מנהלת בית הספר שלנו לשיחה, היא אמרה שכפי שהיא מכירה את בני הוא יבחן למחוננות ובהתאם לתוצאות תהיה אפשרות שילך לכיתת מחוננים או מצטיינים ליום לימודים אחד בבית ספר אחר.

לא יודעת מה לעשות, מפחדת להעמיס על ילד (למרות שהוא רוצה לדעת הכל, סקרן), או לעבור את הגבול שבסוף נקבל תוצאה הפוכה- ילד מרדן, שלא רוצה יותר ללמוד כי כבר הגזמנו עם כל העומס לימודי...

תובנות, נסיון ..יתקבלו בברכה

תודה

אני בעד לנסות כל מה שהילד רוצה

אפשר שיילך בשנה הבאה לחוג מצויינות אחד, ואחרי שנה יפסיק - ויעבור לחוג מצויינות אחר.

תבררי קצת לגבי החוג שהציעו לך, ואם נראה לך - תשאלי את הילד אם הוא רוצה.

בכל אופן - לימודי ערב פעם בשבוע הם רחוקים מלהיות "העמסה".
כל עוד את מקפידה לא להכריח אותו ללכת לחוג שהוא לא רוצה - ומעבירה לו מסר שהוא יכול ללכת לכל חוג שיבחר, גם כדורגל, למשל - הוא לא חייב להיות דוקטור לפיסיקה בגיל 11 - אני לא חושבת שזה יגרום לו להיות מרדן

אזהרה לך ולשאר הקוראים הצעירים (שעוד חדשים בתחום של "הורים לתלמידים טובים") - אנחנו מותקפים בפרסומות של כל מיני חוגי "מצויינות" "העשרה" "מנהיגות".
תבדקו טוב.
לא כל חוג בעל שם מפוצץ - הוא גם איכותי.
אפילו לא כל חוג שמנהלת בית הספק משמשת משווקת שלו....

אמאמרבל

New member
תודה. ויש שאלה בפנים לגבי תוכנית הזאת שדיברתי

אני באמת לא מכירה את אותו החוג שקיבלנו מהם מכתב...

את בתי ספר או תוכניות אחרות שיש בעיר שלנו, אני פחות או יותר מכירה או שמעתי עליהם....

זה משהו שלעולם לא שמעתי...קוראים להם "אלברט"ו" ולפי פרסום שלהם הם כמעט בכל הארץ- מישהו שמע עליהם????

לכל החוגים שילד הולך הוא הולך כי הוא רוצה, ושאלתי אותו האם הוא ירצה ללכת ללמוד משהו נוסף בחשבון אז הוא אמר כן.....

קשה להחליט מה באמת יהיה טוב עבורו

לא מכירה אלברטו, אבל מעיון באתר שלהם משהו חסר

אין שום התייחסות להיבטים צברתיים ורגשיים של המחונן. הכל ריאלי - מתמטיקה/פיזיקה/רפואה/מחשבים...
הבת שלי, שלומדת כבר 3 שנים ביום שליפה והיא ילדה מאוד ריאלית בנטייתה, עדיין החוויות הכי זכורות לה מלימודי השליפה הן מהקורסים ש'פותחים חלון' לרגש ולפיתוח אישיות.
מבחינה חברתית עושים איתם שם עבודה מצויינת - מלמדים שיתוף פעולה ופרגון הדדי ועבודת צוות וכבוד לדעת האחר...
לטעמי אלו כישורים חשובים לא פחות מעוד נוסחה במתמטיקה או עוד תוכנת מחשב אליהם הילדים יכולים להגיע גם בהמשך...

אמאמרבל

New member
תודה על תשובתך.

לבני יש בבית ספר מקצוע ששם הם מדברים על כל עניין חברתי - "כישורי חיים" ויש עוד משהו ששכחתי את שמו.

ועובדים איתם יפה על זה, במיוחד איתו מורה שמה דגש, כי הוא סופר רגיש ותחרותי שהתנהגות שלו לפעמים יכולה לפגוע בילדים אחרים.

אצלי יותר בעיה בהחלטה במה זה יתרום לו מבחינה לימודית/ידע, כי במידה והוא יעבור את המבחנים גם אצלו זה יום שליפה, שיכול ליפול על זה מקצוע שמלמדים פעם בשבוע והוא יצטרך להשלים וללמוד לבד....

בינתיים בעלי מתנגד ואומר שזה מוקדם מדי בשבילו יום כל כך עמוס בלימודים, גם אם זה פעם בשבוע (לטענתו הוא היה בתוכניות כאלו כאשר למד בבית ספר וזה לא עשה לו טוב ולא תרם לכלום)...

למעלה