שאלות של טירון

סייפיי

New member
שאלות של טירון

שלום לכולם, אין לי שום רקע בנושא ולכן אשמח לתשובות ומידע. למיטב הבנתי, קופות גמל הן גופים המנהלים ומשקיעים כספים של עמיתים (לקוחות) באפיקים שונים (מניות/אג"ח/מט"ח) ויחסית סולידיים , וגובים עבור שירותיהם דמי ניהול. עד כאן זה די דומה לקרן נאמנות, אבל הבנתי שההבדלים המהותיים הם במיסוי ובנזילות, כלומר- על רווחים שהושגו תודות להשקעה בקופת גמל לא חל מס רווח הון, אך הכסף נזיל הרבה פחות (כעבור כמה שנים). בנוסף, לאחר הרפורמה ב2006, כל סכום שיושקע כיום אפשר יהיה למשוך רק לאחר גיל 60, ואם רוצים לשחרר אותו לפני, יש לשלם מס של 35% על הרווחים. האם עד כאן אני צודק? הלאה, נניח וברצוני לבחור קופת גמל. ישנה השוואה של התשואות ודמי הניהול, (אני השתמשתי באתר הזה) אני רוצה להיות בטוח שאני מבין את המשמעויות של המספרים. תשואה של 223% בחמש שנים אומרת שעל כל 100 שקלים שהשקעתי בשנה הראשונה יהיו לי 223 שקלים בסוף השנה החמישית, נכון? האם מישהו יוכל להסביר את המושגים: "שארפ, תשואה חציונית לענף", ו "שארפ, ריבית חסרת סיכוי"? בקשר לדמי הניהול, הבנתי שהם נגבים בכל חודש באחוזים מכלל הסכום שהשקעתי בקופה, כלומר, אם דמי הניהול הם 1%, ז"א שעל 100 שקל שהשקעתי יירד שקל אחד בחודש? ואם ככה, האם התשואה המפורסמת באתר כוללת בתוכה את דמי הניהול? כלומר, אם התשואה ב5 השנים האחרונות היתה 200%, ודמי הניהול היו 1% ב5 שנים יש 60 חודשים, כלומר אם השקעתי 100 שקלים בהתחלה יהיו לי לאחר 5 שנים 200-60=140 או פשוט 200 שקלים? אני שואל, כי זה מאפשר להשוות בין קופות שונות בצורה טובה יותר. תודה מראש לעונים.

תשובה

שלום רב, מס רווחי הון- מס על רוחי הון חל החל מינואר 2003 ועד דצמבר 2007 (וועדת רבינוביץ). נזילות- כל כסף שהופקד בקופה במעמד עצמאי החל מינואר 2006 יהיה נזיל בגיל 60 ולפחות 5 שנים, במידה ומתבצעת משיכה שלא כדין , ישולם מס של 35%. דמי ניהול- בד"כ מדובר על דמי ניהול שנתיים כך שעל כל 100 ש"ח יירד לך שקל אחד בכל שנה בהנחה ואתה משלם 1%. אני מציע שתיוועץ ביועץ לפני קבלת החלטה, כמו כן אין לפרסם בפורום קישורים לאתרים של יצרנים. בהצלחה!

סייפיי

New member
אין לי איך להיפגש עם יועץ

(אני חי בחו"ל) ואין לי כל כך צורך כרגע, האמת. אני סתם מתעניין בנושא.

ellimalki

New member
להלן תשובות לחלק משאלותיך

סייפיי שלום להלן התשובות שנוגעות לבחירת קופות גמל. תשואה של 223%: תשואה של 100% פירושה הכפלת הכסף - קרי 100 ש"ח הופך ל- 200 ש"ח. תשואה של 223% פירושה שכל 100 ש"ח הופך ל- 323 ש"ח (תחלק את התשואה באחוזים ב- 100 ותוסיף 1). מדד שארפ: מדד שבודק את תוספת התשואה ליחידת סיכון (הסיכון נמדד באמצעות סטיית התקן של התשואה). המדד מחושב באמצעות הנוסחה הבאה: מדד שארפ = (תשואת הקופה/קרן - תשואה חסרת סיכון) / סטיית התקן של הקופה/קרן. שארפ ריבית חסרת סיכון משתמש בתשואה חסרת סיכון בד"כ של מק"מ (אג"ח קצר טווח של בנק ישראל). שארפ תשואה חציונית בענף פירושו שבמקום ריבית חסרת סיכון משתמשים בתשואה החציונית בענף. במקרה זה, על מנת לחשב את המדד נכון צריך גם לחשב את סטיית התקן של ההפרש בין תשואת הקרן לתשואה החציונות בענף. לדעתי המדד הראשון עדיף. דמי ניהול: הם במונחים שנתיים כלומר אם כתוב למשל 1.2%, אתה משלם כל חודש 0.1%. ההסברים לקוחים מהאתר הבא שתוכל להעזר בו גם על מנת לבחור קופת גמל.

למעלה