שאלות של מתחילים..

שאלות של מתחילים..

התחלנו לחפש דירה וחשבנו שכאן זה מקום מתאים לטיפים מחבר'ה מנוסים-
לאילו דברים לשים לב? מה לבדוק? מה חשוב וקריטי כשמחפשים דירות אבל לא ברור מאליו?

חוץ מזה-
תהיתי מה קורה עם החשבונות,
האם מקובל שמים, חשמל, גז, ארנונה עוברים על שם הדייר? או שמא נשארים על שם הבעלים?
 
לגבי השאלה הראשונה

תעשי קצת חיפוש בפורום כי זה נושא שנדון ה-מ-ו-ן

וכן, מקובל שהחשבונות השונים מועברים על שם הדייר.
 

naty3

New member
תעשה חיפוש בארכיון, יש הרבה מידע

לגבי מה לבדוק כשעוברים דירה.
בגדול, לבדוק תקינות ברזים, בוילר וכו', מצב הדירה-רטיבות אם יש, האם היא משופצת או לא, מצב כללי.....אם אפשר-לדבר עם הדייר היוצא-למה הוא יוצא, איך היחס של בעל הבית, איך האיזור מבחינת אוכלוסיה, סופר, קופת חולים וכו' קרובים.

לגבי חשוב וקריטי-תלוי מה אתם מחשיבים ככזה-אם חשוב לכם דוד שמש או קומה X ללא מעלית וכו'-דברים שאי אפשר לוותר עליהם ועליהם תפסלו דירות.

לגבי החשבונות זה תלוי בבעל הבית-יש כאלו שידרשו העברת חשבונות על שמכם ויש כאלו שתשלמו להם שכ"ד כולל חשבונות.

סופר-חשוב: לרשום מוני מים וחשמל בכניסה לדירה ולציין אותם בחוזה.
לוודא בעירייה שאין חובות של דיירים קודמים.

לבדוק שבחוזה שיש דברים חשובים כמו סעיף יציאה לפני סיום החוזה (בהתראה של X ימים), סעיף שמפרט כל מה הריהוט בדירה (יכול לחסוך הרבה כאב ראש אם כותבים הכל), סעיף של ביקור של בעה"ב בשעות סבירות ובתיאום מראש בלבד, אופציה להארכת חוזה *באותם תנאים* לשנה נוספת.

כל דבר שמסכמים עם בעל הבית ולא רשום בחוזה-לרשום.
אם נותנים צ'קים חודשיים וצ'ק בטחון-לרשום את כל הפרטים בנספח בחוזה.
ביציאה-להחזיר את הדירה כמו שקיבלתם אותה.
אם נתתם צ'ק בטחון\ ערבות וכו'-יוחזר רק במקביל להחזרת מפתחות הדירה.

צ'ק בטחון-שיהיה בסכום שפוי בהתאם לגודל הדירה והעיר שבה נמצאים.
לכתוב לפקודת בעל הבית.
 
לא השארת יותר מדי מה להוסיף

מלבד המלצה לבדוק את האזור בשעות שונות של היום - יש אזורים שנראים שקטים בשעות מסוימות ובשעות אחרות הם רועשים (אם זה השכנים, אם זה ילדים שמשחקים כדורסל דווקא מתחת לחלון שלכם).

לוודא מה אתם מקבלים עם הדירה ומה לא - כבר סופר כאן על בעלי דירות ש"שכחו" לציין שהמקרר/המזגן שייכים לדיירים הנוכחיים וכדומה. לוודא שהמיטלטלין שמגיעים עם הדירה רשומים בחוזה - שאחר כך בעל הבית לא יטען שהוא לא חייב לתקן את המזגן והמקרר כי הם לא חלק מהחוזה (גם דווח פה).
 
תודה למגיבים

איך אני יכולה לדעת שכל החובות של הדיירים הקודמים שולמו - מים חשמל ארנונה וכו'?

ואם אני משנה את זה על השם שלי,
כשאני אעזוב בבוא העת את הדירה-
איך אני מוודאת שזה לא על השם שלי יותר, כלומר שמישהו העביר את זה לשם שלו ??

מה הקטע של שיק ביטחון ? מתי ניתן להפעיל אותו ? ומאיפה לי הוודאות שבעל הדירה לא ילך ופשוט יפקיד אותו מחר בלי שום קשר לכלום?
 

naty3

New member
העברת שמות בחשבונות מתבצעת בעירייה

שם את מבררת לגבי חובות קודמים ומראה להם חוזה שאומר שאת גרה בדירה החל מתאריך X (תאריך הכניסה לדירה). אותו דבר בעזיבת הדירה-את מראה להם את החוזה והם סוגרים איתך חשבון בעזיבה ומדפיסים לך אישור על תשלום כל החובות עד לתאריך X.
חשוב לשמור את המסמכים האלו!
בחברת חשמל ההעברה תתבצע בטלפון.

