שאלות של טירונים

segev018

New member
שאלות של טירונים

אני עדיין בתחילת הדרך, בחיפוש אחר הכל בכל מכל: פרטים על נספים בשואה ועל נופלים במערכות ישראל, מידע על הקהילות, רישום ותעוד לידות, מוות, שילוחים ...טרם בחרתי במה להתמקד. בעקבות השיטוטים ברשת,מספר שאלות: -ב"אנציקלופדית הקהילות" מצאתי: ...עד תחילת 1940 הוחרמו כל בתי העסק של היהודים. ב-29 באפריל 1940 הוקם בוולודווה יודנרט של 12 חברים, ובראשו י' זומר. עוד הוקם שירות סדר יהודי של 60 איש... האם יש רישומים של בתי העסק האלה? של חברי היודנרט? -שמעתי פעם שיש ארכיון של אושוויץ, וניתן לאתר בו שמות של הניספים. היכן ניתן למצאו? האם ניתן להגיע לרישומים של כל המחנות? ואחרון: אני מבלה כ-3 שעות ביום (יותר נכון, בשעות הקטנות של הלילה...) בתיור המרתק ברשת בחיפוש אחר מידע, ובכל זאת נחוצה לי עזרה. תודה מראש!

ilanab56

New member
2 קישורים

לשגב שלום, נראה שכדאי שתשוטט קודם בכל רחבי הפורום, ותעיין בכל הקישורים המומלצים. יש מה לקרא כאן כולל הנחיה איך לשאול שאלות בפורום. אני מנסה לצרף כאן 2 קישורים: אתר מחנה אושוויץ אתר המחנות הנשכחים בהצלחה בהמשך הדרך, אילנה

עב

New member
בקשר לאתר אושוויץ

שלחתי לשם שאלות כמה פעמים וקיבלתי תשובות מנומקות בפרק זמן סביר. עם זאת יש לקחת בחשבון שחלק ניכר מהמסמכים הושמדו על ידי הגרמנים בנסיגה כדי לטשטש את הראיות. לכן אם לא מוצאים דבר, אין זו הוכחה שיקירך לא הגיעו לגיהנום הזה. פעם שלחתי שאלה בקשר למספר אסיר של קרובת משפחה וקיבלתי תשובה שכל מה שידוע להם הוא שמדובר באישה ובאיזה מחנה לווין שהתה ומתי בדיוק שולחה לשם וכו'. משום מה שמה נעלם! בכל מקרה, כדאי למצות את אפשרויות החיפוש.

למעלה