שאלות, שאלות:

ferdinand

New member
שאלות, שאלות:

רוצה לדעת יותר על התחום. אנסה בכמה כיוונים: מקורות מידע, ושאלות ספציפיות. קודם כל - מעוניין בהמלצות על אמני פאנג-שוואי מאזור י-ם, עימם אוכל להתייעץ באופן אישי ומפורט. שנית מעוניין בפרטים על לימודים/הכשרות/קורסים באזור י-ם. ממה שקראתי כאן בימים האחרונים, עלו בי הרבה שאלות, אז לאט, לאט. לגבי מראות - כתבתי כבר, וזה נבלע: בח. השינה שלנו, ארון קיר עם דלתות מראה. החדר די קטן, וזו הסיבה שהחלטנו לשים אותו. מה אומרים? אוכל לקבל עצות אם אעלה סקיצה של הבית? ....

ערב טוב ferdinand

מעבר להמלצות ואיסורים שונים ורבים... האם אתם ישנים טוב? שנתכם רגועה ושלווה וחיי האהבה שלכם נעימים ומספקים? האם אתם קמים בבוקר שמחים ורעננים? האם אתם בריאים באופן כללי? אם ענית על השאלות ב"כן", סימן שהמראות אינן פוגעות בכם כרגע... לאורך זמן יש לשים לב לאיכות השינה, עצבנות, חלומות רבים ומעייפים וכו'... ההמלצה הגורפת בפנג שואי היא לא להציב מראות בחדר שינה. אם הן נמצאות כבר, ולא רוצים להוציא אותן אז...שימו לב. אם תעלה סקיצה של הבית תקבל עיצות/המלצות זהירות ולא מקיפות אני לא מתחייבת באופו מקצועי על מה שאיני רואה ממש בעיני... אם זה מספיק לך, אתה מוזמן

ferdinand

New member
ערב טוב, ותודה... ../images/Emo141.gif

קודם כל רוצה לציין שיש לי כמה "מטרות" בזה שאני כאן: ראשית, פשוט אני אוהב את ה-"פורמאט" הזה של הפורומים, ומעבר לתשובות, העצות ולאינפורמציה שאקבל או לא אקבל כאן, אני רואה משמעות בעצם ההתכתבות כאן בפורום. כבר די הרבה זמן אני "מסתובב" בין הפורומים השונים, ורק לאחרונה כשהתחלתי להתעניין בפנג שוואי, נכנסתי לכאן. ברורה לי גם המגבלה של הפורמאט הזה, ומכאן על הערבון המוגבל שיש לעצות שאקבל כאן. התלבטתי אם לציין את זה באופן פומבי - עיסוקי הוא אדריכל, וברור לי שאי-אפשר לרדת לעומק של הדברים דרך הפורום. מכאן גם המשמעות שיש להתעניינות שלי בפנג שוואי. עניין נוסף, דרך התשובות והעצות שאקבל, וגם דרך קריאה של דברים שאחרים כותבים, אני מקווה לקבל התחלה של מושג, טעימה על קצה המזלג את הפנג שוואי. ושוב אני חוזר על השאלה/בקשה - לגבי אנשים או קורסים שבאמצעותם אוכל להעמיק יותר. ואולי תוך זמן מה, אוכל לא רק לשאול שאלות, אלא גם קצת לתת תשובות.
בהמשך אנסה להעלות תכנית, ולהשיב על השאלות, וגם - לשאול עוד.

ferdinand

New member
ניסיון להעלות תכנית....

