שאלות של חדשה

Spear55

New member
שאלות של חדשה

שלום, אני ובת זוגי חושבות על לעזוב את הארץ לקנדה. מן הסתם זה מעלה הרבה תהיות ודאגות, הדאגה העקרית היא שכר .... ושאלתי, מה מצב תעשיית ההיי-טק בקנדה ? האם יש דרך לחפש עבודה מהארץ (ע"מ להגיע כשכבר יש אופציות\עבודה) ? המון תודה

ofneiarim

New member
מחפשים כאן עובדי בנין רבים

(בנאים)-בגלל שהוחלט להגדיל את מכסת המהגרים לשנה כנראה שהמספר ילך ויגדל כי כולם צריכים לישון בבית איזשהו. יש גם היי טק,

יש דרך לחפש

אין כ"כ דרך למצוא, אלא אם כן את מקושרת ברמה האישית. תחשבי בעצמך: לא חסר כאן עובדים, למה שמישהו יקח עובד שלא נמצא בקנדה, לא ברור מתי, אם בכלל הוא יקבל ויזה, והוא לא כ"כ זמין לראיון.

תשלחי קורות חיים מהארץ כמה שבועות

לפני ההגעה ותתני כתובת קנדית. מצה ההיי טק אינו מזהיר אך אינו רע כמו ב2002.

silvergirl1

New member
../images/Emo140.gifתודה לכולם על התגובות...

אני בהחלט אנסה להתייעץ עם אדם מקצועי אך לא בהכרח שאשתמש בשרותיו. אנחנו אכן רוצים לעבוד במקצוע הזה ולא במקצוע "ליד" הבנו שהקנדים דקדקנים בפרטים ו"מרובעים" אך זה אינו מהווה מכשול. כיצד אפשר להגיע למודעות דרושים של קנדה? אם אכן מדובר בין 3 חודשים לשנה וחצי זה מעולה גם שנתיים זה טוב בינתיים אנחנו פה צוברים ותק ונסיון בעבודות. שוב תודה רבה לכולם ושיהיה חג שמח ושנה טובה.

אבא גאה

New member
היי חשבתן על הגירה?

גשו לשגרירות קחו את חוברת ההסברה ותראו אם אתן זכאיות להגר אז תוכלו לעבור בכל מה שתרצו.

silvergirl1

New member
שאלה בנושא ההגירה../images/Emo53.gif

אני ובעלי שתינו בעלי מקצועות, אני חשבת שכר והוא טבח בדרך להיות שף אין לנו אף אחד בקנדה וברצונינו להגר לשם באופן מסודר. מה הסיכויים שלנו? אשמח לקבל המלצות על עורך דין טוב לענייני הגירה. כמה זמן בערך לוקח תהליך ההגירה? כמה זמן לוקח (במידה והכל מסתדר) לקבל אזרחות קנדית?? איפה מומלץ לגור בקנדה(לדוברי אנגלית לא צרפתית) תודה מראש לכל מידע מכם

המלצה על עו"ד

הוא לא עו"ד, הוא מאכער, אבל טוב יותר מכל עו"ד (נפלתי עם עורכת דין עם תעודות והכל שלא ידעה כלום מהחיים שלה). שמו יגאל מסוכנות CNIMMIGRATION. http://www.cnimmigration.com/english/index.html על פגישה ראשונה הוא לא לוקח כסף (לוודא כשקובעים פגישה, אולי דברים השתנו מאז שהייתי אצלו). אני יצאתי ממנו מאוד-מאוד-מאוד מרוצה. בקשר לשאר השאלות: 1) סיכויי ההגירה - עשי זאת בעצמך בעזרת השאלון להערכת סיכויים באתר ההגירה http://www.cic.gc.ca/english/skilled/assess/index.html . יש עוד מסלולי הגירה שמוסברים באותו אתר. תנברי קצת. 2) משך התהליך - במסלול הפדראלי לוקח לפי העדויות בפורום בין 3 חודשים לשנה וחצי מיום הגשת הטפסים (לא כולל זמן שאת מקדישה לאיסוף חומר שצריך להגיש עם הטפסים). 3) אם צרפתית זה מכשלה, האיזור היחיד שמומלץ לגור בו זה קוויבק. בשביל לקבל המלצה פוזיטיבית על מקום שכן כדאי לגור בו, חסרים הרבה פרמטרים. מה חשוב לך בבחירת איזור מגורים? קנדה היא מקום ענק.

לא צריך שום עורך דין,

עושים לבד כמו רוב המהגרים, וחוסכים כסף. יש ספרי הדרכה, יש פורומים, וכמובן יש את האתר של ממשלת קנדה, שהוא התנך של העסק הזה. לדעתי הולך ונגמר המונופול של היועצים, המאכערים, ועורכי הדין. המידע זמין בהרבה דרכים אחרות, זולות בהרבה.

