שאלות של מתחילים

שאלות של מתחילים

אז ב'ה אנחנו כבר שבוע בבית לאט לאט מתרגלים לנכס ולרעיון שילדתי לפני הזמן

יש לי כמה שאלות שחשבתי שהכי בטוח לשאול כאן
עכשיו הקטן שוקל 2.160 (בטוח כבר יותר כי הוא נשקל יום ראשון), וכבר אנחנו שבוע 37 נולד ב34+4 מתי אפשר להוציא אותו בחוץ? איך ועד כמה אני אמורה לשמור אותו בגלל שהוא פג ובכלל ממה עליי להזהר ועל מה כדאי לי לדים לב?

יש לי בעיה מאוד גדולה אמא שלי מעשנת ומאז השחרור אנחנו אצלה בהתחלה אמרתי לה שבפגיה אמרו לי שמי שמעשן לא יתקרב לילד אלא אם החליף בגדים. היא עשתה לי על זה סצנה שלמה ולא רצתה חהתקרב אליו בדווקא ובבוף כמוהן שנשברתי עד כמה אני טועה בזה

כל כמה זמן צריך לשקול אותו? היינו בראשון והתור הבא רק ל11 לאפריל

anna1309

New member
מזל טוב :)

לגבי להוציא החוצה - למה לא? אויר צח עוד לא עשה רע לאף אחד
, לא לקניון ולמקומות סגורים והומי אדם כמובן אבל לטיול בחוץ בעגלה דווקא מומלץ..
לגבי העישון - מגביר סיכון למוות בעריסה. אז בשום אופן לא לעשן בבית כשהילדה שם / יודעים שצריכה להגיע וגם בחוץ להקפיד שהילדה לא בטווח העשן. לגבי להחליף בגדים האמת היא שאני לא יודעת.. אם הבגדים ספוגי עשן נראה לי לא מאוד בריא שהילדה תשאף את זה..

רק בריאות

בבית לא מעשנים ובטח שלא בסביבת הילד

לגבי טיולים בחוץ אני שמחה לדעת שזה אפשרי
אגב לאמא שלי יש יומולדת 60 היום ובגלל פסח אנחנו דוחים
עד כמה בעייתי לקחת אותו למסעדה נניח עוד שבוע שבועיים?

אגב מה אני צריכה להלביש לו בחוץ לא התכוננתי לבגדים לעונה הזאת וכבר אין שום דבר עבה בחנויות ואני מלבישה 2 שכבות ארוך.

דבר נוסף מתי יהיה אפשרי לעבור לבגדים קצרים?

עקרונית

העובדה שאחד מהמטפלים של התינוק מעשן (ולא שמנה אם מתקלח, ולא מעשן ליד הילד או בסביבתו) מעלה סטטיסטית את הסיכוי למוות בעריסה
מה עלשות עם זה? קשה לי לומר.... אבל אני לא הייתי מאפשרת טיפול בילד (בלי קשר לפג או לא) ע"י מי שמעשן. מדי פעם לעזור? כן. טיפול רציף ומשמעותי? לא
לגבי מסעדה- לא הייתי הולכת לבגיל הזה

מסכימה מאוד. למעט זה שכן הייתי לוקחת

למסעדה, כל עוד לא מדובר במקום צפוף מאוד (כמו מסעדה בתוך קניון) וכל עוד לא מעשנים שם.

מחר אנחנו הולכים הבית

אבל אני מניחה שאצטרך בייביסיטר מידי פעם וחוץ מעל אמא שלי אני לא אשים אןתו אצל אף אחד אז זה בעיה

מדי פעם

לדעתי זה בסדר
יכולה לומר לך שבשנת החיים הראשונה של הבן שלי השארתי אותו עם בייביסיטר פעמים ספורות כך שלא בהכרח תהיי חייבת יותר מכך
אני השארתי גם עם בת משפחה (אחותי) אבל מודה שלו היתה מעשנת- הייתי מעדיפה לשלם למישהי אחרת

גם כדאי לשים לב ל מזג האוויר ברור

שאם קר מדי וכל שינוי קיצוני במזג האוויר הזה לא מומלץ להוציא החוצה...
מניסיון שלי... עכשיו גם עונת המעבר, מלא אובך בחוץ ומחלות..שלא נדע.. כדאי להוציא
רק בסביבות 11-13:00 בצהריים כשלא קר מדי או חם מדי...וברור שכדאי לבדוק אם יש רוח או
חם מדי... וכמובן שלא מומלץ להוציא בלילה באוויר הקר ולכסות טוב טוב טווב...
שיהיה בשעה טובה ומוצלחת!!!! הרבה נחת ופחות לחץ!!!:)

אמא שלי צמצמה את כמות הסיגריות כשהילדים היו

קטנים. ולפני שבאה אליי תה מתקלות, חופפת ראש, מצוחצחת שיניים, ושמה בגדים חדשים מהכביסה.
חד וחלק

לגבי המסעדה - לא הייתי הולכת עם תינוק בגיל הזה, פג או לא פג.