נראה אם זה יעבוד ובקשר לשאר - קשה קצת לענות, כי דבר קשור בדבר, כלומר: השינה שלי קלה וכך הייתה תמיד... חוצמיזה אני "ציפור לילה" (אפשר לראות ע"פ השעה של ההודעה הזאת) אוהב לילה... וזה כבר סיפור אחר. העניין הוא שמה שמפריע לשנתנו הם בעיקר - הילדים, שקמים בלילה, או באים לישון איתנו - טוב זה ככה כללי, אפרט בהמשך, אודה לך גם אם תשאלי שאלות שימקדו אותי לעניין. כלומר שחשוב יותר אולי להתעסק עם החדר של הילדים מאשר המראה בחדר שלנו... ואכן בזמן האחרון אנחנו מתלבטים איך לארגן ת'חדר של הילדים... ובכלל, ציינתי כבר - נכנסנו לבית הזה, לפני למעלה משנה, ועדיין, את רובו לא אירגנו, מכל מני סיבות - בעיקר כי לא סגורים מה לעשות, סיבות כלכליות ועוד (כנראה שיותר קל לתכנן בתים לאחרים - כשזה מגיע לבית שלך זה יותר מסובך - חחח!) טוב אז זהו בנתיים - מקווה שהתכנית תעלה, אם זה יעניין אוכל גם בהמשך לפרט יותר לגבי כל חדר... לילה טוב!

ferdinand

New member
ואם כבר...

יצא מגניב! לא? אז הנה קצת יותר פירוט של חדר הילדים: כל הרהיטים מעץ או פורניר בהיר. בין המיטות שטיח קטן בצבע כחול-ים בהיר (הבאנו אותו מדראמסלה) עדיין לא תלינו תמונות או וילונות(!) את השטיח שמנו אחרי שהאפרוח הקטן, למד לטפס על מעקה הלול, ונפל למטה!!! מה שאומר שמהר מאוד אנחנו צריכים להחליף את הלול למיטה! היתה מחשבה לעשות מעין רציף של דֶקים, ועליהם לפרוש מזרנים... ועכשיו באמת - לילה טוב!

אני רוצה לספר לך משהו

בקשר ל"אפרוח" שלי שהוא כבר בן 11 עוד מעט...... בזמן האחרון הוא רוצה לישון בחדר שלי כל לילה.. היו לילות שהסכמתי לו ולפני יומיים עליתי על משהו: החדר שלו עמוס מידי.....תמונות של כדורגלנים בפעולה תמונות של מכוניות ספורט ולאחרונה התווסף פוסטר ענקי של מכונית פורש אדומה!!ענק!! וכשהסתכלתי עליו פתאום ראיתי שזה נראה כאילו המכונית נוסעת ממש לכיוון המיטה....... אז אמרתי לו שזה המצב, שהוא מתקשה לישון בחדר שלו כי יש שם יותר מידי אקשן על הקירות וצריך להוריד ולנפות...... קיבלתי התנגדות מוחצת, האמת שאני לא יודעת איך לשכנע אותו לצמצם באופן מסיבי את מה שתלוי......ואני גם רוצה עיצות מכם חברים יקרים ויצירתיים שלי....... בבקשה.......(אחרת אני אאלץ לחסל הכל כולל גם את היחסים הטובים שיש לי איתו......
)

DOLPHINREEF

New member
אולי... במקום מלחמה... פשוט תעבירי

את התמונות למקום פחות בולט... ז"א שאת המכונית אפשר להעביר לקיר אחר, ז"א כשבנך ישן הוא לא יראה את המכונית נוסעת לכיוונו וכנ"ל לגבי הכדורגלנים.... ומולו אולי לשים תמונה רגועה שלווה... או פשוט לא לתלות כלום מולו... תנסי אולי זה יעזור....

