שאלות של מתחילה

שאלות של מתחילה

שלום לכולם, אני עוקבת אחריכם מזה זמן מה, והחלטתי באופן פורמלי שזה התחביב החדש שאני רוצה לפתח
חוצמזה, בשבוע שעבר הרכבתי עם האחיינית שלי (בת 9!!) פאזל של 500 חלקים, וגליתי שאני מאד נהינת מזה, וגם עושה את זה לא רע. אז הבוקר השקעתי וקניתי פאזל של 1000 (של Ravensburger), אני מקווה שמספר חלקים כזה זו לא קפיצה מעל הפופיק (בשביל התחלה), אבל החלטתי שאני לא ממהרת וגם בחרתי תמונה צבעונית ויחסית קלה (לפי עצות מהפורום – תודה). בכל מקרה, יש לי מספר שאלות על משטח ההרכבה – יש לי לוח קאפה (Kappa) – נראה לי שמאד נוח להרכיב עליו, אבל אני צריכה חיזוקים... או במילים אחרות – עדיף חומר אחר? (עץ, למשל?) לגבי גודל המשטח – גודל הפאזל הוא 70X50 וגודל המשטח הוא 80X65 זה בסדר, או שצריך פלטה גדולה יותר? ושאלה אחרונה – כרגע לא נראה לי שארצה לשמור את הפאזל מורכב (אני לא כ"כ אוהבת פאזלים תלויים כתמונה), אבל במידה ובמהלך ההרכבה אני ממש אקשר אליו - האם תהיה בעיה להדביק ולשמור אח"כ. במילים אחרות – האם צריך להיערך לפני ובמהלך ההרכבה, אם רוצים לשמור את הפאזל אח"כ. סליחה על המגילה ותודה לכולם

פ א ז ל

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קאפה היא מצויינת להרכבת פאזלים לא תריך הכנה מיוחדת לפני הרכבה... אם ימצא חן בעיניך תמיד תוכלי להדביק אח"כ איזה פאזל קנית?

סקרמנטה

New member
../images/Emo245.gif

ברוכה הבאה
תתחדשי על הפאזל! נשמח אם תצרפי צילום שלו או קישור אליו מאחד האתרים. לגבי משטח ההרכבה: אני (ונראה לי הרוב כאן) מרכיבה על קרטון ביצוע, וגודל כזה הוא בהחלט מספק להרכבת פאזל כזה, אבל אין לי מושג אם זה מספיק למסגור. ואגב, בת 9 יכולה כבר בד"כ בעצמה להרכיב 500 חלקים... אצלנו אחייניתי בת ה-4 מצטרפת אליי לפעמים, והיא מרכיבה בעצמה פרטים שלמים מתוך הפאזל. אבל זה לא אומר שכל בת 4 יכולה

סקרמנטה

New member
נוף משגע!

אחחח.... אילו הייתי גרה בבית כזה
הפאזל יפהפה, אמנם לא הכי הכי מתאים למתחילים, אבל מכיון שכבר התנסית ולא רק שהצלחת מהר אלא את גם נהנית אז סביר להניח שגם עם הפאזל הזה תתמודדי בקלות. הייתי רק מציעה לך לא להתעצל במיונים, כי הם "סוד" השיטה. תתחדשי ותיהני!

אישה 31

New member
ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

על הגודל תלוי במספר החלקים את מתחיל מ1000 אז זה בסדר עשיתי פעם 3000 ותפס לי המון מקום. כבר ענו לך על השאלות, אבל אני רוצה לתת לך נקודת מבט שונה לגבי מסגור יש לי כמה וכמה פאזלים שמודבקים וממוסגרים ותלויים בבית ועשיתי את זה כי התחביב לנו דיי יקר. אז למה כבר לא למסגר את התמונה.

123נעמי

New member
ברוכה הבאה

ברוכה המצטרפת אלינו ואל התחביב המיוחד שלנו לוח קאפה מצויין אבל מספיק קרטון ביצוע שהוא זול יותר לוח עץ - מיותר לא תהיה לך בעיה להדביק את הפאזל בסוף שיהיה בהצלחה עם הפאזל נשמח לשמוע ממך

למעלה