שאלות של התחלה חדשה

שאלות של התחלה חדשה

בשעה טובה ומוצלחת אני ובעלי קיבלנו החלטה להעביר את התזונה בבית לטבעונית.מסיבות בריאות וגם מוסר. יש לי מספר שאלות שאולי תוכלו לעזור לי אנחנו משפחה גדולה עם 5 ילדים שרגילים לצרוך הרבה חלב ומוצריה והתחליפי חלב למיניהם פשוט יקרים מאוד איפה ניתן לקנות חלב סויה,אורז,שקדים וכדומה במחירים זולים באיזור ראשל"צ? איפה קונים פירות וירקות וגם פירות יבשים אורגניים במחירים שפויים?אי אפשר לעמוד במחירים המטורפים עם משפחה ככ גדולה. קראתי איפשהו שאפשר להכין חלב סויה מאבקת סויה.מישהו ניסה?איך הטעם?ואיפה משיגים את האבקה? טוב זהו לבינתיים אבל מאמינה שיצוצו עוד שאלות בהמשך... תודה ויום מבורך לכולם

marx04

New member
מספר תשובות

שלום לך, 1. אני ממליץ לבדוק את טבע עדן מרקט (יש להם סניף במתחם של הקולנועים בא.ת. חדש במערב ראשון). 2. משקאות אורז ("תחליפי חלב") ניתן להכין לבד (אינני יודע לגבי משקאות סויה). ניתן לחפש מתכונים בפורום הזה ובפורום "טבעונות וצמחונות" בתפוז, ובאופן כללי באינטרנט. 3. אם אינני טועה, טבעונים יכולים לצרוך גם פירות וירקות "רגילים" שאינם אורגניים. מכל מקום, נדמה לי שאם קונים פירות וירקות אורגניים ישירות מהמגדלים, ניתן לחסוך קצת בעלויות. נסי לחפש פרטים באינטרנט. הנה דוגמא אחת, והנה קישור לאתר ארגון בנושא. בברכה, אורי.

היי, מזל טוב למשפחה המאושרת :)

טוב לגבי השאלות כמה דברים - קודם כל אכן תחליפי חלב הן יותר יקרים , אולי תוכלו לחפש יש רשתות מאוד ספציפיות ששם מוכרים ביותר זול אבל אני אישית קונה בעיקר בעדן את החלב סויה שלי אז לא כל כך מכיר סופרים אחרים זולים . כצעד ראשון אני הייתי לאט לאט מרגיל את הילדים לכל מיני תחליפים יקרים שאכן יעלו הרבה כסף אבל גם מנסה לשנות להם את ההרגלים ולהכניס יותר ארוחות בריאות ופחות מעובדת. לעומת זאת דגנים וקטניות יבשים הם אולי הדברים הכי זולים שאפשר לקנות בכל מקום ! , אז אם תתבססו הרבה על קטניות ועדשים אורז מלא,שיבולת שועל,כוסמת ,חומוס, עדשים וכ'ו אז כנראה שתחסכו בעלויות מאוד ועל הדרך גם תאכלו יותר בריא . לגבי פירות וירקות אורגניים יש כמה אפשרויות הראשונה היא סופרים אורגניים , כמו עדן ,ניצת הדובדבן ותתפלאי אבל ירקות לפעמים יותר זולים כשהם אורגניים , לגבי פירות הם בדרך כלל יותר יקרים אבל לא תמיד בצורה משמעותית תלוי בפרי . אפשרות נוספת זה להזמין מהאורגני משלוח הביתה , http://haorgani.co.il/ אפשרויות נוספות זה להזמין ישירות מחקלאים , חוות חובז'ה מספקת שירות כזה עם ארגז שבועי משפחתי אבל מפוצץ בהרבה ירקות ואפשר גם להוסיף ארגז פירות.

חלב סויה אפשר לייצר בבית.

בקלות ובזול. מפולי סויה מושרים במים. אני עדיין לא הכנתי. של תנובה עולה 9 - 10 שקלים לליטר. ירקות אורגניים אפשר להזמין ישירות מן המגדלים. או לגדל לבד על יד הבית, בעבודה משותפת עם הילדים.

מתכון לחלב סויה

http://www.youtube.com/watch?v=BodgAM9E4BU וכך כתבה חברתי: את החלב סויה אני עושה ככה: משרה את הפולי סויה במים למשך הלילה,בבוקר שוטפת היטב את הפוליםטוחנת את הפולים בבלנדר עם מים (בערך פי 3.5 מים) מסננת עם בד גבינהומרתיחה.חשוב מאוד שתהיה רתיחה טובה ונ.ב. אסור בשום אופן לטעום את הפולים לא מבושלים - זה מסוכן לבריאות.

לקנות רק סויה לא מהונדסת.

einatgross1

New member
אדניות ביתיות

ניתן לגדל בהם המון דברים, הם בריאים והטריות כיפית! ולסיום, אחת קטנה
: "לא משנה באיזה מצב בריאותי/פיזי אנחנו נמצאים, אנחנו יכולים להביא את הגוף שלנו למקום שבו הוא יצליח לשאת את החלומות שלנו ולשרת אותנו בדיוק כמו שאנחנו באמת רוצים, רק צריך לדעת מה הגוף צריך" (ד"ר איילת רוזנפלד)

למעלה