שאלות של התחלה

שאלות של התחלה

שלום,פעם ראשונה שיש לי אייפון. אשמח אם תוכלו לעזור לי קצת.

1)בחרתי להוריד מספר שירים שיש לי על האייפאד על האייפון (דרך ה purchased).בחרתי לא להוריד את כולם אלא רק חלק מהרשימה.למרות זאת מופיעים לי ב'נגן' כל השירים שיש לי על האייפאד,כשליד אלו שלא רציתי יש סימן של ענן.
האם אני יכול להעלים את השירים שלא רציתי להעביר לאייפון (אלו עם הענן על ידם) מן הרשימה כך שאשאר רק עם השירים הרצויים ברשימה?

2)המשתמש הוא אותו משתמש של האייפאד,האם אני צריך להגדיר מחדש את אמצעי התשלום? (נתקלתי בדרישה כזו ,ואני לא יודע אם עשיתי משהו לא נכון או שאכן יש צורך לעדכן פרטיי תשלום.)

3)שמתי לב שב וואטסאפ באייפון אין את כל החייכנים שהיו באנדרואיד,צריך להוריד אותם בנפרד כאפליקציה? במידה וכן,איך היא מתקשרת ומתחברת לאפליקציית הוואטסאפ,ואיזו אפליקצייה מומלצת על ידכן\ם.

4)כיצד מגבים תמונות ואנשיי קשר ? האם הקישור שנועה העלתה ב15.4.2014 (16:52) הוא הדרך? על גביי ענן?
ניתן לשמור אנשיי קשר ותמונות גם על אייטיונז?והאם יש דרך לשמור על המחשב בלי אייטיונז?

תודה מראש לכל מי שפנוי לענות!

noa_f

New member
תשובות:

1. הגדרות > מוסיקה: תכבה את המתג ליד ״הצג את כל המוסיקה״.

2. לא. אין הבדל באמצעי התשלום, זה כנראה אמצעי אבטחה. מדי פעם הם מבקשים.

3. צריך להדליק את מקלדת אמוגי׳. הגדרות > כללי > מקלדת > מקלדות : ״הוסף מקלדת חדשה״ ולבחור שם את מקלדת אמוגי׳ ( Emoji). היא תהיה זמינה עכשיו בכל האפליקציות כמובן, לא רק בוואטסאפ.

4. לדעתי, גיבוי של אנשי קשר לאייקלאוד הוא הטוב ביותר (אלא אם אתה בוחר ענן אחר כמו זה של גוגל או יאהו או אפילו ענן פרטי על שרת האחסון שלך). כיוון שהוא אוטומטי ולא תצטרך לחשוב יותר מרגע שתפעיל אותו וגם אתה לא תלוי במחשב יחיד.
אפשר כמובן לגבות גם דרך אייטיונז. גם במקרה הזה הייתי מדליקה את האפשרות של סנכרון ב-wifi, כי גם הוא יתבצע בכל פעם שתהיה מחובר לאותה הרשת כמו המחשב והמכשיר יהיה מחובר לחשמל. גם זה סוג של ״שגר ושכח״, אבל הגיבוי פחות תדיר.
לגבי תמונות, אני לא לגמרי בקיאה במה שקורה במחשב עם ״חלונות״, אני חושבת שהאייפון מופיע כמו דיסק חיצוני, כשיש גישה רק לתיקיית התמונות וניתן לגרור משם/לשם תמונות מהמחשב. לדעתי, גם במקרה הזה רצוי יותר להעביר דרך אייקלאוד, מאותה הסיבה של אוטומטיות. רק שב״חלונות״ צריך להתקין עוד תוכנה, לגישה לאייקלאוד מהמחשב.
אפשר גם לסנכרן באמצעות אייטיונז, כאשר אז התמונות מסונכרנות לתיקייה מסויימת אחת במחשב.

אפשר כמובן לסנכרן תמונות גם באמצעות אפליקציות צד ג׳ על האייפון ועל המחשב - דרופבוקס (שיש לה אפליקציה לא רעה), פיקאסה של גוגל ועוד.
גם זו גישה של ״שגר ושכח״ מצויינת, בתנאי שיש לך נפח מספיק בעננים האלה.

אנשי קשר אפשר לגבות ולהוריד קובץ (באופן ידני), באמצעות אפליקציה כמו My Contacts Backup. לדעתי זה פחות מוצלח. טוב יותר בתור משהו חד פעמי או נדיר.

ואפשרות אחרונה היא תוכנה כמו iTools על המחשב. זו כבר תוכנה שיכולה להחליף את הסנכרון שאייטיונז מציעה. היא כמובן מאפשרת רק ״העברות״ ולא ״סנכרון״, אבל יש אנשים שאוהבים את האופציה הידנית יותר מכל.

שאלה נוספת

כשאני ב וואטסאפ ומקבל שיחה נכנסת כפתור המענה לא מגיב ולא נותן לי לענות.
אתם יודעים אם זה עניין של הגדרות או תקלה במערכת?

amitp

New member
הוא לא כתב "שיחה נכנסת בוואטסאפ".

הוא כתב "כשאני ב וואטסאפ ומקבל שיחה נכנסת" - זאת אומרת - כשמתקבלת שיחה נכנסת באייפון (שיחה סלולארית רגילה) במהלך השימוש בתוכנת וואט-סאפ. לצערי לגבי השאלה עצמה אין לי מושג מכיוון שאני כבר הרבה זמן ללא איי שקר כלשהוא.

, צודק...

ה"בעיה" נפתרה

מתברר שמתוך הרגל אנדרואידי ניסיתי להחליק את 'כפתור' המענה ימינה על מנת לענות כשכל שעלי היה לעשות הוא ללחוץ עליו.

למעלה