חשוב לקחת מהם אישור על העברת השמות בחשבונות בכניסה ובעזיבת הדירה. תרשמי מוני מים וחשמל בחוזה גם ביציאה מהדירה.
כל הדברים הקטנים האלה חוסכים המון כאב ראש בהמשך.

צ'ק בטחון נועד כדי לכסות נזקים בדירה. תיאורטית בעה"ב יכול להפקיד אותו בקלות, אבל אני מאמינה שיש מה לעשות אם דבר כזה קורה (למשל לתת הוראה לבנק לא לכבד את הצ'ק או לפנות לסמכות כלשהיא).
לא נתקלתי במישהוא שהפעיל את הצ'ק, ולא נראה לי שרוב בעה"ב יעשו את זה סתם ככה.

מאוד מקובל לתת צ'ק בטחון, אין לך ממה לחשוש. רק תקפידי לרשום את הפרטים בצ'ק עצמו ובחוזה.
רעיון שעלה לי עכשיו-צלמי את הצ'ק עם הפרטים עליו ותצמידי לחוזה, לא יכול להזיק.
 
לכל מה שכתבת

ומוסיפה מעט על דברייך: על צ'ק ביטחון חשוב לכתוב "צ'ק ביטחון" וכמו שכתבת - לשמור אצלך צילום שלו, ולאחר גמר החוזר לקחת אותו מבעל הבית אחרי שווידא שסגרת את כל החובות. במידה ובעל הבית מתמהמה עם החזרת הצ'ק אפשר לבטל אותו במידה וסגרת את כל החובות. כמובן - כמו כל הצ'קים חשוב שגם הצ'ק הזה יהיה למוטב בלבד.
 
אני מצטערת אבל בתור אחת שעובדת בבנק

אני לא מבינה מה הכיתוב "צ'ק ביטחון" אמור לעזור. אין לו שום משמעות.

וגם הביטול שיק זה לא כזה סבבה, כי בכל מקרה צריך לדאוג לכיסוי למקרה שיוצג.

יש דרך להימנע ממתן שיק ביטחון הזה? באיזה סכומים בערך נהוג לדרוש אותו ?


מבחינת כניסה - בסדר, מבחינת יציאה - איך תאריך היציאה שלי נרשם בחוזה? הרי כשאני נכנסת אני לא יודעת מתי אצא....

וכמובן תודה לכם!
 
אני אגיד לך איך זה עוזר

ברגע שלא כתוב "צ'ק ביטחון" בעל הבית יכול להפקיד אותו גם אם לא עשית שום נזק ולטעון שזה היה חלק משכ"ד/שזו מתנה שנתת לו, ולכי תוכיחי את זה . ברגע שכתוב "צ'ק ביטחון" יש לו משמעות מסוימת ובמידה והוא הופקד בלי הוכחה מצד בעל הבית שהדבר נדרש, יש לך קייס.

במידה וסגרת את כל החובות שלך מול בעל הבית לא דרוש שום כיסוי לצ'ק - הרי יש לו מטרה מסוימת, אז את רשאית לבטל אותו ולא קורה כלום.
 
אוקי אולי יהיה לי קייס

אבל למי יש כח להיגרר לבית משפט וכל השטויות האלה?!

אם אני מבטלת את השיק והוא מוצג כן צריך כיסוי אחרת הבנק יחזיר אותו בגלל חוסר כיסוי ולא בגלל הביטול. זה לא קשור ליחסי שוכר-משכיר, זה קשור לצורה שדברים עובדים בבנק.
לי ממש אין כח להליכים משפטיים למיניהם בשביל להוכיח מי בסדר ומי לא, ולכן אני לא רוצה שיהיה פתח לבעיות מהסוג הזה...
השאלה אם ניתן להמנע מהדבר הזה שנקרא שיק ביטחון,
ושוב, שאלה שלא עניתם לי- באיזה סכום בערך אמור להיות מדובר.
 
אם יגבו ממך 10,000 ש"ח שלא כדין

רוב הסיכויים שיהיה לך כוח להיגרר לבית משפט, אם כי אפשר ורצוי למנוע את זה (וזו הסיבה שאף אחד שפוי לא יפקיד צ'ק שכתוב עליו "צק ביטחון" כי הוא יודע שאחר כך ידרש לתת הסברים).

