שאלות של מתחילה...

מצב
הנושא נעול.

אבישגל

New member
שאלות של מתחילה...

שאלות של מתחילה...
בוקר טוב אז ככה שבוע שעבר קיבלת בטא ראשונה - 125. היום עשיתי בדיקת דם נוספת - 748. אז מספר שאלות: מה עושים? אשמח אם תסבירו לי לגבי הבטא - הכפלה איך זה הולך? לאיזה רופא פונים בעצם רופא נשים או הרופא שטיפל בי במחלקת IVF?(והאם אתן יודעות לגבי עלות של US אצל רופא פרטי מה המחיר?) - והאם בשבוע 4.5 עושים US או שזה מוקדם מדי? מתי בודקים דופק? מה מומלץ לעשות ומה לא? והכי חשוב אם הבטא חיובית למה אין לי סימני הריון בכלל??. אני כל כך מפחדת וכל כך מבולבלת שעדיין לא כתבתי את ההודעה המשמחת אני רוצה להיות בטוחה שזה הריון. אני מצטערת על מבול השאלות, אני פשוט נורא מתרגשת ומפחדת כאחד לא ישנתי כבר שבוע ימים מה עושים? אשמח לכל תשובה שתינתן. תודה.

orname

New member
עניתי לך בפורום הריון אחרי טיפולים

שאלות של מתחילה...
בוקר טוב אז ככה שבוע שעבר קיבלת בטא ראשונה - 125. היום עשיתי בדיקת דם נוספת - 748. אז מספר שאלות: מה עושים? אשמח אם תסבירו לי לגבי הבטא - הכפלה איך זה הולך? לאיזה רופא פונים בעצם רופא נשים או הרופא שטיפל בי במחלקת IVF?(והאם אתן יודעות לגבי עלות של US אצל רופא פרטי מה המחיר?) - והאם בשבוע 4.5 עושים US או שזה מוקדם מדי? מתי בודקים דופק? מה מומלץ לעשות ומה לא? והכי חשוב אם הבטא חיובית למה אין לי סימני הריון בכלל??. אני כל כך מפחדת וכל כך מבולבלת שעדיין לא כתבתי את ההודעה המשמחת אני רוצה להיות בטוחה שזה הריון. אני מצטערת על מבול השאלות, אני פשוט נורא מתרגשת ומפחדת כאחד לא ישנתי כבר שבוע ימים מה עושים? אשמח לכל תשובה שתינתן. תודה.
עניתי לך בפורום הריון אחרי טיפולים

tutiki

New member
קודם כל תרגעי ../images/Emo8.gif

שאלות של מתחילה...
קודם כל תרגעי

היי חמודה, קודם כל מזל טוב. הבטא מטפסת יפה וזה כבר סימן טוב. הייתי ממליצה לך דבר ראשון לרוץ לקנות ספר על הריון. ספר טוב הוא הכרחי בהריון ראשון. יש בו תשובות ל- 99% מהשאלות האפשריות. עד שתקני (10 דקות היית בחנות, ברור?
)הנה כמה תשובות: הבטא אמורה להכפיל את עצמה, אבל אין נוסחאות מדוייקות. כל זמן שהבטא עולה בקצב יפה (כמו אצלך) זה בסדר. לגבי רופא - מכיוון שהריון לאחר הפרייה הוא הריון יקר שהושג במאמצים(לא שהריון "רגיל" הוא לא יקר) ואם את מלאת חששות ויש לך אמצעים כלכליים - תמשיכי להיות במעקב הריון אצל הרופא הפרטי שלך. לדעתי מרגע שיש הריון ואין סיבוכים מיותרים - אפשר בשקט ללכת לרופא טוב דרך הקופה. רוב הרופאים הפרטיים מקבלים גם דרך הקופה, ולכן (שוב, אם אין בעיות) אפשר לטפל דרכם. לגבי שבוע 4.5 - תלוי איך את סופרת אם זה 4.5 שבועות מיום שנודע לך שאת בהריון (מה שלא נראה לי שזה המקרה) אז כבר אפשר לעשות US. אם זה רק 2 שבועות מאז הבטא החיובית הראשונה - אז זה עוד מוקדם מדיי ל-US. בקשר לזה שאין לך סימני הריון - זה בסדר גמור ונורמלי. כל אחת והגוף שלה. יכול להיות שעוד יתפתחו לך תופעות הריון מגעילות כגון כאב בשדיים, בחילות וכו', ויכול להיות שאת מאותן בנות-מזל שמרגישות נפלא לכל אורך התקופה. בקיצור - בלי לחץ. עד כה החדשות טובות. תרגעי ותשני טוב. התינוק שלך לוקח לך את הכוחות כדי שיוכל להתפתח. והכי חשוב - שיהי לך במזל טוב ובהצלחה בהמשך.

