שאלות של אמא מותשת

byuval1

New member
שאלות של אמא מותשת

שלום לכולם ! אני חדשה כאן ואשמח להצטרף. יש לי ילדה מקסימה בת שנה ו - 10 חודשים. מאז ומתמיד היא בתנועה. נעה במהירות ממשחק למשחק, מעניין לעניין אחר, ממצה מהר מאוד. הבית שלנו נראה כמו מגרש משחקים אך כל הצעצועים כבר לא מעניינים... כל יום כשאני חוזרת מותשת מהעבודה, אני חייבת לצאת איתה לפארק / משחקייה / חוף הים וכו' כדי שהיא לא "תשתגע" בבית ואני בעיקבותיה... גם במגרש המשחקים קשה לי, כי היא כל הזמן רצה, מטפסת... ואני בדר"כ מתחננת לבעלי שיחזור מהעבודה (הוא עצמאי) מוקדם ויעזור (ואז הוא ממשיך לעבוד כשהיא נרדמת...). אנשים מספרים לי שהם מבלים עם ילדיהם שבאותו הגיל בבישול במטבח, למשל. ואני מרגישה שזה כל כך רחוק מאיתנו... בבקרים היא תמיד מתעוררת מוקדם מאוד, אני תמיד עייפה. האם זה נשמע לכם מוכר? האם מישהו יכול לעודד אותי? ועוד שאלה - היא אוהבת לצפות בטלוויזיה, אך לי זה גורם לייסורי מצפון. הייתי יכולה להישאר כל אחה"צ בבית ושהיא תצפה בטלוויזיה אבל יש לי רגשות אשם. מה דעתכם? תודה.

מיכל400

New member
כל כך זכור

למותשת שלום, אין לי הרבה טיפים בשבילך. הייתי שם. עד היום אני משתהה מול האמהות שמנקות מבשלות מסדרות עם הילדים בבית, הולכות לקניות איתן.... כשהיא הייתה בת שנה הייתי שמה אותה במנשא גב וככה מארגנת עניינים.... בעניין הטלוויזיה ובכלל בעניין ייסורי המצפון... תתנקי מהם!!! טלוויזיה מפעם לפעם תאפשר לך לנוח, לצבור כוחות ולחייך יותר! עם השלישית כשמצבינו הכלכלי היה יותר טוב, וגם השכל יש לומר מגיע לעתים מאוחר ... לקחתי מידי פעם בייבי סיטר. עכשיו כשאני כותבת אני נזכרת. היום כשאני יודעת יותר אני שואלת את עצמי עד כמה רגישויות היתר הפריעו לילדה. ז"א בגד עם פתק מעצבן. תפר בגרביים, חולצה לא 100% כותנה - ואיכותית. היום כשאני יודעת, אני מאוד מקפידה על כל הדברים האלה גם אם זה אומר לקנות יקר, פתקית מעצבנת יכולה לחרפן משפחה שלמה. הבת שלי תמיד אהבה להיות ערומה. תנסי את זה במיוחד שעכשיו קיץ וזה מתאפשר. היום אחת בת 16.5 ואחת בת 8. הגדולה היא הנאה צרופה - רוב הזמן (גיל ההתבגרות את יודעת...) הקטנה יותר עדיין תזזיתית אבל השבוע רשמנו התקדמות, ישבנו בבית קפה, והיה אפשרי. אני זוכרת שכשהקטנה הייתה בת 4 חשבתי עוד 3 שנים כי ידעתי ש - 7 זה כבר יותר קל. אני יודעת שבשבילך זה נראה כמו נצח! בנתיים תעזרי במי שרק אפשר, גם סבים וסבתות יכולים אולי לעזור שעה שעתיים אחה"צ. עזרתי? לא יודעת, אבל אולי שותפים לחוויה זה גם הקלה... מיכל.

byuval1

New member
תודה

תודה על התגובות. האמת שזה מדהים, לחלק מהחברות שלי יש ילדים באותו הגיל וכשהם שומעים מאיתנו סיפורים הם יש מתחילים בביקורת כמו "אולי אתם נותנים לה יותר מידי..." או " צריך להציב יותר גבולות..." ותמיד נכנעתי מלנסות להסביר להם שהיא פשוט ככה - לא אוהבת לנוח לרגע, לא יכולה לשבת בבית יותר מידי (הרי אני לא נהנית לצאת איתה כ-ל יום ל"אטרקציה" אחרת). ואילו עכשיו, כשאני מדפדפת בדפי הפורום הנהדר הזה אני לפתע מרגישה שאולי יש עוד מי שמסוגלים להבין ולא רק להאשים את ה"חינוך" שאנחנו נותנים לה.

ליאן113

New member
לאמא המותשת

גם לי יש בן בדיוק באותו הגיל,וכל מה שאת מתארת אני מכירה למרות שיש לי שני בנים גדולים יותר שהבכור אובחן כADHD ואני רואה את הבייבי הזה הולך בעיקבותיו,כולם אומרים לי שהוא עדיין קטן וככה הם תינוקות,אבל לי זה לא נראה טוב כי זה מתיש באמת,אי אפשר ללכת לים איתו ולשבת עם החברות בשקט תמיד אני אחריו וזה כך בכל מקום שאני הולכת איתו.אז החלטתי לא לצאת מהבית כשהוא חוזר מהגן והוא יושב מול הטלויזיה והמקסימום הוא שבני האמצעי יורד איתו למטה לחצי שעה,דיברתי עם מישהי מקצועים שמטפלת בילדים גדולים יותר והיא כיוונה אותי לאפשרות לברר זאת במסגרת להתפתחות הילד לגיל הרך,קראתי באינטרנט על זה ומילאתי שאלון אפילו והוא יצא גבולי והפנו שם ללכת לרפא ילדים שיאבחן פחות או יותר וייתן הפניה למכון כזה. זו בעיה קשה שצריך לחיות איתה יום יום וזה לא עובר עכל כך מהר. מקווה שעזרתי במשהו יום טוב

למעלה