שאלות של מתחילה..

tamarhp

New member
שאלות של מתחילה..

1. לפעמים הקטנצ'יק (בן 8 ימים בסה"כ) אוכל רק 5 דק' ונרדם. הבעיה היא שאחרי זמן קצר לפעמים הוא מתעורר ורוצה עוד, וזה מטרטר אותי במיוחד בלילה. האם כדאי לנסות להעיר אותו כשהוא נרדם ולשכנע אותו לאכול עוד? 2. הוא התחיל לשהק המון - כמעט אחרי כל הנקה.. מה עושים עם זה?

Revili

New member
תשובות פשוטות...

השיהוק אינו מפריע לו, רק לך
לא צריך לעשות שום דבר. אין שום צורך וגם לא מומלץ לדחוף לתינוק רדום ציצי וגם לא להעיר אותו בשביל לאכול...את תהיי מטורטרת עוד זמן לא קצר, כיוון שהתינוק הוא המכתיב את סדרי האכלתו - זה המובן של האכלה לפי דרישה. כל נסיון להתערב במנגנון הרעב והשובע שלו או בשינה...לא יביא לתוצאות רצויות ועלול להזיק להנקה. סבלנות, אתם בתחילת הדרך, נסי לישון כאשר הוא ישן ולא לחשוב על ההנקות כטירטור אלא כמענה מדוייק לצרכיו בשלב זה.

שלום למתחילה

הציפיה שלנו מתינוקות יונקים לאכול ארוחה ולישון כמה שעות עד הארוחה הבאה- אינה מציאותית. לרוב, בעיקר במשך השבועות הראשונים, לתינוקות יונקים יש שעות, בהן הם "מנשנשים" כל פעם קצת, נרדמים קצת ושוב מתעוררים. בסוך סדרת ה"נשנושים" הם נרדמים לזמן ארוך יותר. אם יש מזל- זה מתרחש במהלך היום, אך לעתים (כפי שקורה אצלך) הקטנים ערים דווקא בלילה. זה מסתדר עם הזמן. הקטנצ'יק שלך בסך הכל בן 8 ימים. תנסי לאפשר לו ולך עוד זמן להתרגל וללמוד האחת את השני. במקביל- תעקבי אחרי עליה במשקל, כמות יציאות וחיתולים רטובים. אם אלה תקינים- תני לזמן לעשות את שלו. אם אין מספיק- פני לעזרה מקצועית (יועצת הנקה) להדרכה וליווי. אין הרבה מה לעשות לגבי השיהוקים. לו זה לא מפריע ולא מעיד על שום בעיה. תתחדשי ובהצלחה

הבהרה:

כמות יציאות (חיתולים עם קקי) = לפחות 3-4 ביממה. כמות חיתולים רטובים (ספוגים בפיפי וכבדים) = לפחות 6 ביממה.

מינימי2

New member
ובכל זאת...

כדאי לוודא שהתינוק תופס את השד באופן נכון ויונק בצורה יעילה. לעיתים תפיסה לא נכונה גורמת לתינוק לקושי בהוצאת החלב מן השד ולהתעייפות מהירה מהאוכל... אני לא אומרת שזה המצב אלא מעלה נקודה למחשבה, ופגישה עם יועצת הנקה שתצפה בך מניקה ותוודא שהכל מתנהל כשורה יכולה להרגיע ולסדר דברים, ולתת שקט נפשי וגם קצת הדרכה להמשך הדרך... יש תינוקות שאוכלים חמש דקות של יניקה יעילה ומקבלים את כל החלב לו הם זקוקים. הסימנים לכך שתינוק מקבל מספיק חלב הם חיתולי פיפי-קקי כפי שנכתב למעלה, עליה במשקל, תינוק רגוע לאחר הנקה, שד מרוקן לאחר ההנקה. הסימנים לתפיסה נכונה - התינוק תופס את הפיטמה וחלק מהעטרה והסנטר נוגע בשד, ולך אין כאבים בזמן ההנקה או פצעים/סדקים. לגבי השיהוק - נסי להחזיק אותו עוד קצת זמן לאחר האוכל להוצאת אויר (לפעמים יש להם יותר מגרפס אחד). אם נראה לך שזרם החלב שלך בתחילת ההנקה מהיר מאוד וגורם לו לינוק במהירות ולבלוע אויר נסי להאט מעט את הזרימה ע"י לחיצה על השד בתנוחת מספריים (אצבע מעל לפיטמה ואמה מתחלת לפיטמה). אם נראה לך שאין בעיה והתינוק יונק יפה במשך החמש דקות האלו, יש קולות בליעה והוא מקבל מספיק חלב (ע"פ הסימנים) אז סביר להניח שזה דפוס האכילה שלו, או שהוא מבקש למלא צרכים אחרים שלו, מציצה למשל, קירבה אל אמא ותחושת החום והביטחון שאת מעניקה. תוך זמן מה הכל יהיה קל יותר וגם המרווחים בין הארוחות יגדלו. בהצלחה

tamarhp

New member
בביה"ח

התייעצתי עם יועצות הנקה וכנראה שהאחיזה שלי בסדר בד"כ.. ונראה לי שבד"כ השד מרוקן אחרי ההנקה - איך יודעים? תודה על הטיפים :)