וכמו שאני תמיד אומר בתגובה להודעות

האלה: אני גם יכול לתקן את האינסטלציה בבית לבד ולחסוך כסף. אני גם יכול לחבר את האופניים שלי לגנרטור ולדווש בשביל ליצור חשמל. זה יותר חסכוני בכסף. אבל לפעמים יש עוד פרמטרים במשוואה ואני אעדיף לקרוא לאינסטלטור ולקנות חשמל מן המוכן - או במקרה הזה, לתת למישהו אחר לשחק טופסת עם השגרירות.

שתי הדוגמאות מטופשות,

(ואתה צודק, גם אני עייפתי מלשמוע אותן) אינסטלטור לוקח 200 שקל לפתיחת כיור, לא 5000 דולר, אם היה לוקח 5000 דולר, לא הייתי קורא לו. ברוב המקרים אני גם פותח את הסתימות לבד. לייצר חשמל לבד אתה לא יכול, נקודה. תחשוב על דוגמה אחרת. בכל מקרה, כדי להצדיק הוצאה של אפילו 1500 דולר למילוי טופס, אדם צריך או להרויח הרבה מאד מאד כסף לשעה, או להיות עצלן במיוחד, או טיפש במיוחד. מאחר ואני כמובן לא חושד בך באף אחת משתי הסיבות האחרונות, נותר לי רק לקנא בך על עושרך. והערה: זה שאתה מזכיר בכל הזדמנות את אדון cnimmigration עם מספר הטלפון והכתובת - לבריאות, כולם צריכים להתפרנס ממשהו. אבל את עורכת הדין ההיא אתה יכול כבר לעזוב. ההשמצות האלה אינן לכבודך.

למה השמצות? הכל אמת.

דווקא ראיתי לפני כמה זמן תכנית על איזה כפר בנפאל שאין בו חשמל, איזה מהנדס (קנדי) המציא דרך לספק מספיק אור ע"י דיודות שמחוברות לבטריה. משמש בעיקר את הילדים להכין שיעורים בחושך (בזמן האור הם עוזרים להורים בשדה). הבנתי לפי התכנית שבזכות ההמצאה, הילדים נושרים פחות מהלימודים וסובלים פחות מזיהום ובעיות עיניים שנגרמות מעשן העששית ומהאור הדליל שלה. את הבטריה מטעינים בעזרת מין אופניים כאלה. יש הכל בעולמנו. http://www.enel.ucalgary.ca/People/Halliday/Halliday.html אכן, אפשר לעשות הכל לבד. אילו היית נגעל מחרא ברמות גבוהות, גם אתה היית קורא לאינסטלטור עבור 5000$. גם לך יש איזה גבול שמתחתיו אתה אומר שעדיף לך שבעל מקצוע יטבול את ידיו בחרא. אם אינסטלטור היה לוקח 25 שקל, לא היית טורח אפילו להוריד את המים בשירותים. בכל מקרה, מה רע בלהגיד לך שיש גם אופציה של אינסטלטור? לא מתאים לך המחיר, אל תקח.

uzipikar

New member
רק בנפאל?

המון ילדים בברלינגטון סובלים מצריבות בעיניים בגלל עששיות, איפה אפשר לקנות את האופניים עם הפרוג'קטור?????

silvergirl1

New member
לגבי איזור מגורים...

אני יודעת שקר שם בכל מקום אבל עדיף כמה שפחות קר.... אם יש כזה דבר. חשוב שיהיו אפשרויות מקצועיות רבות ונחמד אם יהיו ישראלים מסביב...

כמה שפחות קר -

וונקובר או ויקטוריה. הכי פחות קר בכל קנדה. מזג אוויר ירושלמי משהו. אפשרויות מקצועיות רבות - רוב הדברים המעניינים מתרחשים בטורונטו. גם הריכוז הגבוה ביותר של ישראלים נמצא שם.

silvergirl1

New member
יש איפשהו לראות תמונות??../images/Emo44.gif

של קנדה בכלל של הערים המרכזיות. אנחנו עדיין לא היינו אך אנחנו מתכננים לסוע לבקר שם בקרוב. את כל המידע שיש לנו צברנו במשך השנים ממכרים וכל מיני אנשים שהמליצו לנו בחום על המדינה בכלל.

silvergirl1

New member
איזה יופייייייי.......

תמונות ממש יפות. אני לא האדם להחליט איפה הם צולמו אך אני בספק אם הוא לא דובר אמת לגבי צילומת בוונקובר....הבלוג ממש יפה ומושקע, התמונות ברמה ממש טובה.

אז אני כן האדם להחליט

אני בוונקובר כבר כמעט שנה, לפעמים אני מסתובב עם G עצמו והוא מצלם את התמונות כשאני עד לעניין, ובכ"ז אני אומר - יש לי חשד.

למעלה