שאלות של אמא

ה ל ל

New member
שאלות של אמא

אני אמא לשני בנים 3.5 ו- 5.5 .לכל הדעות ילדים חכמים, מוכשרים ו....שובבים. אמא שלי כבר מזמן לא לוקחת את "הסיכון" בלקחת את שניהם יחד. כבר קיבלתי הבהרה מפורשת "או את הקטן או את הגדול, לא משנה מי אבל לא ביחד. ביחד הם גומרים לי את הבריאות". ואני עם כל האי נוחות שלעיתים זה יוצר בהחלט מסכימה איתה. כשכל אחד מהם לחוד הם נופת צופים אבל .... כשהם ביחד מתחיל כל הבאלאגן ואני לא מדברת על מריבות כי הם מסתדרים לרב נפלא. אני מתכוונת לכך שכל שטות קטנה שהקטן עושה הגדול מחקה אותו ונגרר אחריו. ברגע שמתחיל המעגל הזה אין עם מי לדבר ולא הקטן ולא הגדול נענים לבקשות/הפצרות/ הרמות קול/ועונשים כמו הרחקה לחדר אחר. לא לא לא הם בעולם שלהם ושכולם יקפצו. ולמה אני מספרת את זה? כי אתמול כשלקחתי את הגדול מהגן הגננת לקחה אותי הצידה ושטחה בפני את ההתנהגות הכל כך מוכרת לי מהבית. רק שבגן לא מדובר באחיו אלא בילד עם בעיות משמעת קשות ובני נגרר אחריו. הבן שלי, הוא ילד עם אינטיליגנציה רגשית וקוגניטיבית מאוד גבוהה. הוא מצייר ציורים ברמה שמבוגר (כן, כן) מבוגר לא יתבייש בהם. חפצים בתלת מימד עם משחקי אור וצל, ציורי חיות נופים ועוד. הדמיון שלו לא יודע גבולות וכל ביס באוכל מיד הופך לדינוזאור, שודד ים וכו'. בגן הם מתיישבים אחד על יד השני ולמרות שהגננת מרחיקה אותם זה מזה הם נמשכים זה לזה כמו מגנט. כל דבר שהילד ההוא עושה בני מחקה בצורה מושלמת-מושלמת מידי. אבל אני הרי לא תמימה אני יודעת גם איזה "תכשיט" יש לי בבית ולכן אל לי לתלות בילד השני את ההתנהגות של בני. עובדה שאחרים מצליחים לא להגרר. היא הגדירה שהתנהגותו חסרת גבולות אבל עם כושר מנהיגות,הרבה ילדים רוצים בקרבתו והוא מאוד פופולרי. אז אני שואלת את עצמי מצד אחד נגרר לכל שטות אחרי הילד השני ומצד שני מצליח להיות מנהיג שילדים אחרים מעריצים ורוצים להיות בקירבתו.אני ממש מתוסכלת מזה כי יש לו המון חברים אחרים שאיתם הוא יכול לשחק בצאופן שמתקבל על הדעת. הבן שלי מספר לי שכשהוא רוצה לשחק עם ילד נוסף הילד ההוא תמיד נדחף ורוצה לשחק איתו (אין בכל כל פסול אך אז מתחילות כל הצרות) כשהגענו הביתה מאוד כעסתי ונזפתי בו משום שכבר הרבה זמן אני אומרת לו להתרחק ממנו ולא לשבת על ידו במפגש. אז מה הוא אומר לי? "אני מתרחק ממנו והוא כל הזמן בא אלי" "אני מתחבא ממנו והוא מוצא אותי" "הוא מלמד אותי לעשות את כל הדברים האלה". זהו, סליחה על האורך פשוט זה יושב לי על הלב, ואני די אובדת עצות כי בשיחה עם בני נראה שהוא מקשיב ברצינות ויודע שהוא לא בסדר אבל ההתנהגות ממשיכה לחזור על עצמה ברגע שהוא רק פוגש בו. היום בשיחה נוספת איתו ביקשתי שישתדל להתרחק "ממקור האש" ואפילו "תרגלנו" איך מתרחקים. הבטחתי שאם הגננת תדווח לי על שיפור בהתנהגות שלו נלך יחד לבחור מתנה. מה דעתכם? כיצד עלי לנהוג? מה לעשות? איך להגיב? תודה לכם על ההתייחסות. אמא שלא יודעת מה לעשות.