מינימי2

New member
מרגישים ../images/Emo8.gif

בשבועות הראשונים מלאות השד מורגשת לפני תחילת ההנקה (בהמשך התחושה הזו נעלמת כיון שהחלב מאוחסן בעומק השד, וייצור החלב הופך להיות תלוי בכמות החלב היוצא מן השד ולא רק בהפרשת הורמונים, כך שיש איזון במשק החלב). לאחר ההנקה, השד מרגיש רפוי יותר,רך יותר... זה סימן שהתינוק 'משך' ממנו חלב.

tamarhp

New member
תודה :)

באמת התחלתי להרגיש ביומיים האחרונים את המלאות של השד לפני ההנקה... :)

tamarhp

New member
כרית הנקה ../images/Emo26.gif

קיבלתי כרית הנקה קטנה של שילב, השאלה היא - איך משתמשים בה? כלומר, היא נועדה לשים מקדימה ולהניח את התינוק עליה? כי היא נראית לי קטנה מדי לתמוך בגב (עוד לא פתחתי כי יש לזה פתק החלפה)..

tamarhp

New member
עוד כמה שאלות..

1. לפעמים יש לו קטע כזה, אחרי בערך 10 דק' של יניקה, שהוא מתחיל להיות עצבני, הוא יונק כמה שניות - בוכה - יונק קצת - בוכה וכן הלאה. בד"כ אם אני מעבירה אותו לצד השני הוא מתחיל שוב לינוק כמו שצריך. יכול להיות שהוא מרוקן את השד תוך 10-15 דק'? לפעמים במקרה כזה לפני שאני מנסה להעביר לצד השני, יספיק שאני אפסיק להניק אותו לכמה שניות ואז הוא פתאום נרדם ונרגע (תוך 3 שניות!). זה בסדר? 2. בד"כ השניות הראשונות של ההנקה כואבות לי מאד, כי הוא ממש "מתנפל" על השד ויונק חזק מאד, ואני מרגישה איך הכל נמעך ונצבט.. הוא תופס גם חלק מהעטרה ולא רק את הפטמה (גם אם הוא היה רוצה רק את הפטמה - הוא יונק כ"כ חזק שכל העטרה כמעט נשאבת פנימה...). יש דרך להקל?

Revili

New member
נורמלי בהחלט...

כל מה שתארת נשמע לי נורמלי ותקין... הוא בהחלט מרוקן את רוב החלב תוך 15 דקות ומתחיל לרטון שהזרם כבר אינו חזק כלכך...ולכן נרגע וממשיך לינוק מהצד השני שיש בו זרם חזק. לפעמים הוא בעצם כבר לא כלכך רעב ורק רוצה קצת למצוץ ולהרדם - תקין בהחלט. הוא אמור לתפוס גם את האזור שסביב הפיטמה, בייחוד עם הלסת והשפה התחתונה...הפטמות שלך עדיין לא מתורגלות ועם הזמן הן יתחשלו והכאב יעבור...הכל בהנחה שהוא אכן תופס את הפיטמה היטב (כאבים ופצעים יכולים להגרם מתפיסה לא נכונה). האם קיבלת הדרכה לגבי צורת התפיסה?

tamarhp

New member
תודה :)

אכן, קיבלתי הדרכה בביה"ח בתקווה שאני עדיין מיישמת אותה - בישיבה אין לי בעיה אבל רוב הזמן אני מיניקה בשכיבה בגלל התפרים (קשה לי לשבת) אז אני משתדלת להניק טוב גם בשכיבה (לפי ההנחיות במדריך הישראלי להריון ולידה)...

Revili

New member
הנקה בשכיבה...

תקפידי שהוא ממש פונה אלייך עם כל הגוף, בטן לבטן ושימי לב שבוא לא נמוך מדי, אולי צריך להגביה אותו עם משהו...אולי הכאב נגרם מהמשיכה בגלל תנוחה לא לגמרי טובה.

למעלה