צ'ק ביטחון נמצא אצל בעל הבית שלך - כל עוד הוא לא ינסה להפקיד אותו לא משנה אם יש לו כיסוי או לא. אם לא תספקי לו סיבה להפקיד אותו, אין שום צורך שיהיה לו כיסוי (אם כי טוב שיש כסף בבנק). אני ביטלתי בזמנו צ'ק ביטחון שלא היה לו כיסוי ובכל זאת ביטלו אותו בלי שום בעיות. במידה ובעל הבית שלי היה מנסה להפקיד אותו היו אומרים לו שהצ'ק בוטל (זה לא שונה ממצב שגונבים לך את פנקס הצ'קים ואת מבטלת את כולם כך שאפילו צ'ק של 20 ש"ח אי אפשר לכבד).

להימנע מצ'ק ביטחון זה דיי נדיר, יש בעלי דירות שדורשים ערבות בנקאית אבל זה אפילו יותר מורכב ואם את חוששת מצ'ק ביטחון אז על ערבות בנקאית אין מה לדבר. לגבי הסכום - זה תלוי במה שבעל הבית מבקש, לרוב זה שכלול של גודל ומצב הדירה ואם יש כמה דיירים זה מתחלק ביניהם. לי היה בעל בית שוויתר על ערבונות כי השותפה שלי גרה אצלו כמה שנים והוא סמך עליה ואמר שגם סומך עלי, אבל הוא כן ביקש שני צ'קים ריקים לפקודת העירייה וחברת החשמל למקרה שאעזוב בלי לסגור את החובות. כשסיימתי את החוזה הוא החזיר לי אותם.
 
זה כן שונה ממצב שגונבים לך את השיקים

ואת מבטלת אותם, במצב כזה את מביאה אישור מהמשטרה שהתלוננת ואת לא צריכה כיסוי. במקרה של שיק ביטחון שאת סתם מבקשת לבטל את כן צריכה.
אבל לא משנה.
לא נתווכח על זה, כי ממש לא איכפת לי לשכנע אותך.. אני פה בשביל לקבל תשובות איך להתנהל בכל הנושא של השכרת הדירה


נראה לי כשאגיע לרגע שאני צריכה לחתום על חוזה אני אראה מה בדיוק האפשרויות שלי מול בעל הדירה.
סה"כ המטרה שלי זה לשלם רק על עצמי- לא על אנשים שיוצאים, לא על אנשים שיכנסו אחריי. אין לי שום כוונות להזיק לדירה ולהתחמק מהעלות של הנזק... אני פשוט מנסה להימנע ממצבים שאפגע כספית לא בצדק....
 
נראה שלא הבנת מה זה צ'ק ביטחון

צ'ק ביטחון מיועד למקרים בהם הדייר עוזב את הדירה אחרי שהשאיר נזקים או חובות לחברת החשמל/עיריה ולא מוכן לשלם. במקרה כזה בעל הדירה יכול להפקיד את צ'ק הביטחון. אם לא השארת שום חוב, אין שום סיבה שבעל הבית יפקיד את הצ'ק ולכן אין שום סיבה שיהיה לו כיסוי. את לא צריכה לשכנע אותי בעובדות קיימות ובמשהו שכבר עשיתי בעבר - נתתי צ'ק ביטחון שלא היה לו כיסוי כי ידעתי שלא תהיה סיבה להפקיד אותו - אני תמיד סוגרת את החובות שלי ולא נוהגת לגרום נזק לדירות. לא אמרו לי אף מילה בבנק על הכיסוי, למרות שהתקשר אלי הפקיד שטיפל בביטול בגלל שהיה חסר לו התאריך בצ'ק (הוא לא טרח לקרוא כמו שצריך את הבקשה לביטול שכללה הסבר שזה צ'ק ביטחון) אחרי שהסברתי לו במה מדובר הוא אמר שהכל סבבה ושאין בעיה לבטל ו-עשה את זה.
 
אני מבינה מצוין מה זה שיק ביטחון

וגם אני נוטה להאמין שהחוק מכיר בזה,
אבל מבחינת הבנק זה לא שונה משום שיק אחר.
הבעיה שמטרידה אותי היא מקרה שבעל הבית יחליט להפעיל את השיק ביטחון שלא בצדק.
בקיצור לא משנה אני לא צריכה שיסבירו לי את ההתנהלות מול הבנק. בשביל זה יש לי את עצמי, ובזה אני מבינה קצת יותר ממך כנראה, כמו שאת מבינה הרבה יותר ממני בהתנהלות בהשכרת דירה.

ובלי קשר,נשמע ממש מוזר שהתאריך הטריד את הפקיד... הדבר היחיד הרלוונטי לבטול שיק זה מספרו.

בכל מקרה אני מודה לכל מי שענה לי על השאלות.
 
למעלה