העין ה 3

New member
קצת תוספות

שאלות של מתחילה...
קצת תוספות
קשה לענות לגבי ההכפלה, כי לא כתבת כמה ימים עברו מאז הבדיקה הקודמת. אני מצרפת לך קישור למחשבון לחישוב ההכפלות. בתחתית העמוד תמצאי משבצות ריקות, בהן תוכלי למלא את הערכים ואת מספר הימים שעברו, ותוכלי לראות אם ההכפלה תקינה. על פניו, נראה לי שכן. אם את לא מסתדרת, כתבי כאן באיזה יום בדיוק עשית את שתי הבדיקות ואני אחשב לך. לפי תוצאת הבטא (בעיקר לפי התאריך שבו עשית את הבדיקה), אני מבינה שאת אכן בשבוע 4.5 (ארבעה מלאים וחמישה ימים) מיום המחזור האחרון, כלומר 2.5 מההפריה. בעוד שבועיים בערך, כבר תוכלי לראות גם דופק, ולכן חבל לעשות US לפני כן. יכול להיות שתוכלי לראות את שק ההריון ואת העובר כבר עכשיו (או אולי בעוד כמה ימים), אבל זה ממש מיותר וסתם מלחיץ. לגבי השאר, כבר קיבלת תשובות מלאות ומדויקות. ובכל זאת, אני רוצה להדגיש (בגלל שכתבת שזה הכי חשוב) שיש הריונות שבהם לא מרגישים שום סימני הריון, בפרט לא בשבועות כל כך מוקדמים. אל תשכחי שאם לא היית בטיפולים, אז בעצם היה נודע לך דבר ההריון רק בעוד כשבוע וחצי (אחרי שבועיים של איחור). ושיהיה בהצלחה!

העין ה 3

New member
ושכחתי לצרף

קצת תוספות
קשה לענות לגבי ההכפלה, כי לא כתבת כמה ימים עברו מאז הבדיקה הקודמת. אני מצרפת לך קישור למחשבון לחישוב ההכפלות. בתחתית העמוד תמצאי משבצות ריקות, בהן תוכלי למלא את הערכים ואת מספר הימים שעברו, ותוכלי לראות אם ההכפלה תקינה. על פניו, נראה לי שכן. אם את לא מסתדרת, כתבי כאן באיזה יום בדיוק עשית את שתי הבדיקות ואני אחשב לך. לפי תוצאת הבטא (בעיקר לפי התאריך שבו עשית את הבדיקה), אני מבינה שאת אכן בשבוע 4.5 (ארבעה מלאים וחמישה ימים) מיום המחזור האחרון, כלומר 2.5 מההפריה. בעוד שבועיים בערך, כבר תוכלי לראות גם דופק, ולכן חבל לעשות US לפני כן. יכול להיות שתוכלי לראות את שק ההריון ואת העובר כבר עכשיו (או אולי בעוד כמה ימים), אבל זה ממש מיותר וסתם מלחיץ. לגבי השאר, כבר קיבלת תשובות מלאות ומדויקות. ובכל זאת, אני רוצה להדגיש (בגלל שכתבת שזה הכי חשוב) שיש הריונות שבהם לא מרגישים שום סימני הריון, בפרט לא בשבועות כל כך מוקדמים. אל תשכחי שאם לא היית בטיפולים, אז בעצם היה נודע לך דבר ההריון רק בעוד כשבוע וחצי (אחרי שבועיים של איחור). ושיהיה בהצלחה!
ושכחתי לצרף
את המחשבון.

אבישגל

New member
בהמשך לשאלתי..לעין ה - 3

ושכחתי לצרף
את המחשבון.
בהמשך לשאלתי..לעין ה - 3
לעיןה- 3 ולבנות תודה מראש על התשובות.. אני לא מצליחה לפתוח את המחשבון. אני ייעשה קצת סדר בבלגן שעשיתי את הבטא הראשונה קיבלתי ב - 17/12 = 125 את הבטא השניה קיבלתי ב - 21/12 אתמול = 748. דיברתי עם הרופא והוא אמר לי לעשות US ארבע וחצי שבועות מיום ההחזרה, ההחזרה היתה ב - 5/12 והשאיבה ב - 2/12. אשמח אם תוכלנה לעזור לי. תודה מראש

העין ה 3

New member
אם ככה, התוצאה שלך מצויינת!

