אהלן !
אני אנסה לענות בלי ספויילרים :
קודם כל, לעברית תורגמו רק הספרים הראשונים (אני חושבת ה- 3 ראשונים) כשסה"כ יש 6 ספרים, והשביעי צריך לצאת עוד כמה חודשים.
העונה הראשונה של סדרת הטלוויזיה מבוססת בכלליות על הספר הראשון- ומשם הספרים והסדרה מתפצלים לגמרי (כלומר אין שום קשר לעלילה של שאר הספרים והסדרה, לא דומה בכלל מבחינת "הרעים", ההתפתחויות של הדמויות, וכו').
דקסטר של הספרים נשאר כמו דקסטר של עונה 1 - כשהפורמט של הטלוויזיה מפתח אותו לכיוונים אנושיים יותר. דקסטר של הספרים הוא הרבה יותר ציני, מרושע, מאוד בטוח בעצמו- ולא רוצה להיות כמו כולם (שזה כיף גדול!).
אני התחלתי לקרוא (ולשמוע- ספרי אודיו) את הספרים כשהייתה הפסקה (או שעשיתי הפסקה בצפייה) בין העונות הראשונות של דקסטר, ככה שההתפצלות לא הפריעה לי.
אם הייתי מתחילה עכשיו את הספרים (אחרי עונה 7 בטלוויזיה) אולי ההבדלים בין הדקסטרים ושאר הדמויות היו מפריעים לי.
קחי בחשבון שאם תתחילי אם סדרת הטלוויזיה את תתקראי את הספרים ותדמייני את מייקל סי הול..... אם תתחילי עם הספרים את תגבשי לך דמות משל עצמך.
נ.ב- פורסם לפני כמה חודשים שקומיקס שיכתב ע"י ג'ף לינדסי אמור לצאת בהוצאת מארוול, למרות שלא הייתי מרוצה מהעיצוב הגראפי של דקסטר (הוא אמור להראות נאה, ו"תמים" ואילו דקסטר של מארוול נראה פיזית די גוץ, רשע, וממש לא נאה...).