שאלות של חולדות

גן חיות

New member
שאלות של חולדות

שאלה שאני מעתיקה מפורום אחר. מבקשת התייחסותכם. נושא : בעיה מוסרית קשה מאוד תאריך : 16/11/06 21:50 מחבר/ת : הגמוניה אני אוהב בעלי חיים. פשוט כך. במפעל שלנו יש עכברים (למעשה חולדות) שבאות ממפעל מזון שנמצא לידינו, כל בוקר אני מוצא צואת עכברים ושתן על השולחן וכו'. זה כמובן מגעיל ומסוכן (מחלות וכו'). כמובן שהוחלט לחסלם וחשבנו מה לעשות ונבחרה מלכודת רשת ואז להטביע את החולדה. את תפקיד המוציא לפועל נתנו לי, אולם יש לי בעיה ממש לעשות את זה ואני מכריח את עצמי כל פעם מחדש לבצע את ההמתה. אני ממש סובל בכל פעם מחדש, אני לא יכול לראות את המוות קורה ופשוט נמלט על נפשי, לפעמים על סף דמעות. אני מבין טוב את הסכנות שבהשארת חיות אלו באזור, ולכן משכנע את עצמי מחדש כל פעם אבל סובל מרגשי אשמה רבים. מה עושים?

2 בעיות

בנוגע לפתרון בעית החולדות - זה ממש לא פשוט, אבל אני לא חושב שבדרך זו הבעיה תפתר. לגבי דרך ההתמודדות שלכם עם זה - היא מזעזעת בעיני. אופציה שאני יכול להציע לך במקום היא לאחר הלכידה פשוט לשחרר את החולדה במקום מרוחק.

for no one

New member
אבל למה הם לא מזמינים מדביר מקצועי?

אופציה אחרת היא להחזיק חתולים בחצר המפעל. בד"כ עכברים מספיק חכמים לא להתקרב לאזור שיש בו חתולים, ואלה שיהיו טיפשים מספיק וכן יתקרבו - החתולים כבר יטפלו בהם. והחתולים יהרגו את העברים בצורה הרבה יותר הומנית. כמובן שיש לדאוג לעקר ולסרס את החתולים כדי לא ליצור פיצוץ אוכלוסין

את לא בכיוון...

מדביר מקצועי - זה אומר פיזור רעל עכברים. זה לא דבר סימפטי, ואם אפשר להמנע מזה - מה טוב. לא תמיד זה פותר את הבעיה, והמוות מזה הוא מדימומים - לא הומני במיוחד. חתולים - על עכברים הם בד"כ יכולים אבל על חולדות לרוב לא. להגיד שמה שהם עושים זה הומני - זה רק אם לא ראית את זה מתבצע מעולם. מבחינת החתול יש משחק חדש בבית, עד שהוא מפסיק לזוז וזה נהיה פחות מעניין (וזה יכול לקחת שעות). ומקום שזו הגישה בו קשה לי להאמין שיהיה שם יחס הגיוני לחתולי חצר כאלה.

for no one

New member
אבל למות בטביעה זה יותר טוב?

ותיארתי לעצמי שהם לא ירצו להחזיק שם חתולים, אבל חשבתי ששווה להעלות את הרעיון. ודרך אגב לגבי חולדות - חתולי החצר שלי הם שבעים, מפונקים ועדיני נפש. זה לא מפריע להם לחסל עכברים וגם חולדות לא קטנות. מנסיון של הרבה מאוד חברים שגרים בבתים פרטיים - ברגע שהם הביאו חתולים לגינה העכברים והחולדות כמעט ולא מתקרבים לבית. עצם זה שיש שם חתול זה הרתעה מספיקה

כתבתי שזה מזעזע

ובגלל זה המלצתי לשחרר במקום רחוק. אני מכיר את הנושא אישית כי עברתי בעיה כזאת אצלי בבית (ויש לי שני ציידים רציניים כאן). מהחולדות הם מפחדים (האמת היא שמי שצד חולדות אצלי זה דווקא הכלב..) לגבי מה יותר טוב (או פחות גרוע) - זה כבר עניין סובייקטיבי. אולי מדביר זה באמת פתרון יותר נכון, אני פשוט מאד לא אוהב את זה אישית.

למעלה