בגדים - 2 שכבות ארוך, בחוץ עם שמיכה, בבית לדאוג לטמפ׳ של 22 מעלות.

למה לשים לב: לא לקחת למקומות סגורים הומי אדם (קניון, מסעדה וכו׳), לא הייתי מתקרבת לילדי גן בגיל הזה (בתי״חר לחיידקים), שטיפת ידיים לפני שנוגעים בילד.
דרך אגב, זו התנהגות מומלצת לכל תינוק בגיל כזה ולא רק פגים.

עד היום אני זוכרת בחלחלה חברה שלי שלא מוציאה את הילדים בלילה מהבית עד גיל 40 יום, אבל בגיל שבועיים לקחת את הבנות שלה לקניון עזריאלי לעשות חורים באוזניים

לפני שנה אמא שלי הפסיקה לעשן ולצערי

לאחרןנה היא חזרה לזה
אני מאוד מקווה שהיא דוב תפסיק

באיזה גיל אפשר לקחת למסעדה וכו לא במקומות שמעשנים?

MotheRonit

New member
זה לא קל אבל עם תינוקות בכלל ופגים בפרט

על הבגדים (שצריך להחליף) ובמערכת הנשימה (לצחצח שיניים) יש רעלנים שאני לא בטוחה כמה הגוף הקטן יכול להתמודד איתם. מבחינתי זה כמו מחלה פוטנציאלית שצריך למנוע אותה. כמו שלא הייתי נותנת למישהו מצונן להתקרב אז לפחות לאמא שלך יש הקלות שעם קצת נכונות לפחות יש לה כרטיס מעבר.
אני מאוד נחרצת בעניין גם עם ילדים "רגילים" ולא רק בגלל העניין הבריאותי שהוא נסתר מהעניין ולפעמים חזון למועד. זה פשוט מסריח. טיפלתי בתינוק שהסבא היה מכבה את הסיגריה לפני שנכנס לבית אבל אחרי חיבוקים ונישוקים הייתי מקבלת חזרה תינוק שמריח כמו מאפרה. זה פשוט מגעיל אותי. וזה כאמור לפני בכלל שנחרדתי לחשוב מה הריח הזה ספוג בתוכו.

כמה שהגעיל אותי והטריף אותי שבפגיה שהיינו

היו אחיות שעישנו (ויצאו להפסקת סיגריה תוך כדי המשמרת! חזרו מסריחות
)
והאחות הראשית עישנה כמו קטר
אה, וכמובן, הפרופ', מנהלת מחלקת תינוקות ופגים גם עישנה!! בהההה

(מן הסתם קיים בכל פגיה... לפחות האחות הראשית המעשנת, וגם הלא כ"כ נחמדה, כבר לא שם יותר).

וגם אני לא הייתי נותנת למעשנת לטפל טיפול רציף בפגים. פעם ב... אחרי שהחליפה בגדים, בסדר, אבל לא טיפול וחשיפה רציפה.

אכן כן

גם בפגיה שלנו היו אחיות רבות שעישנו והריח על הקטנטנים.
איך לא אוסרים על צוות המטפל בילטדים ובפגים בפרט לעשן במשמרת???

גם אני הייתי מאוד נחרצת לגבי זה

אבל ברגע שאמא שלי התחילה לעשות דווקא ויחד עם זה שהיתה לי לידה טראומטית ופתאומית
פשוט שבר אותי לגמרי ואיפה שהוא נכנעתי!!!
אני מאוד כועסת על המניפולציות האלו אבל שבר אותי דהיא בחרה להתעלם לגמרי מהתינוק שלי( אני רעל אז אני לא מתקרבת שהוא יגדל אתקרב) אבל עכשיו שהיא כן מרימה אותו וכו יותר טוב לי

אוף אני לא רוצה שזה יבוא יל חשבונו אבל העובדה שבפגיה האחיות מעשנות ומטפלות בילדים גרם לי לוותר קצת על כמה שזה מגעיל אותי בטירוף!

נשמע שלאמא שלך קשה...

לא מבינה את הנחרצות והדווקא שלה אבל זה לא יעזור לך...תשתדלי לא להפוך את זה לעס גדול כלפיה ולחשוב שאולי ככה היא מביעה את הלחץ מהתינוק, מגודלו,חמותי לא הרימה את הקטנה עד שהגיעה ל-4 ק"ג בערך וזה היה בגיל 4-5 חודשים!. אם את אומרת שפעם היא הפסיקה אז יש את הרצון ואולי היא תפסיק שוב. כשהיא מרימה אותו שימי לה חיתול שיהיה עליו.זה טוב באופן כללי,לא רק לה.

למעלה