שאלות של מתחילה...

שאלות של מתחילה...

שלום, אומנם זו הלידה השניה שלי, בראשון שלי לא הצלחתי להניק והוא ניזון מתמ"ל ועכשיו אצל הבת, בת שלושה שבועות, זה די מצליח לה, לנו...
אבל עדיין יש לי מס' שאלות, אז ככה:
1. בצד השמאלי שלי יש הרבה יותר חלב והמציצות יותר טובות יחסית לצד הימני ואני מרגישה שמהצד הימני היא לא אוכלת כמות מספקת, וכך זה גם שאני שואבת הרבה יותר מתמלא לי מהצד השמאלי, מדוע והאם זה תקין?
2. כאבי תופת בפטמות בתחילת כל מציצה שלה שאח"כ נרגעים... אבל גם אחרי הנקה הפטמות שלי נעשות רגישות נורא למגע וכל דבר שנוגע בהם, אפילו בטעות, כואב, ככה זה צריך להיות?
3. בשאיבות שלי, הכי הרבה יוצא לי 80 cc ואני לא מצליחה לשאוב כמה פעמים ביום, רק פעם אחת יוצא לי כמות כזו וזהו, זה נורמלי?
4. זמני הנקה... לפעמים אני מוצאת את עצמי מניקה כל שעתיים ולפעמים גם אחרי שעה היא צורחת ואני מניקה, איך אפשר להבדיל בין כאבי גזים לרעב?

יש לציין שהפטמות שלי קטנות ואני מניקה עם פטמת סיליקון.

תודה מראש וסליחה על האורך...

yoolapin

New member
תשובות

1. אף אחד מאתנו לא סימטרי. גם אם יש הבדל בין הצדדים, הניחי לה להתחיל בכל הנקה מצד אחר והציעי לה את הצד השני כשתמצה אותו. כך תשמרי על מלא הפוטנציאל של הצד החלש יותר ועם זאת ביתך תקבל כמה שהיא צריכה.
2. כאבים בפטמות יכולים לנבוע מסיבות שונות - האם הן פצועות? האם הן יוצאות מעוכות? לגבי הכאב הראשוני את יכולה לעסות את השד מעט לפני שאת מחברת אותה כדי שהחלב יתחיל לזרום כמה שיותר מהר. לרב זה קשור לתנוחה והצמדה - האם קיבלת הדרכה בנושא מיועצת הנקה?
3.את שואבת אחרי מס' הנקות בגלל הנקה עם פטמת סיליקון?. האם היא יונקת הנקה מלאה? או שאת משלבת הנקה עם חלב שאוב בבקבוק? אם כן מה סדר הדברים. האם מעורב בזה גם תמ"ל?
4. תינוקות יונקים מסבירים באופן מאוד ברור שהם מעוניינים לינוק. הניחי אותה על בית החזה שלך וחכי להסבר - אם תחפש, תנקר, תפתח את פיה, תזיז את ראשה מצד לצד ותנסה להסיט את גופה לעבר השד, אין ספק שהיא מעוניינת לינוק. בגילה היא בהחלט עשויה לרצות לינוק גם אחרי שעה ואף פחות מזה. ההנקה לא מספקת לה מזון בלבד, יש עוד פונקציות חשובות שהיא ממלאת עבורה. לכן, הכי נכון להניק אותה לפי דרישה. אם דפוס היציאות שלה מתאים לגילה (לפחות 3-4 חיתולי קקי, 6 פיפי), היא רגועה בין ההנקות ועולה במשקל בהתאם לעקומה אין סיבה לדאגה. לעומת זאת, אם היא מראה תסכול בזמן ההנקה, יציאות לא מספקות, לא רגועה בין ההנקות ותוך כדי ונראה שהיא רעבה, ראוי לפגוש יועצת ולבדוק מה קורה שם.
בסביבות גיל חודש כמות החלב שתינוק יונק בארוחה מתקבעת על 80-150CC והריכוז התזונתי בחלב משתנה. כך ש-80CC זו כמות מתאימה, תלוי מתי שאבת, כמה זמן אחרי הנקה או שאיבה וכמה את מניקה ביממה.

תודה רבה על התגובה, מנסה לענות....

