שאלות של ירוקה בת 26

tully

New member
שאלות של ירוקה בת 26

אני כבר בערך חודש לוקחת ריטאלין על סוגיו וקשה לי מאוד להחליט מה ההשפעה שלו עלי. היא לא מצויינת ולכן לא ברור לי מהם הקריטריונים להחליט אם זה הטיפול התרופתי עבורי 1. איך הרגשתם כשהבנתם שהריטאלין עובד עליכם? (כן אני יודעת שזה תלוי בלקויות ובקשיים הספציפיים שלי) 2. מה האלטרנטיבה אם ריטאלין לא עובד? כרגע יש השפעה מסויימת חיובית, אבל לטעמי לא מספיקה ולכן המחשבות. אם האופציה היא לאחת התרופות שלא משווקות בארץ, אז כרגע זה ידחה מטעמים כלכליים, ואז אני אשאר עם הריטאלין והשפעתו החלקית.

zivadina

New member
איך הבנתי שהריטלין משפיע עלי?

הרבה שנים חשבתי שהוא לא עוזר לי, ולכן כמעט ולא לקחתי. השנה נכנסה לעבוד אתי בעלת העסק וראתה אותי יום אחד עם ריטלין (אחרי שהייתה לי טעות של 220 ש"ח בקופה...). מאז היא נדנדה לי כל יום שאקח. היא טוענת שעם ריטלין אני יותר מרוכזת ויותר זריזה. באופן כללי, השינוי עם ריטלין לא חייב להיות דרמטי, אלא צריך להתבטא בכך שאת פועלת יותר ביעילות. ההגדרה של הפרעת קשב היא "קושי להתמיד במשימה משעממת, חדגונית ופאסיבית". תבחרי לך משימה שעונה על ההגדרה הזאת (סידור הארון? נקיון בבית? קריאת חומר עיוני?) ותראי איך את מבצעת אותו עם ריטלין.

tully

New member
תודה

ניסיתי. בשלושה חודשים האחרונות כתבתי 2 עבודות סמינריוניות. אחת לקחה לי חודשיים והשנייה שבועיים (למרות שבשנייה אני קצת יותר שוחה בחומר) כך שאין ספק שיש השפעה טובה אבל אני תוהה אם היא מספיק טובה... אשמחלעוד תשובות וגם למידע על אלטרנטיבות לריטאלין (תרופתיות קונבנציונאליות בלבד)

sharon84

New member
שאלה: "קושי להתמיד במשימה משעממת,חד

זה נכון גם לגבי "מופרעי" קשב ללא היפראקטיביות??

zivadina

New member
הפרעת קשב ללא היפר (ADD):

יש לנו גולשת שהיא ובנה הגדול הם ADD. לטענתה, הריטלין מעורר אותם מן ה"ישנוניות" שלהם ועוזר להם מאוד לתפקד. הנה הודעה לדוגמה שלה:

אבן החן

New member
גם אחד הבנים שלי ADD

והמורה מדווחת שעם ריטאלין הוא מצליח תמיד לסיים את כל המשימות שלו ביעילות כאשר ללא ריטאלין הוא עובד לאט או לא עובד בכלל.

למעלה