ניני51

New member
יש לי הרגשה שזה יותר עניין של הגננת

שהיא לא יכולה להסתדר עם מלך הגן "השלילי". היא מאוד רוצה לבודד אותו כי הוא מפריע לה לתפקד כראוי. היא מטילה עליך את המשימה. בבית את יכולה לשלוט בזה עם הבן הקטן,וזה תפקידך, ואילו בגן זה תפקידה של הגננת. תגידי לה שדברת עם הבן שלך וזה לא עזר. אם היא רוצה שתשבי בגן לשמור על הבן שלךשלא יתחבר לילד הזה, את מוכנה לעשות את זה. (ברור שהיא לא תבקש ממך לעשות את זה, וגם את לא תעשי). בטוח שהיא תראה את האבסורד שאת תהיי נוכחת בגן. ולבסוף תמצא את הדרך להתמודד עם הילד הכריזמתי והבעייתי. ילדך הוא בסדר גמור. הגננת שלו לא בסדר. אל תגידי לה שהיא לא בסדר, אחרת היא יכולה להציק לבן שלך. תהיי מאוד דיפלומטית עם הגננת.

ה ל ל

New member
ניני 51 תודה על תגובתך

רק כדי להבהיר את העניין היא לא רואה בבני את מלך הגן "השלילי" ההיפך הוא הנכון. היא מודעת לכושר המנהיגות שלו ויודעת ש"יש עם מי לדבר" כלומר שהוא מאוד חיובי . היא אמנם לא אמרה לי במפורש אך בין השורות הבנתי שהיא יודעת להעריך מאוד את כשרונותיו ויכולתו הקוגניטיבית. לדעתה בני מושפע מאוד מפריצת הגבולות שקיימת אצל הילד השני. כששאלה אם הם שכנים עניתי שלא והם נפגשים בגן השעשועים "מה אני יכולה לעשות?" והיא ענתה בחצי צחוק וחצי אמת: "תעברי לשחק בגן אחר"
. לגבי עניין השהות בגן במהלך היום. תצחקי לשמוע אבל גם שקלתי את האפשרות הזאת. אעשה הכל כדי למנוע התנהגויות שמביאות את בני למצב של חוסר שליטה. חוץ מזה אשמח לשמוע דעות נוספות בעניין. תודה.

ניני51

New member
מלך הגן "השלילי" הוא לא בנך

הוא הילד האחר שבנך מתרועע איתו. ואיתו יש לגננת בעיית תקשורת.

גרא.

New member
הלל,אם הבנתי נכון,את מצד אחד מתארת

מצב של חיכוכים בלתי פוסקים בין שני ילדייך בבית,ומצב של קשר חברי לא בריא בינן בנך לבין ילד מסויים בגן. אמנם לא אמרת אם כוונתך לילד הגדול בן החמש וחצי..אבל נראה שאליו התכוונת. כמה מילים לגבי הבית.מחקרים רבים מצאו שמריבות בין אחאים (אחים ואחיות),לא קיימות כמעט או כלל לא,שעה שהם נמצאים לבדם, ללא ההורים בבית.את זה בודקים באמצעות תצפיות של מצלמות וידיו.נוכחות ההורים בבית,מסלימה ומהווה קטליזטור לעימותים מכל הסוגים מרביתם מגמתיים בעיקר לכדי להשיג מעמד של כוח, או טובות הנאה אחרות, על חשבון אח זה או אחר.לכן בבית, ההמלצה הסטנדרטית היא לא להתערב,אלא רק כאשר יש אלימות פיזית של ממש.ואז, יש לעשות הפרדת כוחות, עם או בלי הטפת מוסר.לגבי הגן,בעיית הקשר כמו סימביוטי שלילי של בנך עם הילד ההוא,היא מעינינה של הגננת.את אינך יכולה לעשות מאומה, כיוון שאינך נמצאת בגן.פגשתי כמה וכמה מקרים כאלה,ומתברר, שתגובה אסרטיבית (תקיפה) של הגננת, שלא מאפשרת לזוג ילדים כזה להיות ביחד,בשום פעילות ומשדכת אותם במקום, כל אחד לילד אחר..מונעת הסלמה שלילית של הקשר.גם אם על פניו נראה כאילו היא כופה עליהם קשר שאינם רוצים,זו הדרך היחידה למנוע העובדה שהם יכולים להפגש זה עם זה בגן השעשועים,עשוייה כביכול לפצות אותם על הפרדת הכוחות בגן..ולכן,אם להרגשתך, כזה המצב..מן הסתם, כדאי לחשוב על גן שעשועים אחר, או צורת בילוי אחרת.