חמודה, עד גיל 12- 13

הם/ן מתנגדים בחריפות לכל נגיעה בדברים שלהם! ובצדק! אז, משכדאי לעשות זה קודם כל לדבר איתו, להסביר לו את דרך ההסתכלות שלך, לדבר איתו ולהסביר את מה שאת מתכוונת ולא לשכוח שהוא לא חייב להסכים, גם אם לדעתך הוא "לא מבין". הסבירי לא את ההרגשה והבטחון שיחוש כשהדברים לא יהיו בצורה הזאת, בעדינות, כמו שאת יודעת. סומכת עליך. זכרי שצריך להוביל בעדינות לאן שאת רוצה ולא לתת את דעתך...וזהו. רק ככה מפנימים ולומדים. לא חשוב כל כך בשלב ראשון אם הצמצום הוא מאסיבי, גם צמצום לבד יהיה טוב...זה חדר שלו, לא שלך. ואת גם יכולה לאיים עליו שאם לא
אז דודה אביבה מגיעה על המטאטא....נו שוין...
יום נעים

חחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif

חחחחחחחחחחח אוי חרסת אותי מצחוק!! חני רק חושבת את באה עם מטאטא---חני מכינה לך בית מלא אבק!!!!! נו שוין, אצלי למצוא אבק----בחיים לא! אצלי בכלי של לחם אין פירור הרי..

niya

New member
אני במבי יקירתי ../images/Emo24.gif

אין לי ילדים (עדיין) אבל נראה לי שאת יכולה לעשות איתו הסכם - מאחר והוא מגיע אלייך למיטה - ומן הסתם זה לא בדיוק שוס עבורך, לנסות לבדוק איתו במשך כמה שבועות - להוריד את כל התמונות ולשים כל פעם אחת ולראות מה קורה - או משהו בסגנון הזה. להתנות את אי הסכמתו בכך שהוא פשוט לא יוכל לבוא אלייך למיטה יותר. להגיד לו שזו דעתך - שהתמונות מפריעות לו, ואם הוא לא מוכן לקבל את דעתך את לא מוכנה לקבל אותו למיטתך... (תרתי משמע) בהצלחה

niya חמודה

אני חייבת לציין שלמרות שאין לך ילדים זה רעיון מצוין...... ככה גם יהיה מצב של "אין תמונות" בחדר..... אבל אליה וקוץ בה---------אני אהיה חייבת לצבוע לא את החדר סוף סוף אחרי שנתיים של הבטחות........

ערב טוב ferdinand

אכן יצא מגניב! אומר לך מה יוצא מהשירטוט... ילדיך שולטים כרגע על הבית! אז לפני הכל... אתם מוכנים להחליף איתם חדרים?

ferdinand

New member
אני המום!

אכן הילדים שולטים לנו על הבית ועל החיים! חמותי, הדודות וכל הנוגעים בדבר, (ואלו שלא) תמיד יורדים על דרך החינוך שלנו:בגדול - שאנחנו רכים מדי... ויש בזה יותר ממשהו... (אגב, לא קשור אבל חשוב לי לציין - שלמדנו לקבל את הביקורות בערבון מוגבל, ואפילו באהבה, ושמה שאנחנו מקבלים מהמשפחה (עזרה, תמיכה וכו') שווה פי-אלף מהחסרונות שקשורים לזה) ולעצם העניין - קודם לך במבי, קודם כל תודה על התגובה. מבחינתנו דיה צרה בשעתה (חחח...) אנחנו עדיין קצת רחוקים מגיל ההתבגרות, ואני יודע שזה יגיע מהר מאוד (הגדול - רק נולד, והוא כבר בן ארבע. הקטן בן כמעט שנתיים) כך שלא אוכל לעזור מנסיוני. בקשר לעומס - אצלנו דוקא חדר הילדים, ובכלל הבית, להיפך דוקא ריק מדי, כי כמו שציינתי קודם, למרות שנכנסנו לפני למעלה משנה, עדיין כאילו, לא נכנסנו לגמרי, לא תלינו תמונות, ישנן הרבה פינות שלא סידרנו עדיין כמו שהיינו רוצים, ויש עדיין ארגזים במחסן אצל הדוד שלא פרקנו (ואני יודע שאביבה בודאי תאמר לי - אם לא השתמשתם בדברים האלו עד עכשיו - תיפתרו מהם...) אופס צריך לזוז - קיוויתי לבוקר שקט בעבודה, ומסתבר שלא - אשוב ואמשיך מאוחר יותר.

למעלה