1. הבנתי תודה רבה.
2. לא נראה לי שהן פצועות... אני לא רואה דם או פצעים, בפעמים הספורות שהנקתי אותה בלי פטמת סיליקון (שזו עבודה קשה מאד עבורי) הן יצאו מעוכות... עכשיו שאני רק עם פטמת סיליקון הן לא יוצאות מעוכות...
קיבלתי עזרה מיועצות הנקה שהייתי בבית חולים... יותר מזה לא.
3. אני שואבת כי אני רוצה שיהיה לי חלב שאוב במקרר למקרה הצורך... בינתיים אני לא כ"כ מצליחה להתמיד.. ואין לי גם זמנים מדוייקים... אני באמת לא מבינה בזה, אשמח לעזרה ופירוט בנושא שאיבות (זמנים של שאיבות, אם אני מניקה סמוך להנקה אז לא יצא לה כמות מספקת בהנקה???)
לגבי השאלה אם היא רק יונקת או גם אוכלת חלב שאוב במקבוק אז לרוב יונקת ואולי פעמיים אכלה חלב שאוב מבקבוק.... כשנגמר ולא הייתי בבית אז קיבלה תוספת של תמ"ל... שאת זה אני הכי לא אוהבת לתת ומנסה כמה שפחות ואפילו בכלל לא, ולכן אני מתעקשת לשאוב לשעות הצורך, אך ללא הצלחה מירבית.
4. ששקלתי אותה בטיפת חלב כשבועיים אחרי הלידה היא עלתה יפה... היא עושה פיפי כמו שצריך, קקי קצת יותר קשה לה... היא מתאמצת מאד ואחרי התאמצות עושה המון המון, לפעמים יוצא לה פעם ביום ולפעמים אפילו יומיים שלושה לא עושה...
אני באמת צריכה לשקול אותה שוב כדי לראות אם הכל תקין...

מקווה שהובנתי...
ושוב תודה על התשובות המפורטות..

yoolapin

New member
הנקה עם פטמת סיליקון

2. הנקה עם פטמת הסיליקון פתרה לכן את האתגרים שעלו בהתחלה, עכשיו הגיע הזמן לפגוש יועצת הנקה ולבחון את המצב מחדש. אמנם אפשר להניק עם פטמת סיליקון לאורך כל ההנקה, אך כמו שציינת זה מקשה עלייך. בנוסף לקושי, יש להזהר ממיעוט חלב בהמשך ואת אכן עושה את זה בשילוב השאיבות. כדאי לשמור על כ-3 שאיבות ביממה לאחר ההנקה כדי להבטיח שהנקה עם סיליקון לא תפגע באספקת החלב.
3. עדיף לשאוב אחרי ההנקה ליתר ביטחון, או לפחות לא ממש לפניה. אם כי, המפעל הזה לא מפסיק לייצר, וככל שאת מרוקנת את המחסנים הם מתמלאים יותר ביעילות. שאבי צד אחד עד שנחלש/נפסק הזרם ועברי לצד שני. אם יש צורך את יכולה לשאוב את שני הצדדים שוב לפי אותו עיקרון.
4. עד גיל חודש אנחנו מצפים מתינוק לפחות ל3-4 חיתולי קקי + 6 חיתולי פיפי ליממה. בסביבות גיל חודש דפוס היציאות משתנה. האם היא רגועה בין ההנקות? סובלת מקוליק?

לסיכום,
נשמע לי שלא ממש הולך לכן חלק ולכן אני חושבת שכדאי לפגוש יועצת הנקה שתעשה לכן קצת סדר ואולי תסייע לכן להגיע להנקה נוחה יותר.
נשמח לעדכונים,
בהצלחה,

היא סובלת מאד מגזים... אכן

לרוב היא לא רגועה בין ההנקות....
ויש מצב שברוב הפעמים שאני מניקה אותה שוב מיד אחרי ההנקה זה לא בגלל שהיא רעבה אלא בגלל שהיא צורחת מגזים, צרחות בלתי נסבלות וכשאני מצמידה אותה לחזה היא נרגעת.... אני לא יודעת אם זה טוב לעשות ככה.
אבל באמת נראה לי שאני צריכה לפגוש יועצת הנקה...
האמת שאני בכלל לא יודעת למי צריך לפנות בשביל לקבל יועצת הנקה...
ושוב תודה רבה לך....

yoolapin

New member
המשך..

חשוב לאפשר לה הנקה לפי דרישה.
הנקה היא לא רק אוכל, יש עוד פונקציות רבות וחשובות היא ממלאת עבורה. בין היתר המציצה על השד מפעילה את מערכת העיכול ומסייעת לה לשחרר מיצי קיבה, ביציאות ובקוליק. אם היא מעוניינת לינוק, תני לה.
אם היא לא, היא יודעת לסרב. היא תסיט את ראשה מהשד, תקשית את הגב ותדחוף אותך עם הידיים.

אני חושבת שזה רעיון מצוין לפגוש יועצת בהקדם.

למעלה