שאלות שלי...

master computer

New member
שאלות שלי...

אני כנראה הולך לגדל חמוס ואני קורא המון באינטרנט על חמוסים... עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. מהי כמות האוכל שחמוס מקבל ליום?, בכמה מנות? ובכל כמה שעות. 2. מזה מגדל? איפה אפשר למצוא כזה באיזור הצפון? 3. האם מחיר החמוס משתנה בהתטם לסוג או שכולם שווים במחיר? 4. כל סוגי החמוסים אוכלים את אותו מזון? יש מצב אני יוסיף עוד שאלות... תודה לכל מי שעונה ותודה לsweet fantasy שעזרה לי להכנס לפורום וענתה לי על השאלות...

Sweet Fantasy

New member
תשובות -

1. מהי כמות האוכל שחמוס מקבל ליום?, בכמה מנות? ובכל כמה שעות. נהוג להשאיר אוכל זמין כל הזמן לחמוס, הם לא אוכלים משעמום וצורכים את המזון מתי שהם באמת רעבים, במידה והחמוס משמין יש לפנות לוטרינר שיתאים את כמות האוכל למשקלו. 2. מזה מגדל? איפה אפשר למצוא כזה באיזור הצפון? מגדל הוא אדם פרטי שמגדל חמוסים להנאתו האישית, ויצא שהוא הרביע אותם, מגדל לא עושה הרבעות למטרות רווח אלא למטרות של הנאה בלבד, מגדל אמיתי לא ירביע את החמוסה שלו יותר מפעמיים (גג שלוש) ובטח שלא בהפרשים קטנים מה שלדעתי גובל בהתעללות, כדאי לשאול כמה פעמים החמוסה התעברה, לראות איפה היא חיה ומה התנאים (פירוט מלא יש במאמרים) מגדלים תוכל למצוא בלוחות השונים באינטרנט (יד2 ודומיו..) 3. האם מחיר החמוס משתנה בהתאם לסוג או שכולם שווים במחיר? לא סוג, אלא צבע.. בארץ יש שלושה צבעים - קינמון אלבינו וסייבל, סייבל נפוץ יותר והוא נקרא צבע "סטנדרט" ולכן אם יש איזשהו הבדל אז הסייבל יעלה טיפונת פחות והאלבינו והקינמון יותר, בעבר שלי הייתה המלטה לקחתי על קינמון 300 ועל סייבל 250, כל מגדל משנה את זה לפי ראות עייניו, יש כאלו שלוקחים יותר על זכר למשל כיוון שיש דרישה גדולה יותר לזכרים, ואילו יש כאלו שיבחרו לקחת יותר על נקבות בגלל שבעצם הנקבה יכולה בעתיד להכניס לקונה יותר כסף (והשיקול הזה לדעתי הכי אגואיסטי, אני בעד מכירה + המחצה לעיקור\סירוס) בגדול המחירים נעים בין 200 ל350 ₪ +- 4. כל סוגי החמוסים אוכלים את אותו מזון? אין דבר כזה סוגים בחמוסים כאמור, וכן לכולם אותה דרישה תזונתית, לא כולם אוכלים את אותו סוג המזוו, זה לשיקול המגדל, מבחינה כספית וכו'.. העיקר שבאוכל יהיה את כל מה שהחמוס צריך.

Radio Joh

New member
קצת מטריד..

הצורה שבה מציגים אותם בכתבה. אגואיסטים וכד' לא שמים על הבעלים... זה נכון? בהשוואה לחתול למשל הם מפגינים יותר אהבה ויותר נקשרים?

skarlet ohara

New member
תשמע

הם לא מפגינים יותר אהבה מחתול. הם די חתוליים: עצמאיים, לא תמיד אוהבים פינוק, שלי למשל לא אוהב 'על הידיים', אבל לפעמים הוא נרדם עלי ואני מלטפת אותו שעות! הם ישמחו למשחק עם הבעלים ויצחיקו אותך בהתנהגות שלהם. הם לא אגואיסטים וגם לא אנטיפתיים, הם פשוט מרוכזים בעצמם, אבל אין בהם ולו שמץ של סנוביות חתולית. תשווה לגור חתולים קטן, אוהב משחק, אבל לפעמים רוצה את הזמן לעצמו. בעצם.. גם אתה לא תמיד רוצה שמישהו ידבק לך ל*ח* ומעדיף קצת זמן לעצמך.

WTR

New member
כן.. רק מיוחד ../images/Emo99.gif

וכמובן שלא שורט..

Radio Joh

New member
אני ממש רוצה לגדל חמוס

הם נראים לי חיות מדהימות... מקווה שאני אצליח לשכנע את ההורים :)

WTR

New member
אם ההורים לא סגורים על עצמם

לא להביא חמוס! אחר כך מה שקורה זה שהחמוס במקרה הטוב עובר מבית לבית בזמן קצר, במקרה הרע- מתרגל ונקשר אלייך ואז צריך למסור אותו. אני ממליצה לך ולהורים שלך לבקר את אחד החמוסים שלנו (אצלי תמיד מוזמנים, כמובן.. אני מהרצליה/פ"ת אם זה מתאים לכם) ולראות התנהגות של חמוסים. כי באמת, לא משנה כמה חומר קוראים, זה אף פעם לא מעביר עד הסוף את גודל האחריות ואת אופי החמוס.

Radio Joh

New member
בטח שאני לא אביא להם אחד בהפתעה...

כרגע אני רק מטפטפת להם את הרעיון לראש :) בגלל שבעוד חודש אני טסה לחודש ואין טעם לקנות חמוס עכשיו, אז כשאני אחזור אני מקווה להביא אותם לראות חמוסים

master computer

New member
עוד שאלה...

תקשיבו איפה אני מוצא מגדלים באינטרנט? חיפשתי ביד שניה וכל מני כאלה ולא מצאתי....

לא

יכול להיות שלא מצאתה ביד שני תיכנס לדף הראשי ומשם לבעלי חיים ואז בחיפוש תירשום אחר ובמילות חיפוש חמוס.

למעלה