בהמשך לשאלתי..לעין ה - 3
לעיןה- 3 ולבנות תודה מראש על התשובות.. אני לא מצליחה לפתוח את המחשבון. אני ייעשה קצת סדר בבלגן שעשיתי את הבטא הראשונה קיבלתי ב - 17/12 = 125 את הבטא השניה קיבלתי ב - 21/12 אתמול = 748. דיברתי עם הרופא והוא אמר לי לעשות US ארבע וחצי שבועות מיום ההחזרה, ההחזרה היתה ב - 5/12 והשאיבה ב - 2/12. אשמח אם תוכלנה לעזור לי. תודה מראש
תתחילי להכין את עצמך לאפשרות של תאומים... קודם כל, 125 ביום ה-12 זו תוצאה גבוהה כשלעצמה. מעבר לזה, שהכפלה התרחשה אצלך כל 37.2 שעות, כשהממוצע הוא 48 שעות. תוצאה כזו יכולה לרמז על אפשרות של תאומים, אבל לא בהכרח. יש בנות שהתחילו עם תוצאה גבוהה מזו, ובכל זאת היה רק עובר אחד. מבחינת התאריכים, יוצא שתאריך וסת אחרונה (מחושב) שלך הוא 19/11/03. אז הרופא אמר בדיוק את מה שאני אמרתי - שבועיים מהיום, זה 4.5 שבועות מיום ההחזרה, כלומר - אנחנו מחכות לשמוע ממך הודעה שראית דופק ב-4-5/1/04. תנסי לפתוח את המחשבון מהסרגל הכחול שבראש העמוד, קישורים. מצד שני, את כבר לא צריכה...

ורדוש אצלי הבטא היתה 1210 ביום

תתחילי להכין את עצמך לאפשרות של תאומים... קודם כל, 125 ביום ה-12 זו תוצאה גבוהה כשלעצמה. מעבר לזה, שהכפלה התרחשה אצלך כל 37.2 שעות, כשהממוצע הוא 48 שעות. תוצאה כזו יכולה לרמז על אפשרות של תאומים, אבל לא בהכרח. יש בנות שהתחילו עם תוצאה גבוהה מזו, ובכל זאת היה רק עובר אחד. מבחינת התאריכים, יוצא שתאריך וסת אחרונה (מחושב) שלך הוא 19/11/03. אז הרופא אמר בדיוק את מה שאני אמרתי - שבועיים מהיום, זה 4.5 שבועות מיום ההחזרה, כלומר - אנחנו מחכות לשמוע ממך הודעה שראית דופק ב-4-5/1/04. תנסי לפתוח את המחשבון מהסרגל הכחול שבראש העמוד, קישורים. מצד שני, את כבר לא צריכה...
ה-14 ויש לי עובר אחד! גם אני הייתי בטוחה שבטא גבוהה זה תאומים ומה זה נלחצתי, היום אני יודעת שזה ממש לא ככה, בטא גבוהה לדעתי לא מעידה על כלום חוץ מהריון

העין ה 3

New member
כתבתי שזה לא בהכרח

ה-14 ויש לי עובר אחד! גם אני הייתי בטוחה שבטא גבוהה זה תאומים ומה זה נלחצתי, היום אני יודעת שזה ממש לא ככה, בטא גבוהה לדעתי לא מעידה על כלום חוץ מהריון
כתבתי שזה לא בהכרח
אבל התייחסתי בעיקר להכפלה הזריזה - ולא לבטא הגבוהה.

orname

New member
בהחלט לא בהכרח תאומים

בהחלט לא בהכרח תאומים
אצלי הייתה הכפלה זריזה מאוד...ועדיין עובר אחד.

אבישגל

New member
אפשר עוד שאלה בבקשה??../images/Emo9.gif

בהחלט לא בהכרח תאומים
אצלי הייתה הכפלה זריזה מאוד...ועדיין עובר אחד.
אפשר עוד שאלה בבקשה??

לעין ה- 3 ולכל הבנות שענו לי תודה רבה רבה רבה, ואני מאחלת לכולם להיות בהריון במהרה... טוב אז השמחה שלי מהולה בחששות ופחדים אני כל כך רוצה כבר לעבור את השלב שיראו דופק והכל יהיה תקין, אני פשוט לא מצליחה לישון מרוב התרגשות ופחד והלוואי והכל יהיה תקין. אז לשאלתי - האם אתן יודעות כמה עולה לעשות US ראשוני אצל רופא פרטי? (ביררתי אצל אחד הרופאים והוא מבקש 950 ש"ח (עבור התייעצות + US) האם זה בסדר? או יקר מדי?) תודה ויום טוב.

