שאלות של דופק....

רחל צ

New member
שאלות של דופק....

מולי שלום התחלתי להתאמן ב3-4 החודשים האחרונים (יותר ברצינות ) ריצה אופניים ... השאלה שלי בנושא דופק היא איך מורידים דופק בלי להאט שכן קצב הריצה שלי "אינו הגיוני" כ-8 ק"מ לשעה ובכל זאת אני רצה בדופק ממוצע של 160-165 במשך שעה וחצי...האם עם העלאת הכושר ירד הדופק הממוצע? הדופק המירבי שלי שנמדד הינו 197 וגילי 34 אני מקווה שזו שאלה שמעניינת גם אחרים.. תודה רחל

מי דופק שם?

שלום רחל, על פי מה שאת מדווחת את רצה בדופק המהווה 80-83% מהדופק המרבי שלך, כלומר דופק הנמוך במעט מהסף האנאירובי. אימון נכון יכול בהחלט לשפר את הסבולת האפקטיבית, כלומר תוכלי לרוץ באותו דופק בקצב יותר מהיר. על מנת להגיע לאפקט אימון שכזה חשוב מאוד להתאים את עצימות האימון ליכולות האישיות. המבדק הטוב ביותר לצורך כך הוא מבדק סף חומצת חלב. בברכה, מולי

m70

New member
כמה הערות:

לגבי שאלתך איך מודדים דופק בלי להאט-אין מנוס משימוש במד דופק.למרות שלא יקרה שום דבר אם תעצרי,תספרי את מספר הפעימות במשך 15 שניות,ותכפילי בארבע ע"מ לדעת מה הוא היה במשך דקה. לגבי שאלתך השניה-אם תשפרי את הכושר,והריצה תהיה בקצב זהה,הדופק אכן יהיה נמוך יותר,אולם אז,כדי להמשיך ולשפר כושר,יהיה עלייך להגביר את הקצבים.

קראתי ש...

בשנייה שעוצרים הדופק יורד משמעותית, ולכן מומלץ למדוד במהלך ריצה. נכון הדבר?

m70

New member
תעצור.

אין אפשרות למדוד במדויק תוך כדי האיצה. עצירה למשך 15 שניות בריצה ארוכה לא תשנה את אפקט האימון.

למעלה