שאלות של מתחילה..

נוני54321

New member
שאלות של מתחילה..

שלום לכולם! שבוע הבא יש לי פגישת ייעוץ עם האחיות בבית חולים מאיר לivf .הבנתי שהן מסבירות את הטיפול התרופות וכו׳. האם יש שאלות שחשוב לשאול? כמו כן מתחילת שלב זה תוך כמה זמן מתבצע התהליך? שאיבת הביציות? החזרה והכל? אני עדין ברישמת המתנה לתור אצל פרופסור זיידמן והתור שלי הוא רק חודש הבא.. מתלבטת אם להמתין לזיידמן או להתחיל במאיר. תודה רבה

acka

New member
פעם ראשונה

אם יש לך פרוטוקול מהרופא וכל הבדיקות מוכנות בדרך כלל מתחילים עם הגעת המחזור.
זה מה שנקרא פרוטוקול קצר ובו בדרך כלל מזריקים במשך 5-6 ימים תרופה אחת, באים למעקב.
אם הזקיקים גדלו מוסיפים מעכב ביוץ כמו צטרוטייד ולפעמים מחליפים לתרופת סטימולציה אחרת.
אז באים בערך כל יומיים למעקב עד להוראה על האוביטרל.
&nbsp
מבחינת השאלות - אני אוהבת לשאול מה המטרה של כל תרופה, באיזה שלב בתהליך אזדקק לה ואיך מזריקים.
&nbsp
אני הייתי מתחילה במאיר ומקווה לא להגיע לתור אצל זיידמן (וזה עם כל אהבתי הגדולה אליו).

נוני54321

New member
תודה על התשובה!

מדוע לא היית ממליצה להתחיל אצל זיידמן? כמו כן אשמח להסבר מזה פרוטוקול ארוך? מה זה קצר? האם כל יום הולכים למעקב. המון תודה!

acka

New member
המשך

אין בעיה להתחיל אצל זיידמן, אבל לדעתי הפרוטוקול הראשון שני די דומה בכל מקום, לכן אין מניעה להתחיל במאיר ולראות איך הולך ואם לא ילך להמשיך אצלו.
פרוטוקול ארוך הוא פרוטוקול שמתחילים בין מיד לכשבוע אחרי הביוץ. בהתחלה נוטלים מדכא כלשהו וכשמגיע המחזור מתחילים עם סטימולטור.
ייש נשים שזה הרבה יותר יעיל אצלן ויש להפך.
בדרך כל המעקב הוא פעם ביומיים

למעלה