שאלות שונות

יש לי כמה שחקנים

שמאוד רוצים לעשות דברים מענינים אבל אין להם רעינות אז בחלק מזמן המשחק הם משתעמים ויש אחד שיש לו הרבה רעיונות והרבה כריזמה אז הוא כל הזמן מתידד עם יצורים ועושה כל מיני דברים מענינים. מה עלשות עם שאר השחקנים הרי אני צריך להתיחס יותר אליו וזה לא הוגן (השחקנים עוד לא התלוננו על זה אבל זה מפריע לי)

The Flash

New member
שאלה

איפה החנות בת"א שקונים בה קוביות ודברים כאלה? יש חנות כזאת בעזריאלי?

בורן

New member
שאלות (אתם תענו את התשובות)

1. באיזה מצב נק"פ מתעלפים? 2. באיזה מצב נק"פ מתים? 3. אם לפי הקוביות מישהו מת (אבל רק לפי הקוביות, באמצע קרב. הוא לא עשה שום דבר טיפשי), להרוג אותו כי כך אמרו הקוביות או להגיד לו "נשאר לך רק אחד נק"פ לפני המוות (ראה שאלה שתיים)?

iguessgrampy

New member
דבר איתם על זה

תן להם רעיונות לדברים שהם יכולים לעזות (אולי אפילו רמזים במהלך המשחק) תפריד את הדמויות ותכריח אותם להיות יצירתיים.

DDN

New member
תשובה

יש לך את קומיקאזה בברודצקי 15 בת"א (ליד קניון רמת אביב). ויש לך את פריק באבן גבירול 60 בת"א (ליד כיכר רבין) ולא. אין חנות כזאת בעזריאלי למיטב ידיעתי.

DDN

New member
תשובות שנכונות למהדורה 3/3.5

1. יש לך שני סוגים של נזק, אחד זה רגיל והשני SUBDUAL (מה המילה בעברית?) כשהSUBDUAL מגיע לנק"פ הרגיל (וככל שאתה פצוע זה מספר נמוך יותר), אתה מתעלף. אתה חוטף נזק SUBDUAL כל פעם שאתה חוטף נזק לא קטלני, אבל עדיין נזק. 2. כשהנק"פ מגיע ל0, הוא מתחיל לרדת למינוס. פה האמת אני לא זוכר אם זה עד -10 או מינוס כושר. אבל כשמגיעים למספר הזה, מתים. 3. אסור לשחקנים לראות את התוצאה של הקוביות של הDM לדעתי. מה שכן, אם הDM לא החליט שהוא יחיה, או למצוא לו קרש הצלה אחר, אני מאמין לתת למכה להרוג. אני לא מאמין בקטע של לבוא אליו אחרי הפגישה ולומר: היית אמור למות היום, אבל אני נותן לך שהות לגלגל את הדמות החדשה. מה שכן, חיים ומוות של דמויות לא צריכות להיות תלויות בקוביות. לשה"מ יצירתי יכולים להיות מספיק קרשי הצלה כדי להפוך מצב כזה. מצד שני, אם יש ממש חוסר מזל בקוביות, וגם קרשי ההצלה לא עוזרים (ודבר כזה יכול לקרות גם בחיים), אז אין מה לעשות, והדמות מתה.

Ferenheit

New member
תשובות

לא משנה סוג הנזק. מי שמגיע ל-0 נק"פ (סה"כ נזק הכנעה ונזק רגיל) מתעלף. אם הנזק הרגיל מביא את הדמות לפחות מ-0 היא מדממת 1 נק"פ בכל סיבוב (10% להפסקת דימום טבעית) ומתה ב-10-. חוקים חלופיים ניתן למצוא באתר התעשיה הגובלינית [www.goblinindustry.co.il], ובמקומות אחרים.

The Flash

New member
תודה ועוד שאלה...

בכנסים של אבק כוכבים ופנטזי קון ימכרו? כי הייתי אתמול באבק ולא היו כמעט דוכנים אבל אמרו לי שזה בגלל שזה היה רק הערב הראשון ובימים האחרים יהיו

ננסק

New member
יש דוכן של כוכבי כסף בפנטזיקון

הם מוכרים סטים, קוביות בודדות, וגם את המיני-קוביות הזעירות החמודות האלו. וכמובן, המון משחקי תפקידים ולוח.