העין ה 3

New member
האם את מתכוונת לסקירה מוקדמת?

אפשר עוד שאלה בבקשה??

לעין ה- 3 ולכל הבנות שענו לי תודה רבה רבה רבה, ואני מאחלת לכולם להיות בהריון במהרה... טוב אז השמחה שלי מהולה בחששות ופחדים אני כל כך רוצה כבר לעבור את השלב שיראו דופק והכל יהיה תקין, אני פשוט לא מצליחה לישון מרוב התרגשות ופחד והלוואי והכל יהיה תקין. אז לשאלתי - האם אתן יודעות כמה עולה לעשות US ראשוני אצל רופא פרטי? (ביררתי אצל אחד הרופאים והוא מבקש 950 ש"ח (עבור התייעצות + US) האם זה בסדר? או יקר מדי?) תודה ויום טוב.
או רק לראות שק + עובר + דופק? לסקירה המחיר סביר ביותר, לאולטרסאונד רגיל זה נשמע לי יקר. מה יש להתייעץ כרגע? ולמה פרטי? יש רופאים מצויינים בקופות החולים, או שאפשר לעשות מעקב הריון שלם אצל רופא פרטי ואז התשלום הוא חודשי (אני לא יודעת כמה, אבל הרבה פחות). שיהיה בהצלחה!

אבישגל

New member
לעין ה - 3

או רק לראות שק + עובר + דופק? לסקירה המחיר סביר ביותר, לאולטרסאונד רגיל זה נשמע לי יקר. מה יש להתייעץ כרגע? ולמה פרטי? יש רופאים מצויינים בקופות החולים, או שאפשר לעשות מעקב הריון שלם אצל רופא פרטי ואז התשלום הוא חודשי (אני לא יודעת כמה, אבל הרבה פחות). שיהיה בהצלחה!
לעין ה - 3
אז זהו שאני לא ממש יודעת מה עושים ב-US הראשוני מה רואים בעצם? רציתי פרטי מכיוון שאת הפרוטוקול עשיתי אצלו באופן פרטי ומיכוון שאני עדיין עם תמיכה ובגלל שזה הריון IVF אז כולם המליצו לי ללכת בהתחלה לרופא פרטי ובהמשך לקופה שבה אני נמצאת. אז אני קצת מבולבת את האמת ודיי נשמע לי יקר - 950 ש"ח לביקור ראשוני שאני מניחה שזה רק US. אשמח לעצתך מה כדאי לעשות? ולמה בעצם אני הולכת לUS - מה רואים בUS ? מצטערת מראש על מבול השאלות. תודה

orname

New member
לדעתי לכי לרופא קופ"ח מומלץ

לעין ה - 3
אז זהו שאני לא ממש יודעת מה עושים ב-US הראשוני מה רואים בעצם? רציתי פרטי מכיוון שאת הפרוטוקול עשיתי אצלו באופן פרטי ומיכוון שאני עדיין עם תמיכה ובגלל שזה הריון IVF אז כולם המליצו לי ללכת בהתחלה לרופא פרטי ובהמשך לקופה שבה אני נמצאת. אז אני קצת מבולבת את האמת ודיי נשמע לי יקר - 950 ש"ח לביקור ראשוני שאני מניחה שזה רק US. אשמח לעצתך מה כדאי לעשות? ולמה בעצם אני הולכת לUS - מה רואים בUS ? מצטערת מראש על מבול השאלות. תודה
אני בטוחה שבפורום הורים אחרי טיפולים ישמחו (מנסיון...) כשתגידי באיזו קופה את. בכלל אני לא ממש מבינה... איפה טופלת עד היום? למיטב הבנתי את האולטרסטאונד הראשון את אמורה לעבור ביחידה בה טופלת. רק אחרי בדיקת דופק (שבועות שישי עד שמיני) את נפרדת מהמחלקה. 950 ש"ח נראה לי מחיר מטורף... זו בדיקת אולטרסאונד שלוקחת שתי דקות....