ה ל ל

New member
גרא תודה. רק כדי לעדכן

היום, כשהבאתי אותו בבוקר לגן שוחחנו שיחה קצרה עם הגננת. אמרתי לה שהוא הבטיח להשתדל להתרחק ממנו. "הטלנו" את האחריות עליו ועודדנו אותו כשאמרנו שאמנם זה יהיה קשה אך הוא ילד בוגר שמסוגל להתגבר. בבית, הבטחתי לו שאם אשמע שהוא התנהג יפה אקנה לו פרס קטן. כשאספתי אותו מהגן שאלתי את הגננת איך היה והיא מסרה שהוא אכן השתדל והיה יותר נעים. כמובן שמאוד שיבחתי אותו והוא היה מאוד מרוצה. לקחתי אותו לחנות של 2 ש"ח וקניתי לו קופסת גירים צבעוניים (כבר אמרתי שהוא אוהב לצייר?). מחר אם תמשך מגמת השיפור אקנה לו עוד מתנה קטנה. בוודאי יהיו כאלה שיחשבו שבקצב הזה הוא ירוקן לי את הכיסים... אבל השבוע החלטתי (וזה כמובן תלוי בהתנהגות שלו בכל יום) לקנות לו מתנה קטנה ובסוף השבוע אחת גדולה. לאט לאט אגדיל את המרווחים לכל 3 ימים וכו'. כדי שיהיה לו למה לצפות. מה דעתכם?

גרא.

New member
הלל,את כמובן יכולה לנסות כל שיטה

שאת בוחרת לעשותה..בעיקר בבחינת, מה שעובד, עובד.בדיעבד, את משתמשת בשיטה התנהגותית , שאם מפעילים אותה נכון, אפשר להגיע לשינוי בהתנהגות.יחד עם זה,הגננת מצידה, חייבת להמשיך בעידוד אותן התנהגויות חיוביות גם בגן.

ה ל ל

New member
מה שעבד אתמול לא רלוונטי היום

נכון להיום שיטתי נחלה כשלון חרוץ, כאשר התבשרתי שבני לא יצא לחצר משום שהפריע. הייתי כל כך מאוכזבת וגם הבן הרגיש את צערי. ממש מתוסכלת לא יודעת מה לעשות. אני יודעת שהגננת מאוד אסרטיבית אבל הילד ממשיך בשלו.

גרא.

New member
הלל,כמו שנאמר, יום אסל, יום בצל..

אי הצלחה ביום מסויים, אינה כשלון חרוץ,אלא יותר בגדר של תאונה..וודאי קשה לצפות שבנך ישתנה כבמטה קסמים, מרגע שהתחלת בחיזוקים הללו..מה צריך לקרות הוא שההסתברות שהוא יתנהג בצורה מסתגלת, עולה בהדרגה. לעיתים התנהגותו תהיה נהדרת כפי שאת רוצה..ולעיתים הוא לא יעמוד בזה. אבל ההתמדה בתוכנית הזו,כפי שציינתי היא חשובה..וודאי שאסור לך להתייאש אם יום אחד, הוא כביכול סרח. אגב,כילד בן חובה,את יכולה תמיד לקבל ייעוץ מקצועי בשירות הפסיכולוגי החינוכי שליד מקום מגורייך..סביר להניח כי פסיכולוגית הלשהיא מגיה לגן, אחת לכמה זמן. וכדאי מאד לשוחח איתה.

ה ל ל

New member
ניתן לזה זמן עד אחרי החגים ואז

אחליט מה אני עושה. אני לא כל כך יודעת איך להגיב כאשר הוא לא מתנהג כמצופה. כשזה הפוך כמובן ששיבחתי והיללתי אבל היום לא ידעתי מה להגיד... הוא הרגיש את אכזבתי וכמובן שהפרס הקטן שהובטח לו לא נקנה. אני רק חוששת שלא תצא לו כל הרוח מהמפרשים.

למעלה