DDN

New member
GOD HELPS

THOSE WHO HELP THEMSELVES מי קבע מה מעניין? הם רוצים לעשות דברים - שיעשו. הדמויות הם לא סטטיסטיקות שנלחמות, הם אנשים בשר ודם, יש להם חיים, יש להם רגשות ויש להם זכויות (כן, גם לאלפים). שיזכרו את זה כשהם בעיר או בשטח. כשינסו לחשוב - אם אני הייתי במקום הדמות, מה אני הייתי עושה? מה זה משנה כמה כריזמה יש לו? זה שיש לך כריזמה נמוכה לא אומר שאף אחד לא ידבר איתך, זה אומר שהם יהיו פחות ידידותיים. ותזכרו - הכריזמה האנושית הממוצעת היא 10-11. כלומר, לכל אחד בטווחים האלה יש סיכוי סביר לעשות הכל לא רק למי שיש כריזמה "גבוהה". בכל מקרה, לדעתי תבטל את העניין הזה של הכריזמה, ותן לשחקנים "למכור" את הדמויות שלהן. לדמות יכולה להיות כריזמה 6 אבל שהשחקן יהיה נואם דגול ולהפך. תשתמש בכריזמה כמדד לכוח הרצון והקסם הפנימי ולא ליכולת התקשורת של הדמות. מה שכן, אתה לא צריך לבוא בגישה של "השחקנים רוצים לעשות דברים מעניינים" הם צריכים לבוא עם הגישה הזו. אתה רוצה לערב יותר את האחרים? בבקשה - מה עם הילד שמכייס את הלוחם כדי שיהיה לו מה לאכול? או הברמן המכוער שמתאהב בקוסמת ופשוט לא מפסיק להטריד אותה? אם הם משתעממים ויושבים בצד בזמן שהשחקן הדומיננטי פועל - תערב גם אותם! תיצור גם להם מצבים. ולא - אתה לא צריך להתייחס יותר אליו. מי אמר לך דבר כזה? הכי חשוב לזכור - דמויות הן אנשים ואנשים עושים דברים, לא יושבים קפואים בחוסר מעש ומחכים שיקרו דברים.

Guy24Gold

New member
ועכשיו רציני:

הקטעים הכי טובים שהיו לנו בפגישות היו כשהשחקנים יזמו את האירוע- אבל גם אני השפעתי עליו הרבה(אני השה"ם). בפגישה האחרונה היה להם איזה קטה בפאב שהם נלחמו עם אשליין ועוד מישהו שהחליף צדדים בערך (הוא היה אחד מהשחקנים ובקרב הזה הוא נכנס לחבורה ) שהתחיל בתור רע ועבר להשתתף עם הקבוצה ואז בא איזה ננס אחד (פלופ) שמאוד הפריע וקרו המון דברים. אז הנקודה שלי היא- השחקנים יזמו את המקרה- הם החליטו להיכנס לפאב. הם החליטו לתקוף את המלצר (האשליין) והם החליטו להבעיר את הריצפה (שעשוייה מצמחים) ולתפוס בעזרתה את הקוסם. אבל מצד שני- הם תקפו את הקוסם בגלל שאני אמרתי שהוא מפיל עליהם בטעות את הטבעת שלו והופך אחד מהאלפים בחבורה לבן מחצית (עדיף אלף בן מחצית מאשר בן מחצית אלף) ובגלל זה הם תקפו אותו. הקטעים הכי כפים במשחק (ואני יודע שזה היה כיף כי כל השחקנים שלי אמרו אחרי המשחק ש "הקטע בפאב היה ממש כיף" וגם כי לי היה ממש כיף) הם כשגם השחקנים וגם השה"ם יוצרים ביחד את ההרפתקאה. לא כשהשחקנים פועלים והשה"ם ממשיך בתוכנית שלו (המלצר היה אמור לעזור להם) ולא כשהשה"ם עושה מה שהוא רוצה בלי להתייחס לשחקנים. זכור- השה"ם לא נועד בשביל לקבוע לשחקנים את העלילה, אלא לעשות איתם את העלילה.

../images/Emo41.gifלזלוטניק!../images/Emo41.gif

זה (מה שגי24גולד אמר) בדיוק מה שבורן אמר אחרי השוד של הבנק והשריפה של הפונדק ואני משער שגם אחרי הסיפור עם הבן מחצית ואיש בלי האישונים. (בורן)? הדברים הכי כייפים זה ארועים מענינים שאנחנו יוזמים והשהם מפעיל.

Guy24Gold

New member
ממתי GUY זה גיי? קוראים לי גיא

מאוד מפתיע בשביל הכינוי שלי- נחש איך מתחיל השם משפחה שלי.

אבל מה הקשר לשאלה שלי????

אני יודע שזה טוב שאתם יוזמים וכך גם אני צריך קצת פחות להכין אבל עדין לו יש יותר רעיונות לדברים ליזום ולהם אין וזאת הבעיה!!!

קשר

1)אף אחד לא אמר שיש קשר. 2)פשוט תכניס אותם בכוח (קל, אם הם א רוצים אז זבשם) למצבים שיעוררו תגובה מצדם

Guy24Gold

New member
אני גם שה"ם

השחקנים שלך יוזמים או שהם לא יוזמים? אם הם לא יוזמים וכל מה שהם עושים זה "איזה קובייה אני צריך להטיל" ו"הגענו ליער???" או "אני תוקף את האורק השלישי" פשוט תפרק תקבוצה. זה מה שאני עשיתי. אבל לי יש קבוצה אחרת.

בורן

New member
זלוטניק, אני חוזר:

השאלה האחרונה בחתימתך אינה ברורה. הינך מתבקש לתקנה. תודה.

למעלה