שאלות של מתחילה

In Limbo

New member
שאלות של מתחילה

היי לכם,

לאחרונה התחדשתי במכונת תפירה ואני מאוד שמחה, תמיד רציתי מכונת תפירה כבר בתור ילדה!
אז אחרי שההתלהבות של לבהות במכונה וללטף אותה כאילו זו בתי האובדת, יש לי כמה שאלות של מתחילה:

- אני סטודנטית לעיצוב תעשייתי והמכונה נקנתה במטרה לתפור 'בדים' שהם לא באמת בדים, כמו לדוגמא יריעות פוליאתילן מוקצף ('סול') או יריעות של סיליקון דקיק (בדומה לכיסויים של אייפד או אייפון, הדקיקים כמעט שקופים ולא העבים הפלסטיים יותר).
האם שימוש בחומרים שכאלה יהרוס את המכונה?... יש לציין שקניתי רגלית טפלון שאמורה למנוע את החיכוך ולהפוך את התפירה לחופשית יותר עם חומרים כאלה.

- האם לתפירה של רוכסנים נסתרים או רגילים אני צריכה רגלית מיוחדת?

מדובר במכונת תפירה חדשה של SINGER דגם 2263.
בנתיים תפרתי איתה תיקונים קלים של ג'ינס (גם בחלקים עבים כמו ליד הכיסים), כותנה פשוטה וגם יריעות פוליאסטר וניילון - צלחה את כולם כמו גדולה!

תודה

שש שבע

New member
למכונה שלך צריכה להיות רגלית לרוכסן רגיל

אפשר איתה אחרי אימון אימון, לתפור גם נסתר,
אפשר לקנות חדשה לנסתר, בכמה עשרות שקלים

In Limbo

New member
תודה לך

יש לך נסיון עם תפירת חומרים שאינם בדים סטנדרטיים?

In Limbo

New member
שואלת שוב

האם חומרים שאינם בד 'רגיל' (למשל יריעות סול או סיליקון דקיק) יכולים להרוס את המכונה?
האם רגלית טפלון תעזור בתפירת חומרים כאלה?

יהודיתwi

New member
דווקא אריגים מאמצים את המכונה הרבה יותר

אריג מאוד כבד וצפוף, אם תתפרי כמה שכבות שלו, תעבדי קשה (נניח ג'ינס). המחט צריכה לחדור דרך מיליון שכבות בעצם, בגלל האריגה.
יריעות סול ושאר פלסטיקים ("דמויי עור") הם ממש עבודה קלה למכונה, היא לא מתאמצת להיכנס אליהם.

הבעיה שלהם היא שהחומר נדבק לרגלית והיא מזיזה אותו פיקטיבית.
כלומר עושה כאילו. מעשית החומר לא זז.
רגל טפלון אמורה לפתור את הבעיה הזו - החומר לא נדבק אליה והתפירה יכולה להיות רגילה.

בעיה נוספת שנתקלתי בה היא שהחוט לא נתפס בחוט התחתון, אבל כשניסיתי להשתמש ברגל הולכת גם זה נפתר (לא הייתה לי רגל טפלון, פעל דווקא די נחמד)

dm26

New member
למי יש גיזרה לחולצת בסיס (לייקרה) לילדה בת 7

היי,
אני צריכה גיזרה לילדה בת 7 (מידה 8-10) לחולצת בסיס שהשרוולים יהיו צמודים (לא מאד!) וחשוב לי לא רחבים מדי או שמלת בסיס עד הברך. שישב עליה כמו חולצת טריקו פשוטה שקונים בפוקס וכד' לא צמוד מדי ולא רחב מדי.
זה דחוף לי!!!! אני צריכה מחר על הבוקר לתפור לבת שלי בגד ואין לי גיזרה.
לומדת תדמיתנות אבל עדיין בחצאיות. לא הגענו לחולצות/שמלות...

בתודה מראש לעוזרות!!!!

dm26

New member
ניסיתי והסתבכתי בגלל השרוול...

חייבת גיזרה מדוייקת.

למעלה