שאלות של מתחילים

shoham31

New member
שאלות של מתחילים

יש לי כמה שאלות בקשר לעבודה עם בצק סוכר: 1. כמה זמן צריך ללוש את הבצק לפני שאפשר לרדד אותו? צריכה להיות תחושה שונה בבצק? 2. מהי ההמלצה לגבי שימון התבנית? נייר אפייה למטה ושימון בצדדים או נייר אפייה גם בהיקף? 3. לגבי העוגה של נטע, שהבנתי שהיא מאוד ממולצת, מהי הכמות של המרגרינה והאם אפשר להחליף לחמאה? ראיתי שכתוב שמרגרינה "עושה לה טוב" מה הכוונה? יש לה מרקם אחר או משהו כזה? 4.איזה גובה יוצאת העוגה של נטע בתבנית של 26, האם צריך לעשות לה דפנות גבוהות יותר מנייר אפייה?אם אני רוצה עוגה גבוהה,ויש לי רק תבנית 26, מה עדיף להכפיל כמות (ובאיזה יחס) או לעשות 2 נגלות של כמות אחת?
 

shoham31

New member
אהה... עוד שאלה קטנה

אם אני רוצה לשנות את העוגה של נטע לעוגת שוקולד וקפה, האם בגלל תוספת הקפה יש להוסיף קמח או שפשוט להוריד את כמות המים? אני רוצה להוסיף אספרסו מוכן, אז כמה ממנו לשים? תודה
 

net the jet

New member
תשובות-

1- לא פונקציה של זמן אלא להגיע לבצק גמיש וחלק 2-אני אישית מעדיפה נייר אפיה גם בהיקף, לא חובה 3- 200 גר מרגרינה או חמאה 4-לתבנית 26 או לאפות פעמיים בנפרד ולשים עוגה על עוגה, או כמות וחצי- תלוי כמה גבוהה את רוצה שתהיה לגבי קפה, נראה לי שבמקום הכוס מים בסוף אם תשימי כוס קפה חזק זה יעשה את העבודה.
 

shoham31

New member
לגבי גובה העוגה

כמות רגילה מגיעה לכל גובה תבנית 26 סטנדרטית או שכמות וחצי תגיע לגובה הזה?
 

net the jet

New member
תבנית קפיץ סטנדרטית 26 היא בעצם 24

ס"מ והגובה של הדפנות שלה לא מאד גבוה ( 6 ס"מ בערך ) , כמות אחת תגיע כמעט עד הסוף לדעתי.
 

avishag90

New member
אני עשיתי את העודה של נטע

בתבנית קפיצית 26 עשיתי כמות וחצי ויצאה לי עוגה ממש בומבה נראה לי שמספיק כמות אחת רגילה
 

shoham31

New member
בסוף עשיתי 2 עוגות וזו התוצאה-עוגה גבוהה מאוד

תודה לנטע על כל התשובות והטיפים - יצא מוצלח וטעים.
 
למעלה