אבישגל

New member
טופלתי באסותא

אני בטוחה שבפורום הורים אחרי טיפולים ישמחו (מנסיון...) כשתגידי באיזו קופה את. בכלל אני לא ממש מבינה... איפה טופלת עד היום? למיטב הבנתי את האולטרסטאונד הראשון את אמורה לעבור ביחידה בה טופלת. רק אחרי בדיקת דופק (שבועות שישי עד שמיני) את נפרדת מהמחלקה. 950 ש"ח נראה לי מחיר מטורף... זו בדיקת אולטרסאונד שלוקחת שתי דקות....
טופלתי באסותא
ושם נאמר לי שלUS אני צריכה לבחור לי רופא פרטי.(אני במכבי). ואצלהם לא עושים את הבדיקה הזאת. (טופלתי באסותא - את הפרוטוקול עשיתי באופן פרטי - ואת השאיבה וההחזרה ציבורי). וחוץ מזה אני אהיה בשבוע 4.5 ביום בדיקת ה- US. לדעתכן זה באמת יקר? תודה

orname

New member
שלחתי לך מסר

טופלתי באסותא
ושם נאמר לי שלUS אני צריכה לבחור לי רופא פרטי.(אני במכבי). ואצלהם לא עושים את הבדיקה הזאת. (טופלתי באסותא - את הפרוטוקול עשיתי באופן פרטי - ואת השאיבה וההחזרה ציבורי). וחוץ מזה אני אהיה בשבוע 4.5 ביום בדיקת ה- US. לדעתכן זה באמת יקר? תודה
שלחתי לך מסר

העין ה 3

New member
זה נקרא שבוע 6.5

טופלתי באסותא
זה נקרא שבוע 6.5
כי סופרים מיום המחזור האחרון ולא מיום השאיבה/החזרה.

ריקי בש

New member
אסותא

טופלתי באסותא
אסותא
תראי מסר קודם שלי ותוספת: גם אני טיפלתי באסותא והגעתי לביקורים פרטיים אצל פרופ' דור והגשתי את הקבלות לקופ"ח מכבי וקיבלתי החזרים. אם את במכבי לדעתי את בהחלט זכאית להחזרים- עבור 950 ש"ח מגיע לך החזר ע"ס 600 ש"ח +- . מוקדם לעשות US בשבוע 4.5 וכנראה שבביקורך אצל הרופא יגידו לך בזמן ה- US שצריך להוסיף 4 שבועות לתאריך שאת יודעת עליו כך שזה יהיה 8.5 שבועות- שזה זמן סביר ל- US כדי שאפשר יהיה לראות את העובר ושק ההריון ולשמוע דופק. זה לא זול אבל זה מה שגובים עבור ביקורים פרטיים אצל הרופאים- גם מאסותא. רק תדאגי לקבל החזרים כי חבל מאוד אם לא- מגיע לך. בהצלחה וחדשות טובות!!!

העין ה 3

New member
ב-US הראשון רואים שק+עובר+דופק

לעין ה - 3
ב-US הראשון רואים שק+עובר+דופק
או שניים מכל דבר... וגם רואים היכן ממוקמת השליה וכו'. אני עדיין בדיעה שזה יקר מאוד. כמה הוא לוקח על ביקור רגיל? האם את מקבלת החזר? סקירה מוקדמת זו בדיקת US שנמשכת 20-30 דקות או אפילו יותר ובה רואים את כל האיברים. אבל עושים אותה רק בשבוע 13-14 בערך. את זה אפשר לעשות רק פרטי, ואין החזר מהקופה (זה מה שאני יודעת - אולי זה השתנה). זו בדיקה שחשוב לבחור בה רופא מעולה, אבל על זה כבר תוכלי לקבל עצות בפורום הריון לאחר טיפולים, כשיגיע הזמן.

ריקי בש

New member
פרטי ב- 950

לעין ה - 3
פרטי ב- 950
אני הייתי בביקור כזה פרטי אצל פרופ' דור ושילמתי 900.- ש"ח עבור ביקור ו- US אבל קיבלתי החזר מקופ"ח של חלק מהסכום (אני במכבי). לדעתי גם מביקור פרטי זכאים להחזרים אז את יכולה לשלם ולבקש קבלה ולהגיש לקופ"ח לקבלת החזרים. אני מבינה שאת מתכוונת ל- US ראשון בו בודקים שיש דופק, מודדים ומוודאים שהכל בסדר. בהצלחה ובשורות טובות. ואל תחששי. מה שצריך לקרות יקרה וצריך להיות אופטימים ולקוות שהכל אכן בסדר ולחשוב חיובי!!!!!

מצב
הנושא נעול.
למעלה